Winkelmandje

4 tips om je kinderen te vermaken tijdens een lange autorit

Anique Bleumink

Een lange autorit voor de boeg? Vermaak je kinderen met deze 4 tips! 


Ik kan het me nog goed herinneren. Een ellenlange rit naar het zuiden van Frankrijk. Narbonne. Vader aan het stuur, moeders driftig de kaart (proberen) te lezen en mijn broer van 10 jaar ouder doodde z’n verveling door zijn kleine broertje te plagen. Ruziënde kinderen op de achterbank zijn geen verrassing wanneer je met de auto op vakantie gaat. Gelukkig hebben we vier leuke (en wat ludieke) oplossingen voor je verzameld om de rit soepel en zelfs leerzaam te laten verlopen!

Stip op nummer 1: het plaatsen van schotjes
Deze handige papa dacht: “Screw it, just do it!” en plaatste schotjes op de achterbank. Tja, wij zouden er zelf niet op zijn gekomen maar we vinden het stiekem een hilarisch idee.Op nummer 2: autobingo!
Neem kleine verrassinkjes mee zoals snoep of mini-cadeaus en degene die als eerste de bingokaart vol heeft met ‘tankstations’, ‘spanningskabels’, ‘Ausfahrt-borden’ wint! Naast periodes van focus en stilte kan je de taalkennis iets vergroten.

Op nummer 3: tablets, telefoons en (gaming)apps
Dit werkt perfect om je kids uren stil te krijgen, tenzij ze snel misselijk worden 😉 Het enige is dat juist in onze digitale samenleving tijd offline en aandacht voor elkaar steeds belangrijker worden. Op de gezondheidsnadelen van o.a. de straling gaan we niet dieper in, maar uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat dit niet al te best is voor onze jonge versies. Nummer 4 is een goed alternatief voor de beeldschermen!

Nummer 4: een vragenkaartspel 
Een simpel vragenspel is natuurlijk top! Zeker als je er als ouder én kind iets van opsteekt. De Vertellis Gezinseditie leent zich geweldig goed voor (lange) autoritten. Aan de hand van leuke maar ook prikkelende vragen over jezelf en het gezin kom je dingen van elkaar te weten die normaal misschien niet zo snel besproken zouden worden. Buiten dat het vermakelijk is, levert het ook veel diepgang en waardevolle communicatie op 😊

 

 

We hebben vijf populaire vragen uit de Vertellis Gezinseditie voor je verzameld:

1. Welke gewoonte/traditie van jouw gezin vind je fijn?

2. Hoe ga je om met tegenslagen en ben je hierin een voorbeeld voor je gezinsleden?

3. Als jij vijftien seconden lang de aandacht zou hebben van de hele wereld, wat zou jij dan doen of zeggen?

4. Wat vind je of lijkt jou leuk en lastig aan opvoeden?

5. Is er iets waar je veel over nadenkt, je zorgen over maakt of wat je spannend vindt? 


Schrijf ze op een papiertje, deel ze uit en je bent verzekerd van een uniek en betekenisvol gesprek met je kids!

Benieuwd naar het spel? klik dan hier! 

High five,

Bart

 

 


0 reacties


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst