Dit is mijn verhaal…
Home > All > Dit is mijn verhaal…
Gerelateerde artikelen
Vertellis — het perfecte spel om op afstand te spelen!Geen reden om bij de 'pakjes' neer te zitten 🎁Realiseer je dromen en doelen met affirmaties - Vertellis Nederland
Categorieën
COVID-19De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Vanessa Rappa - 22/09/2021

Hoe mijn liefde voor dagboekschrijven is begonnen en hoe het me heeft geholpen om dichter bij mezelf en anderen te komen. 

Ik ben Bart, mede-oprichter van Vertellis. 

Vandaag wil ik een persoonlijk verhaal met je delen. Lees je mee?


Na het afronden van het VWO ben ik naar de universiteit gegaan. Al in het eerste jaar kwam ik erachter dat dit niet het pad was dat ik wilde bewandelen. Dus ik stopte met mijn studie en besloot de universiteit voorgoed achter me te laten. 

Iedereen zei tegen me dat ik geen toekomst zou hebben zonder diploma. Hoewel ik achter mijn keuze stond, maakte dit me angstig en onzeker. Ik moest een manier vinden om te leren, te groeien en me te ontwikkelen zonder naar de universiteit te hoeven gaan. En die manier vond ik: het werd schrijven in een dagboek.  

Na meer dan 15 jaar een dagboek bijhouden en het inspireren van miljoenen mensen over de hele wereld om hetzelfde te doen, is dit wat ik ervan heb geleerd:

Wees geen perfectionist.

Je hoeft niet elke dag te schrijven, maar zorg ervoor dat je het met plezier doet. Focus je op de ervaring en hoe je je daardoor voelt, in plaats van het te zien als een “moetje”. Een tip: stel jezelf twee vragen als je over je dag nadenkt: wat ging er goed? Wat had er beter gekund?

Door het op deze manier te kaderen, geef je prioriteit aan positief denken. En voorkom je dat je in de valkuil trapt van negatief denken, wat veel mensen geneigd zijn te doen.

Wat gebeurde er nog meer tijdens het bijhouden van een dagboek? Ik bouwde een betere band op met mijn familie en werd me meer bewust van mijn relaties. En niet onbelangrijk: ik voel me gelukkiger en de dagen vliegen niet zomaar meer aan me voorbij. Ik voel me meer in control en in het hier en nu. Oh, en ik slaap veel beter! 

Een andere reden waarom een dagboek bijhouden voor mij zo goed werkt, is dat het me helpt om minder tijd te spenderen op mijn telefoon en minder online te zijn. Alleen ik, mijn pen en mijn dagboek. Old-school offline. Zo simpel kan het zijn! 

Om me heen zie ik steeds meer mensen die van dagboekschrijven een gewoonte hebben gemaakt. Het verlangen naar (offline) reflectie wordt steeds groter. Het maakt me oprecht superblij dat mensen hun weg naar binnen weten te vinden en bewust meer uit hun dagen en leven willen halen. 

Snel vooruit naar vandaag

Omdat ik mijn liefde voor dagboekschrijven het liefst met de hele wereld zou willen delen, heb ik samen met een geweldig team het dagboek “Vertellis Chapters” ontwikkeld. Het dagboek staat vol met begeleidende reflectievragen, mooie quotes en spreuken, inspirerende verhalen, en opdrachten die je door de meest betekenisvolle levenslessen leiden. Het bijzondere aan Vertellis Chapters is dat elk afzonderlijk hoofdstuk – in totaal zijn het er 13 – een uniek thema heeft. Denk bijvoorbeeld aan: overtuigingen & zelfbeeld, positiviteit, comfortzone, beïnvloeden van geluk, relatie met jezelf & anderen, en loslaten & groeien. 

De basis van het dagboek is gebaseerd op stoïcisme, boeddhisme, positieve psychologie en talloze zelfhulpboeken. Als je benieuwd bent, dan kun je er HIER meer over lezen. 

En dat voor iemand die zijn diploma niet heeft behaald ;)

Ik hoop dat mijn verhaal je inspireert om ook een dagboek bij te gaan houden. Ik weet in elk geval zeker dat ik er nog vele jaren mee door ga. 

Ik kan me geen passender cadeau voorstellen. Investeer in jezelf en ervaar een doorbraak in relaties, mentaal welzijn en een groter gevoel van saamhorigheid en verbondenheid in de wereld. Mijn advies: ga ervoor! 

Met alles wat er gebeurt en is gebeurd in de wereld, kan een beetje pauze, me-time en positiviteit voor je geest hét verschil maken! 

Ik zou het supertof vinden als je jouw ervaring met Chapters (of dagboekschrijven in het algemeen) met mij deelt op bart@vertellis.nl. Tot spreeks! 

Liefs,

Bart 

Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
27,00 30,00

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland! Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter

  Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

   Customer Reviews

   Based on 580 reviews
   82%
   (477)
   13%
   (76)
   2%
   (14)
   1%
   (3)
   2%
   (10)
   Ö
   Özlem S.B.
   Super super super

   Ik ben zo tevreden met het journaal het deed mij zo goed dat ik het aan 2 familieleden cadeau heb gedaan. Het familie spel is leuk je hoort iedere keer wat anders van je kind dat je normaal nooit zal horen.

   Hey Özlem!
   Toch fantastisch je kinderen en andere familie zo nog beter te leren kennen!
   Super bedankt voor je super review!! Het Vertellis Team

   K
   Kindercoach C.
   geluksmoment aan het einde van iedere dag.

   Vanavond geef ik het dankbaarheidsdagboek cadeau aan iemand die 50 wordt, reden te meer om dankbaar te zijn.
   met onderstaande tekst:

   Een mancave zonder verkeersbord is niet compleet, maar dan wel het juiste bord!
   Uiteraard uit de serie werk in uitvoering, want daarvoor is deze ruimte!
   Hier wordt serieus werk volbracht, vaak in team verband 😉
   Advies is om hier van rijbaan te veranderen, anders loop je stuk.
   Maar pas op tegenliggers, misschien nog een ander bord nodig om deze gasten te weren.
   Verder kan verandering van rijbaan bijzonder prettige uit en inzichten opleveren.
   Het kan noodzakelijk zijn deze uitzichten maar zeker ook inzichten te noteren, zodat je op je verdere avontuur regelmatig kan terug kijken waar de reis je heeft gebracht.
   Reizen is nooit geheel zonder gevaar, dus je zal risico’s moeten nemen om uiteindelijk daar te komen waar jou avontuur ophoudt.
   En we hopen dat je dan at the end kan zeggen het was prachtig, de moeite waard,
   IK HEB GELEEFD!

   Zeer waarschijnlijk heb je aan deze korte periode niet genoeg, maar je moet ergens beginnen.

   Een mancave zonder verkeersbord is niet compleet, maar dan wel het juiste bord!
   Uiteraard uit de serie werk in uitvoering, want daarvoor is deze ruimte!
   Hier wordt serieus werk volbracht, vaak in team verband 😉
   Advies is om hier van rijbaan te veranderen, anders loop je stuk.
   Maar pas op tegenliggers, misschien nog een ander bord nodig om deze gasten te weren.
   Verder kan verandering van rijbaan bijzonder prettige uit en inzichten opleveren.
   Het kan noodzakelijk zijn deze uitzichten maar zeker ook inzichten te noteren, zodat je op je verdere avontuur regelmatig kan terug kijken waar de reis je heeft gebracht.
   Reizen is nooit geheel zonder gevaar, dus je zal risico’s moeten nemen om uiteindelijk daar te komen waar jou avontuur ophoudt.
   En we hopen dat je dan at the end kan zeggen het was prachtig, de moeite waard,
   IK HEB GELEEFD!

   Zeer waarschijnlijk heb je aan deze korte periode niet genoeg, maar je moet ergens beginnen.

   gewoon omdat het fijn om iets aan iemand te geven wat jezelf gelukkig maakt!

   Super lief van je Christien!!

   R
   Rob K.
   Vertellis zelfreflectie journaal

   Prachtig en waardevol dagboek om jezelf van positiviteit te voorzien en om tot nieuwe inzichten te komen

   Wat fijn om te horen dat het helpt met je persoonlijke ontwikkeling en positieve mindset! Groetjes van het Vertellis team