Dit is mijn verhaal…
Home > All > Dit is mijn verhaal…
Gerelateerde artikelen
Innerlijke rust: wat is het en hoe vind je het? – Vertellis Nederland6 mindful cadeautips voor IEDEREEN!Wat zijn affirmaties? 36 Positieve affirmaties voor meer energie
Thema's
affirmatiesDe FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Vanessa Rappa - 22/09/2021

Hoe mijn liefde voor dagboekschrijven is begonnen en hoe het me heeft geholpen om dichter bij mezelf en anderen te komen. 

Ik ben Bart, mede-oprichter van Vertellis. 

Vandaag wil ik een persoonlijk verhaal met je delen. Lees je mee?


Na het afronden van het VWO ben ik naar de universiteit gegaan. Al in het eerste jaar kwam ik erachter dat dit niet het pad was dat ik wilde bewandelen. Dus ik stopte met mijn studie en besloot de universiteit voorgoed achter me te laten. 

Iedereen zei tegen me dat ik geen toekomst zou hebben zonder diploma. Hoewel ik achter mijn keuze stond, maakte dit me angstig en onzeker. Ik moest een manier vinden om te leren, te groeien en me te ontwikkelen zonder naar de universiteit te hoeven gaan. En die manier vond ik: het werd schrijven in een dagboek.  

Na meer dan 15 jaar een dagboek bijhouden en het inspireren van miljoenen mensen over de hele wereld om hetzelfde te doen, is dit wat ik ervan heb geleerd:

Wees geen perfectionist.

Je hoeft niet elke dag te schrijven, maar zorg ervoor dat je het met plezier doet. Focus je op de ervaring en hoe je je daardoor voelt, in plaats van het te zien als een “moetje”. Een tip: stel jezelf twee vragen als je over je dag nadenkt: wat ging er goed? Wat had er beter gekund?

Door het op deze manier te kaderen, geef je prioriteit aan positief denken. En voorkom je dat je in de valkuil trapt van negatief denken, wat veel mensen geneigd zijn te doen.

Wat gebeurde er nog meer tijdens het bijhouden van een dagboek? Ik bouwde een betere band op met mijn familie en werd me meer bewust van mijn relaties. En niet onbelangrijk: ik voel me gelukkiger en de dagen vliegen niet zomaar meer aan me voorbij. Ik voel me meer in control en in het hier en nu. Oh, en ik slaap veel beter! 

Een andere reden waarom een dagboek bijhouden voor mij zo goed werkt, is dat het me helpt om minder tijd te spenderen op mijn telefoon en minder online te zijn. Alleen ik, mijn pen en mijn dagboek. Old-school offline. Zo simpel kan het zijn! 

Om me heen zie ik steeds meer mensen die van dagboekschrijven een gewoonte hebben gemaakt. Het verlangen naar (offline) reflectie wordt steeds groter. Het maakt me oprecht superblij dat mensen hun weg naar binnen weten te vinden en bewust meer uit hun dagen en leven willen halen. 

Snel vooruit naar vandaag

Omdat ik mijn liefde voor dagboekschrijven het liefst met de hele wereld zou willen delen, heb ik samen met een geweldig team het dagboek “Vertellis Chapters” ontwikkeld. Het dagboek staat vol met begeleidende reflectievragen, mooie quotes en spreuken, inspirerende verhalen, en opdrachten die je door de meest betekenisvolle levenslessen leiden. Het bijzondere aan Vertellis Chapters is dat elk afzonderlijk hoofdstuk – in totaal zijn het er 13 – een uniek thema heeft. Denk bijvoorbeeld aan: overtuigingen & zelfbeeld, positiviteit, comfortzone, beïnvloeden van geluk, relatie met jezelf & anderen, en loslaten & groeien. 

De basis van het dagboek is gebaseerd op stoïcisme, boeddhisme, positieve psychologie en talloze zelfhulpboeken. Als je benieuwd bent, dan kun je er HIER meer over lezen. 

En dat voor iemand die zijn diploma niet heeft behaald ;)

Ik hoop dat mijn verhaal je inspireert om ook een dagboek bij te gaan houden. Ik weet in elk geval zeker dat ik er nog vele jaren mee door ga. 

Ik kan me geen passender cadeau voorstellen. Investeer in jezelf en ervaar een doorbraak in relaties, mentaal welzijn en een groter gevoel van saamhorigheid en verbondenheid in de wereld. Mijn advies: ga ervoor! 

Met alles wat er gebeurt en is gebeurd in de wereld, kan een beetje pauze, me-time en positiviteit voor je geest hét verschil maken! 

Ik zou het supertof vinden als je jouw ervaring met Chapters (of dagboekschrijven in het algemeen) met mij deelt op bart@vertellis.nl. Tot spreeks! 

Liefs,

Bart 

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
29.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 602 reviews
81%
(490)
14%
(84)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.