Meer focus in 5 dagen: De Vertellis Challenge
Home > All > Meer focus in 5 dagen: De Vertellis Challenge
Gerelateerde artikelen
Innerlijke rust: wat is het en hoe vind je het? – Vertellis NederlandZelfvertrouwen vergroten: 5 tips - Vertellis NederlandDe werking van mantra’s – Vertellis Nederland
Categorieën
COVID-19De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkelingproduct-vertellis-gezinseditieproduct-vertellis-relatie-editie
Aemilius Dost - 26/08/2020

Meer focus in 5 dagen: De Vertellis Challenge


We hebben deze challenge eerder al in onze gratis Online Community geplaatst. Je kan hem natuurlijk alleen doen, maar je kan je ook aansluiten bij onze community en de uitdaging samen met andere vertellisers aangaan! Dit vergroot de kans dat je het volhoudt, het verbindt je met anderen en zorgt ervoor dat je het meeste uit deze 5 dagen haalt. Waar je ook voor kiest, we wensen je veel plezier met de Vertellis Challenge!

De Vertellis Challenge: In 5 dagen meer focus

Dag 1: 

Waarom kan je je nou eigenlijk niet focussen? Zou het kunnen dat je je te gemakkelijk laat afleiden? Dat is precies waar we het vandaag over gaan hebben: afleiding! Haal alles wat je te veel afleidt van je bureau af. Dit ruimt ook lekker op! Dus neem afscheid van prullaria die alleen maar stof staan te vangen, mest je lades uit en gooi alles weg dat je aandacht te veel afleidt wanneer je werkt.

Bonustip: Zet ÉÉN voorwerp op je bureau om je eraan te herinneren dat je je moet focussen. Dit kan van alles zijn: iets wat je geluk brengt, een haarelastiekje of een plant. Het maakt niet uit wat het is, als het maar werkt!


Dag 2: 

Vandaag hebben we een vraag voor je die je jezelf telkens als je aan een nieuw project begint kan stellen. 

Waarom wil je dit doen? 

Schrijf het antwoord op in je dagboek. Maar daar houdt het niet mee op: stel jezelf dezelfde vraag nog 5x. Zo kom je erachter wat je nou écht motiveert. Als je dan op een gegeven moment je focus verliest is het veel makkelijker om deze weer terug te vinden, al helemaal als deze motivatie diep vanuit jezelf komt. 

 

Dag 3:

HOE je je doelen stelt heeft ook een flinke invloed op je focus. Heb je weleens van de SMART-methode gehoord? Het is een hulpmiddel om je doelen als volgt te formuleren: 


S - specifiek: Wat wil je precies bereiken?


M - meetbaar: Wanneer is dit doel bereikt? 


A - aantrekkelijk: waarom wil je dit doel bereiken? (zie ook dag 2!)


R - realistisch: is dit doel haalbaar?


T - termineren: wanneer wil je dit doel bereikt hebben? 


SMART is een effectief en eenvoudig hulpmiddel dat je kan helpen om je doelen beter te formuleren, sneller te bereiken en je success zichtbaarder te maken!


Dag 4: 

Wist je dat de eerste 72 uur na een doelstelling cruciaal zijn in het behalen van dat doel? Hoe deze 72 uur verlopen is vaak zelfs de beslissende factor. 

Daarom willen we graag dat je even stilstaat bij wat je in de komende 72 uur kan doen dat je helpt om je doel te bereiken. 

Je zal zien dat het veel gemakkelijker is om je focus te behouden zodra je serieus begonnen bent naar je doel toe te werken!


Dag 5: 

Soms begin je ergens aan met enorm veel enthousiasme, maar heb je halverwege geen zin meer om verder te gaan (waardoor je ook je focus verliest!) Daarom gaan we vandaag even op reis naar de toekomst.

Beantwoord deze vraag in je dagboek: Hoe voel jij je wanneer je jouw doel hebt bereikt?

Deze vraag is een mooie aanvulling op dag 2. Het gevoel dat je krijgt wanneer je een doel hebt bereikt, of zelfs maar het inbeelden van dit gevoel, herstelt je motivatie en zorgt ervoor dat je door wil zetten. Daarom zou je je na deze oefening in principe beter moeten kunnen focussen. Telkens als je je focus of motivatie kwijtraakt, of als je ‘s ochtends je notities doorleest, kan je denken aan dat voldane gevoel om je te helpen (weer) op gang te komen. 

Bonustip: gebruik de Pomodoro-techniek!

Omdat deze challenge ons zo goed bevallen is hebben we besloten om je nog een laatste bonustip mee te geven! 😍 

Met de Pomodoro-techniek focus je je gedurende 25 minuten volledig ergens op, waarna je 5 minuten pauze houdt. Je herhaalt dit proces 3-4 keer (afhankelijk van wat voor jou goed voelt), en daarna houd je een langere pauze. Gedurende de 25 minuten werktijd leg je je telefoon weg, en na de opruimoefening van dag 1 zou er ook niets anders op je bureau moeten liggen dat je kan afleiden!

 

We hopen dat deze 5-daagse challenge je goed is bevallen en dat onze tips goed van pas komen in je dagelijkse leven. Kom ook eens naar onze gratis en nederlandstalige online community om ideeën uit te wisselen met andere vertellisers die jouw interesses delen en staat te popelen om je te ontmoeten! Klik hier om gratis lid. 


Hopelijk tot snel in de Vertellis Community!

Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
27,00 30,00

Vertellis Chapters is het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland! 

Dag in dag uit staan we AAN... We nemen maar zelden tijd om even te pauzeren en reflecteren. 

Met Chapters breng je hier verandering in! Deze 'personal coach' in de vorm van een dankbaarheidsdagboek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan. 

De krachtige vragen leren je om dankbaar te zijn en te focussen op de dingen die er werkelijk toe doen.

Een waardevol offline zelfreflectie-moment om meer uit je dagen te halen, stress te verminderen en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

 • Jouw moment van rust in alle ‘drukte’
 • Voel je dankbaar...
 •  … en word een betere versie van jezelf.

Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

  Product bekijken

  Customer Reviews

  Based on 499 reviews
  86%
  (429)
  13%
  (66)
  1%
  (4)
  0%
  (0)
  0%
  (0)
  J
  José v.M.
  Dankbaarheidsdagboek

  Wat fijn je gedachtes op te kunnen schrijven. Ik ga door een lastige tijd heen maar dit boek geeft me houvast en de inspirerende teksten geven af en toe een andere kijk op bepaalde dingen. Eigenlijk kan ik het iedereen aanraden. Dank je wel mensen van Vertellis!

  Y
  Ytsje H.
  Zeer de moeite waard

  Praktisch in het gebruiken

  S
  Sylvia v.d.V.
  Dankbaarheidsdagboek

  Prima

  Alle opmerkingen worden eerst beoordeeld.