Positief gedachtegoed over het Coronavirus
Home > All > Positief gedachtegoed over het Coronavirus
Gerelateerde artikelen
Geen reden om bij de 'pakjes' neer te zitten 🎁Wat zijn affirmaties? 36 Positieve affirmaties voor meer energie50 vragen om aan je partner te stellen voor een diepere connectie
Thema's
affirmatiesDe FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Bart Kloosterhuis - 16/03/2020

Eindelijk positief gedachtegoed over het Coronavirus.

Er wordt namelijk veel (nep)nieuws verspreid dat veel zorgen en stress veroorzaakt.

Ik ga dat niet doen. Ik ga ook geen tips of advies geven over hoe we hier vanaf komen. Dat weet ik niet en volgens de laatste informatie gaat dat misschien wel niet meer lukken...

Wat ik wil delen in dit bericht, is de kans die ik voor jou, jouw omgeving en de wereld zie in het Coronavirus. 

Het biedt namelijk veel kansen. Hoe ernstig de situatie ook is.

Het is een kans om aardig te zijn voor anderen. Te helpen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Duitsland meer dan drie ijskoude winters de stad Stalingrad belegerde, gebeurde er iets bijzonders. Een jong meisje stond in de vrieskou buiten in de rij bij de bakker te wachten om haar enige stuk brood op te halen. Ze liep naar buiten, gleed uit en liet haar brood vallen. In de modder! Huilend keek ze naar haar enige eten, ze wist niet wat ze moest doen. Tot er een oudere vrouw naar haar toe kwam. Die scheurde haar eigen brood in tweeën en gaf de helft aan het meisje. Ook nu kunnen wij dit. Delen. Helpen. App je buurman of buurvrouw. Ken je ouderen in je omgeving? Vraag of je boodschappen voor hen kan halen. Wees attent.

Het is een kans om rustig te blijven. Jezelf te trainen in kalmte. Niet in paniek raken, want dat gaat niemand helpen. Een kans om een voorbeeld te zijn voor anderen. Ben je iemand die bang is voor de toekomst, of iemand die vertrouwt en vertrouwen in een goede afloop uitstraalt? Iemand die rustig is en anderen inspireert.

Verplicht thuiswerken experiment

Daarnaast is het een kans om thuiswerken massaal uit te proberen. EINDELIJK een experiment waaraan bedrijven nu wel gehoor moeten geven. Wij van Vertellis zijn vanaf onze oprichting ‘remote’ en werken niet standaard 9:00u tot 17:00u. De huidige werkcultuur moet beter. Nu mag een groot deel van Nederland meedoen in dit experiment en ervaren wat de voordelen zijn van het geven van vertrouwen en je eigen tijd indelen.

Ook vertellis werkt nu vanuit huis

Door het verplicht thuisblijven krijgen we ook een kans om onze gedachten te verdiepen. Een kans die we niet vaak krijgen. Nadenken over onszelf, het leven dat we leiden, wat belangrijk is. Thuisblijven, samenzijn met familie en/of vrienden. Een kans om in onze drukke westerse maatschappij even wat langzamer aan te doen. Jezelf afvragen: wat is er nu echt belangrijk?

En als jij nu ‘verplicht’ moet thuiswerken, dan is dit de kans (en het moment) om dankbaar te zijn. Dankbaar dat jij KAN thuiswerken (als je als lezer in deze groep valt). 

Laten we vooral dankbaar zijn

Een kans om dankbaar te zijn dat je jouw trips en hotels in en naar het buitenland (vakantie of voor werk) moet cancelen. Dankbaar dat je jouw voetbalwedstrijd niet kan houden, of even niet naar de sportschool kan.

Dankbaar dat je in de groep valt die allerlei ‘luxe-problemen’ ervaart. Trips? Iedere week sporten? Wees DANKBAAR. Er is namelijk een hele grote groep die NIET deze keuze heeft en met een klein salaris rond moet komen. Of die nu in de zorg werkt en KEIHARD z’n best moeten doen om de ziekenhuizen draaiende te houden. (Shout-out en heel veel liefde en steun voor alle heroïsche mensen in de gezondheidszorg! Wat zijn jullie nodig en wat zijn jullie dapper!) En nog veel meer mensen die het niet zo gemakkelijk hebben. Deze mensen hebben het op dit moment extra lastig en dat brengt ons weer bij het eerste punt: wees aardig voor anderen. Help elkaar waar je kan

Het coronavirus geeft hoop

Want, de grootste kans die het Coronavirus ons geeft, is de kans om dichterbij elkaar te komen. Het laat ons samenwerken. Meer dan ooit tevoren in de afgelopen jaren zorgt het dat de mensheid weer om elkaar geeft en een diepere connectie met elkaar en onze wereld ervaart. 

Mij geeft het hoop voor de toekomst. Hoop dat we wereldwijd WEL dingen samen kunnen. Samen zijn we bezig de snelheid waarmee het virus zich verspreidt af te remmen. Ik geloof in ons. Dat we - nadat deze Coronastorm is gaan liggen - ook andere problemen zoals met ons klimaat, kunnen oplossen.

Neem het serieus. Laat de bravoure van ‘mij pakken ze niet!’ liggen. Help je naasten. Maar blijf vooral rustig, positief en zie de kansen.

PS

Vertellis is op een missie om mensen dichterbij elkaar en zichzelf te brengen. Sinds 2016 inspireren wij mensen over de hele wereld met onze initiatieven om de connectie met zichzelf en anderen te vergroten. Het is nu belangrijker dan ooit om goede gesprekken met elkaar te voeren en te reflecteren. 

Je kan onze vragenkaartspellen en mindfulness-dagboeken online bestellen als je er de komende tijd mee aan de slag wilt. 

PPS

Sinds kort hebben we delen van onze producten gratis digitaal beschikbaar gemaakt. We hopen op deze manier ook de mensen met een kleiner budget te kunnen inspireren. 

klik hier om de producten te downloaden. 

Bedankt voor het lezen! We hopen op je steun. Mocht je dit inspirerend vinden, spread the word! 

 

Gr.

Bart & de rest van Team Vertellis

 

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
29.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 602 reviews
81%
(490)
14%
(84)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.