Waar we stonden in 2019 & naartoe willen in 2020
Home > All > Waar we stonden in 2019 & naartoe willen in 2020
Gerelateerde artikelen
Jezelf kwijt zijn: hoe kan dat en hoe ga je er mee om - Vertellis NederlandPositief blijven: hoe kun je positiever in het leven staan?25 vragen voor je vriend
Thema's
affirmatiesDe FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Anique Bleumink - 30/12/2019

Het einde van het jaar heeft altijd een bijzonder plekje in ons hart. De afgelopen jaren hebben de decembermaanden in het teken gestaan van (opnieuw) verbinden, oprechte aandacht, reflecteren, het delen van verlangens en het najagen van dromen. Kortom: een bijzondere tijd waarin we samen met onze dierbaren (dat ben jij!) terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitblikken op het nieuwe jaar. Lees je mee? 


Wat een jaar! In deze blog delen wij - de oprichters en het team achter Vertellis - hoe 2019 voor ons was en wat wij het komende jaar gaan doen. 

We willen meer zijn dan enkel ‘een spelletje’ of ‘een mindfulness-boek’. Daarom nemen we jou graag mee achter de schermen bij Vertellis! 

P.S. ken je Vertellis nog niet zo lang en ben je benieuwd naar ons verhaal? Klik hier om te lezen hoe het allemaal begon

Lars, Liz (hier 6 maanden zwanger van Yuna) en Bart

Past onze missie nog wel?

Vanaf dag één is het onze missie om mensen dichterbij elkaar te brengen en tijd offline te stimuleren. Maar dit jaar sloeg bij ons de twijfel toe... 

Offline stimuleren? Past dat nog wel? We inspireren immers niet alleen via onze producten, maar ook online. Sterker nog: waren wij Vertellis 15 jaar geleden gestart, dan hadden we nooit zoveel impact kunnen maken als nu!


Onze ‘nieuwe’ missie

Wat veel beter bij ons past is mindful omgaan met technologie. Om het in je voordeel te gebruiken in plaats van andersom. We zijn nog nooit in staat geweest om op zoveel manieren met elkaar te communiceren, maar toch lijken we juist nu op veel gebieden meer ‘uit elkaar’ en ‘gestrest’ dan ooit. Meer échte connectie en mindful leven is het doel.

Deze bewustwording nemen wij mee in 2020. We willen een ‘tipping point’* creëren in bewustwording, saamhorigheid en het verminderen van stress. 

*Schrijver Malcolm Gladwell heeft bestudeerd dat wanneer je 10% van een groep kan overtuigen, er een omslagpunt plaatsvindt en de gehele groep overstag gaat.


2019: een jaar van kansen...

Onze missie voor 2019 was om maar liefst 2 miljoen mensen wereldwijd te inspireren met onze initiatieven. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, en dus besloten we om Vertellis naar Italië, Mexico en Canada te brengen. Dat bleek een schot in de roos, want wát kregen we een boel berichten binnen van blije fans! 

… én van tegenslagen

Zo hadden we (nu al) in scholen willen liggen met producten & lespakketten. Niet gelukt. We hoopten eind dit jaar een videocursus te lanceren: de ‘No-nonsense Happiness Course’. Deadline niet gehaald en dus niet gelukt. En dat nieuwe kaartspel? Wederom niet gelukt.

Maar ook wij reflecteren! Juist deze tegenslagen hebben voor inzichten en lessen gezorgd die we meenemen in het nieuwe jaar om met nóg meer energie en focus aan de slag te gaan. 

Bart en poezebeest

De successen van 2019

Gelukkig zijn er ook veel dingen goed gegaan! Zo hebben we een pilot op basisscholen mogen doen! Ontzettend gaaf om te zien hoe kinderen uit groep 7 reageren op zelfreflectie en open communicatie in de klas.  

Ook hebben we onze eerste workshop gegeven en is Vertellis (via een enquête) verkozen tot ‘beste workshop’ van het event. Met dank aan Vertellis-trainer Melvin!  

Melvin tijdens de workshop
 

Oh, en laten we zeker de Black Friday doneer actie niet vergeten. We deden het dit jaar anders: geen korting, maar doneren aan kinderen van Buurtgezinnen

Dankzij de Vertellis-community konden wij maar liefst 343 Vertellis KIDS boekjes doneren. Dit heeft binnen de gezinnen voor veel blijdschap en waarde gezorgd! 

Tot slot: we werken al maanden met veel plezier aan een toffe videocursus over geluk. De 'No-nonsense Happiness Course' (de cursus is in het Nederlands). Een videocursus van 10+ weken om de gelukkigste en krachtigste versie van jezelf te worden. Vanaf begin 2020 is deze te volgen. Houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten voor informatie over de lancering. 

Onze plannen voor 2020

We gaan het spel waarmee het Vertellis-avontuur in 2016 begon - de Vertellis Feestdagen-editie - uitbrengen in India, Japan, Australië en Nieuw Zeeland! 🤩

We lanceren héél binnenkort een Vertellis Mindset Membership. Ken je de Vertellis Vrijdag Vraag al? Dit gaat nog een stapje verder! Je kunt het zien als je abonnement voor de sportschool maar dan voor je mind! Denk aan wekelijkse inspiratie in de vorm van e-books, opdrachten, video’s, recepten, oefeningen, artikelen en online coaching. Een integrale aanpak voor een vitale mindset

Maar dat is nog niet alles! We lanceren in 2020 ook een online psychologietest. In 25 minuten kom je achter wat je motiveert en frustreert. 

Verder laten we ruimte over voor nieuwe kansen. Immers, een goede planning heeft ruimte voor het onverwachte. 

Bart tijdens een bespreking van de nieuwe plannen

Dankbaar voor jouw support

We willen je ONWIJS bedanken voor je support! Zonder fans geen Vertellis 💛 

Daarom willen we onze nieuwe initiatieven voor komend jaar voor jou nóg aantrekkelijker maken. Houd vanaf half januari je inbox en onze website in de gaten, want we gaan met heel toffe dingen komen! 

Tot slot delen we hieronder een aantal vragen om dit jaar goed af te sluiten.

3 vragen om terug te blikken op 2019

  • Wat was dit jaar één van je hoogtepunten?
  • Wat was voor jou een dieptepunt?
  • En één van je grootste lessen?

3 vragen om vooruit te kijken naar 2020

  • Wat voor moois ga je doen?
  • Waar wil je jezelf in ontwikkelen? 
  • Waar ga je mee door in 2020?

Schrijf de antwoorden op of deel ze met je dierbaren. Tip: stel de vragen ook aan familie & vrienden voor nog meer saamhorigheid in de laatste uurtjes van 2019!

Liz schrijft in haar Vertellis Chapters


Wij gaan ondertussen weer hard aan de slag om de wereld nog een stukje mooier te maken m
et onze huidige én nieuwe initiatieven. 

We wensen je een geweldig uiteinde en een heel gelukkig nieuwjaar! 🥂🎆


Heel veel liefs,

Lars, Bart & Liz
en de rest van Team Vertellis 

Draag je ons een warm hart toe? Deel deze blog dan in je omgeving! Op naar die 10% tipping point 😊

 

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
29.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 602 reviews
81%
(490)
14%
(84)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.