Waarom je NU wilt bouwen aan een krachtige mindset en een gezonde leefstijl
Home > All > Waarom je NU wilt bouwen aan een krachtige mindset en een gezonde leefstijl
Gerelateerde artikelen
Gebruik deze Mindfulness oefeningen voor meer rust en focusZelfontplooiing mogelijk maken? Dat kan zo!Verwachtingen positief inzetten of juist loslaten
Thema's
affirmatiesDe FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Anique Bleumink - 11/06/2020

Waarom je NU wilt bouwen aan een krachtige mindset en een gezonde leefstijl

Zoals je misschien weet streven wij met Vertellis naar een wereld waarin we ons verbonden voelen met onszelf en anderen, waarin we oprechte gesprekken voeren, en waarin ruimte is voor persoonlijke groei en geluk. Daarom hebben we Vertellis Mindset in het leven geroepen: een krachtig online jaarprogramma dat gericht is op het verbeteren van je mindset, het vergroten van je geluksgevoel en het bevorderen van je mentale en lichamelijke gezondheid. 

Twee kanten van de medaille

Het leven is altijd in ontwikkeling en veranderd constant. Sinds de 21e eeuw volgen de veranderingen elkaar sneller op dan ooit. We kunnen veel, weten veel, willen veel én doen veel! Aan de ene kant is dat geweldig, want de mogelijkheden lijken eindeloos. Aan de andere kant betalen we de rekening, en die is fiks!

De rekening? We putten onszelf letterlijk uit en zijn de échte verbinding met onszelf verloren. Dit is niet alleen terug te zien in het groeiende aantal burn-outs en depressies, maar ook in de zorgkosten en lange wachtlijsten bij Praktijkondersteuners, psychologen, psychiaters, therapeuten en coaches. We worden steeds zieker, zowel lichamelijk als mentaal.

Dan hebben we het alleen nog maar over de mensen die al (noodgedwongen) hulp hebben gezocht omdat het zo niet langer kan.

Maar wat denk je van de mensen die leven op de automatische piloot? De mensen die fysieke- en mentale klachten hebben, en zichzelf iedere dag tevergeefs beterschap beloven? Het kan niet anders dan dat deze groep van enorme omvang is… 

verander je mindset

Anique (integraal leefstijl- en vitaliteitscoach) & Lisa (In-house psycholoog)

Voorkomen is beter dan genezen

Wie kent dit gezegde niet? Wij van Vertellis staan hier volledig achter. Misschien ben je het onderstaande citaat weleens tegengekomen: 

“De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en preventie van ziekte.” - Thomas Edison (1847 - 1931)

Zover zijn we in Nederland nog niet, maar er is duidelijk een beweging gaande. Het relatief nieuwe beroep van leefstijlcoach is daar een voorbeeld van. Ik - Vertellis-teamlid Anique - ben ruim 3 jaar geleden afgestudeerd als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Sindsdien houd ik me dagelijks bezig met het vergroten van mijn kennis op het gebied van mindset en vitaliteit. Daarin ben ik niet de enige, want het team bestaat verder uit een psycholoog, een gelukscoach en een top performance coach. 

Preventief werken aan een krachtige mindset en een gezonde leefstijl vraagt om toewijding en een proactieve houding. Met Vertellis Mindset helpen we je hierbij!

Maak kennis met Vertellis Mindset

Vertellis Mindset is een online jaarprogramma waarin elke maand een ander thema centraal staat. De kracht van dit programma zit ‘m in de complete benadering: van een krachtige mindset tot een gezond lichaam en van zelfreflectie tot meer nachtrust en energie.

Alle facetten die belangrijk voor je zijn, komen op plezierige wijze aan bod in de vorm van e-books, schrijfopdrachten, recepten voor een beter en gezonder brein, praktische tips en heel veel andere inzichtvolle content. Elke maand sluit je af met een reflectie: ‘Waar ga ik nu mee stoppen, waar ga ik mee door en waar ga ik mee beginnen?’

mindset

Liz (mede-oprichter van Vertellis) & dochter Yuna

Vertellis Mindset is perfect voor jou als je...

 • je regelmatig afvraagt wie je écht wilt zijn.

 • positiever in het leven wilt staan.

 • negatieve en ongezonde gewoontes en patronen wilt doorbreken.

 • positieve en gezonde gewoontes wilt aanleren.

 • je energiek en vitaal wilt voelen.

 • wilt leren hoe je brein werkt en hoe je deze vóór je kunt laten werken.

 • meer uit jezelf en uit het leven wilt halen.

 • een betere relatie wilt met je dierbaren.

 • meer balans wilt in je leven.

 • je dagelijks wilt bezighouden met wat werkelijk belangrijk voor je is.

We sluiten deze blog af met een aantal veelgestelde vragen:

Is Vertellis Mindset volledig in het Nederlands?

Ja, vrijwel alle inhoud is in het Nederlands. Dit geldt ook voor de berichten die in de community worden gedeeld. Het komt weleens voor dat we een Engelstalige quote of video (als bonus) delen. In dat geval proberen we zoveel mogelijk te werken met ondertiteling of een samenvatting in het Nederlands. 

Wat kan ik verwachten van Vertellis Mindset?
Vertellis Mindset is een online jaarprogramma voor iedereen die bewuster en gezonder wil leven, en wil bouwen aan een krachtige mindset. Het is een uniek programma met kennis en tools die passen bij een integrale (lees: holistische) benadering van mindset en leefstijl. Van eeuwenoude filosofische inzichten en (neuro)psychologische theorieën tot aangetoonde kennis over gezonde voeding. Elke maand staat er een nieuw thema centraal met bijbehorende content in de vorm van e-books, opdrachten, oefeningen, video’s, recepten, zelfreflectie en meer. 

Hoeveel tijd ben ik elke maand bezig met Vertellis Mindset?
Dit hangt grotendeels af van hoe snel je door de inhoud gaat. Om het overzichtelijk te houden en rustmomenten te creëren, hebben we de maand opgedeeld in delen. Op deze manier kun je de informatie, oefeningen en opdrachten in je eigen tempo op je in laten werken voordat je begint aan het volgende deel.

Daarnaast varieert het van maand tot maand hoelang je bezig bent met de inhoud. Dit ligt aan de content die we met je delen. Zo heeft de een meer tijd nodig voor een e-book dan voor het uitvoeren van een oefening of opdracht, en vice versa. Er is hier geen goed of fout: doe vooral wat het beste voor jou (en je planning) werkt. 

Wat als ik wil stoppen met Vertellis Mindset?
Geen zorgen! Je kunt tussentijds opzeggen als je kiest voor betaling per maand of kwartaal. Dus als je geen zin meer hebt of als het financieel even niet goed uitkomt, dan zit je nergens aan vast. Deze flexibiliteit vinden wij belangrijk, want je haalt er tenslotte pas écht veel uit als je het programma zonder stress en met plezier kunt doorlopen.

Bij betaling per maand kun je elke maand opzeggen. Bij betaling per kwartaal kun je elk kwartaal opzeggen. Als je kiest voor een jaar, dan is Vertellis Mindset niet tussentijds opzegbaar. Kiezen voor jaarbetaling levert je wel een heel fijne korting op! 

Klik hier om meer te lezen over Vertellis Mindset

Uiteindelijk is alles in het leven een keuze: de keuzes die je vandaag maakt, bepalen hoe jij je morgen voelt. Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
29.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 602 reviews
81%
(490)
14%
(84)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.