Waarom je NU wilt bouwen aan een krachtige mindset en een gezonde leefstijl
Home > All > Waarom je NU wilt bouwen aan een krachtige mindset en een gezonde leefstijl
Gerelateerde artikelen
Tijd Voor Jezelf Nemen - Vertellis NederlandEen dagboek schrijven en bijhouden | 4 Tips - Vertellis NederlandOmgaan met Teleurstelling? Lees onze 5 tips! - Vertellis Nederland
Categorieën
COVID-19De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Anique Bleumink - 11/06/2020

Waarom je NU wilt bouwen aan een krachtige mindset en een gezonde leefstijl

Zoals je misschien weet streven wij met Vertellis naar een wereld waarin we ons verbonden voelen met onszelf en anderen, waarin we oprechte gesprekken voeren, en waarin ruimte is voor persoonlijke groei en geluk. Daarom hebben we Vertellis Mindset in het leven geroepen: een krachtig online jaarprogramma dat gericht is op het verbeteren van je mindset, het vergroten van je geluksgevoel en het bevorderen van je mentale en lichamelijke gezondheid. 

Twee kanten van de medaille

Het leven is altijd in ontwikkeling en veranderd constant. Sinds de 21e eeuw volgen de veranderingen elkaar sneller op dan ooit. We kunnen veel, weten veel, willen veel én doen veel! Aan de ene kant is dat geweldig, want de mogelijkheden lijken eindeloos. Aan de andere kant betalen we de rekening, en die is fiks!

De rekening? We putten onszelf letterlijk uit en zijn de échte verbinding met onszelf verloren. Dit is niet alleen terug te zien in het groeiende aantal burn-outs en depressies, maar ook in de zorgkosten en lange wachtlijsten bij Praktijkondersteuners, psychologen, psychiaters, therapeuten en coaches. We worden steeds zieker, zowel lichamelijk als mentaal.

Dan hebben we het alleen nog maar over de mensen die al (noodgedwongen) hulp hebben gezocht omdat het zo niet langer kan.

Maar wat denk je van de mensen die leven op de automatische piloot? De mensen die fysieke- en mentale klachten hebben, en zichzelf iedere dag tevergeefs beterschap beloven? Het kan niet anders dan dat deze groep van enorme omvang is… 

verander je mindset

Anique (integraal leefstijl- en vitaliteitscoach) & Lisa (In-house psycholoog)

Voorkomen is beter dan genezen

Wie kent dit gezegde niet? Wij van Vertellis staan hier volledig achter. Misschien ben je het onderstaande citaat weleens tegengekomen: 

“De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en preventie van ziekte.” - Thomas Edison (1847 - 1931)

Zover zijn we in Nederland nog niet, maar er is duidelijk een beweging gaande. Het relatief nieuwe beroep van leefstijlcoach is daar een voorbeeld van. Ik - Vertellis-teamlid Anique - ben ruim 3 jaar geleden afgestudeerd als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Sindsdien houd ik me dagelijks bezig met het vergroten van mijn kennis op het gebied van mindset en vitaliteit. Daarin ben ik niet de enige, want het team bestaat verder uit een psycholoog, een gelukscoach en een top performance coach. 

Preventief werken aan een krachtige mindset en een gezonde leefstijl vraagt om toewijding en een proactieve houding. Met Vertellis Mindset helpen we je hierbij!

Maak kennis met Vertellis Mindset

Vertellis Mindset is een online jaarprogramma waarin elke maand een ander thema centraal staat. De kracht van dit programma zit ‘m in de complete benadering: van een krachtige mindset tot een gezond lichaam en van zelfreflectie tot meer nachtrust en energie.

Alle facetten die belangrijk voor je zijn, komen op plezierige wijze aan bod in de vorm van e-books, schrijfopdrachten, recepten voor een beter en gezonder brein, praktische tips en heel veel andere inzichtvolle content. Elke maand sluit je af met een reflectie: ‘Waar ga ik nu mee stoppen, waar ga ik mee door en waar ga ik mee beginnen?’

mindset

Liz (mede-oprichter van Vertellis) & dochter Yuna

Vertellis Mindset is perfect voor jou als je...

 • je regelmatig afvraagt wie je écht wilt zijn.

 • positiever in het leven wilt staan.

 • negatieve en ongezonde gewoontes en patronen wilt doorbreken.

 • positieve en gezonde gewoontes wilt aanleren.

 • je energiek en vitaal wilt voelen.

 • wilt leren hoe je brein werkt en hoe je deze vóór je kunt laten werken.

 • meer uit jezelf en uit het leven wilt halen.

 • een betere relatie wilt met je dierbaren.

 • meer balans wilt in je leven.

 • je dagelijks wilt bezighouden met wat werkelijk belangrijk voor je is.

We sluiten deze blog af met een aantal veelgestelde vragen:

Is Vertellis Mindset volledig in het Nederlands?

Ja, vrijwel alle inhoud is in het Nederlands. Dit geldt ook voor de berichten die in de community worden gedeeld. Het komt weleens voor dat we een Engelstalige quote of video (als bonus) delen. In dat geval proberen we zoveel mogelijk te werken met ondertiteling of een samenvatting in het Nederlands. 

Wat kan ik verwachten van Vertellis Mindset?
Vertellis Mindset is een online jaarprogramma voor iedereen die bewuster en gezonder wil leven, en wil bouwen aan een krachtige mindset. Het is een uniek programma met kennis en tools die passen bij een integrale (lees: holistische) benadering van mindset en leefstijl. Van eeuwenoude filosofische inzichten en (neuro)psychologische theorieën tot aangetoonde kennis over gezonde voeding. Elke maand staat er een nieuw thema centraal met bijbehorende content in de vorm van e-books, opdrachten, oefeningen, video’s, recepten, zelfreflectie en meer. 

Hoeveel tijd ben ik elke maand bezig met Vertellis Mindset?
Dit hangt grotendeels af van hoe snel je door de inhoud gaat. Om het overzichtelijk te houden en rustmomenten te creëren, hebben we de maand opgedeeld in delen. Op deze manier kun je de informatie, oefeningen en opdrachten in je eigen tempo op je in laten werken voordat je begint aan het volgende deel.

Daarnaast varieert het van maand tot maand hoelang je bezig bent met de inhoud. Dit ligt aan de content die we met je delen. Zo heeft de een meer tijd nodig voor een e-book dan voor het uitvoeren van een oefening of opdracht, en vice versa. Er is hier geen goed of fout: doe vooral wat het beste voor jou (en je planning) werkt. 

Wat als ik wil stoppen met Vertellis Mindset?
Geen zorgen! Je kunt tussentijds opzeggen als je kiest voor betaling per maand of kwartaal. Dus als je geen zin meer hebt of als het financieel even niet goed uitkomt, dan zit je nergens aan vast. Deze flexibiliteit vinden wij belangrijk, want je haalt er tenslotte pas écht veel uit als je het programma zonder stress en met plezier kunt doorlopen.

Bij betaling per maand kun je elke maand opzeggen. Bij betaling per kwartaal kun je elk kwartaal opzeggen. Als je kiest voor een jaar, dan is Vertellis Mindset niet tussentijds opzegbaar. Kiezen voor jaarbetaling levert je wel een heel fijne korting op! 

Klik hier om meer te lezen over Vertellis Mindset

Uiteindelijk is alles in het leven een keuze: de keuzes die je vandaag maakt, bepalen hoe jij je morgen voelt. Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
27,00 30,00

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland! Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter

  Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

   Customer Reviews

   Based on 580 reviews
   82%
   (477)
   13%
   (76)
   2%
   (14)
   1%
   (3)
   2%
   (10)
   Ö
   Özlem S.B.
   Super super super

   Ik ben zo tevreden met het journaal het deed mij zo goed dat ik het aan 2 familieleden cadeau heb gedaan. Het familie spel is leuk je hoort iedere keer wat anders van je kind dat je normaal nooit zal horen.

   Hey Özlem!
   Toch fantastisch je kinderen en andere familie zo nog beter te leren kennen!
   Super bedankt voor je super review!! Het Vertellis Team

   K
   Kindercoach C.
   geluksmoment aan het einde van iedere dag.

   Vanavond geef ik het dankbaarheidsdagboek cadeau aan iemand die 50 wordt, reden te meer om dankbaar te zijn.
   met onderstaande tekst:

   Een mancave zonder verkeersbord is niet compleet, maar dan wel het juiste bord!
   Uiteraard uit de serie werk in uitvoering, want daarvoor is deze ruimte!
   Hier wordt serieus werk volbracht, vaak in team verband 😉
   Advies is om hier van rijbaan te veranderen, anders loop je stuk.
   Maar pas op tegenliggers, misschien nog een ander bord nodig om deze gasten te weren.
   Verder kan verandering van rijbaan bijzonder prettige uit en inzichten opleveren.
   Het kan noodzakelijk zijn deze uitzichten maar zeker ook inzichten te noteren, zodat je op je verdere avontuur regelmatig kan terug kijken waar de reis je heeft gebracht.
   Reizen is nooit geheel zonder gevaar, dus je zal risico’s moeten nemen om uiteindelijk daar te komen waar jou avontuur ophoudt.
   En we hopen dat je dan at the end kan zeggen het was prachtig, de moeite waard,
   IK HEB GELEEFD!

   Zeer waarschijnlijk heb je aan deze korte periode niet genoeg, maar je moet ergens beginnen.

   Een mancave zonder verkeersbord is niet compleet, maar dan wel het juiste bord!
   Uiteraard uit de serie werk in uitvoering, want daarvoor is deze ruimte!
   Hier wordt serieus werk volbracht, vaak in team verband 😉
   Advies is om hier van rijbaan te veranderen, anders loop je stuk.
   Maar pas op tegenliggers, misschien nog een ander bord nodig om deze gasten te weren.
   Verder kan verandering van rijbaan bijzonder prettige uit en inzichten opleveren.
   Het kan noodzakelijk zijn deze uitzichten maar zeker ook inzichten te noteren, zodat je op je verdere avontuur regelmatig kan terug kijken waar de reis je heeft gebracht.
   Reizen is nooit geheel zonder gevaar, dus je zal risico’s moeten nemen om uiteindelijk daar te komen waar jou avontuur ophoudt.
   En we hopen dat je dan at the end kan zeggen het was prachtig, de moeite waard,
   IK HEB GELEEFD!

   Zeer waarschijnlijk heb je aan deze korte periode niet genoeg, maar je moet ergens beginnen.

   gewoon omdat het fijn om iets aan iemand te geven wat jezelf gelukkig maakt!

   Super lief van je Christien!!

   R
   Rob K.
   Vertellis zelfreflectie journaal

   Prachtig en waardevol dagboek om jezelf van positiviteit te voorzien en om tot nieuwe inzichten te komen

   Wat fijn om te horen dat het helpt met je persoonlijke ontwikkeling en positieve mindset! Groetjes van het Vertellis team