Het leukste familiespel? Stel deze 10 vragen!
Home > All > Het leukste familiespel? Stel deze 10 vragen!
Gerelateerde artikelen
De werking van mantra’s – Vertellis NederlandLiefdesverdriet: tips om te verwerken – Vertellis NederlandDiepgaande vragen voor de mooiste gesprekken - Vertellis Nederland
Categorieën
COVID-19De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Aemilius Dost - 13/09/2020

Het leukste familiespel met deze 10 vragen

Wat is het leukste familiespel voor dat familieweekend, het kerstdiner of de verjaardag van je oma? Een belangrijke vraag, want er zijn heel wat familieruzies begonnen om een potje Mens Erger Je Niet. Wil jij het leukste familiespel ooit spelen en daarmee ook nog eens een sterkere band opbouwen? Zónder te hoeven survivallen onder het mom van ‘teambuilding’? Verras je familie en jezelf met een vragenspel! Hieronder vind je de 10 leukste vragen uit ons populaire vragenkaartspel. Gegarandeerd leuker dan Monopoly. Enjoy!

Leukste familiespel vragen

Klaar om die familiebanden aan te halen? Hieronder vind je 10 vragen uit ons familiespel:

 1. Wat zouden jullie volgens jou vaker met z'n allen kunnen/moeten doen? 
 2. Wat vind of vond je prettig in jouw opvoeding? 
 3. Wat heb of had je altijd aan je ouder(s) willen vragen? 
 4. Noem iets wat de persoon rechts van je de afgelopen tijd heeft gedaan, waar jij bewondering voor hebt. 
 5. Wat is iets grappigs en/of geks wat je met minimaal één van je gezinsleden hebt meegemaakt? 
 6. Welk smoesje heb je de afgelopen tijd binnen het gezin gebruikt om onder een taakje, of iets anders waarin je geen zin had, uit te komen? 
 7. Met welk gezinslid heb jij de afgelopen tijd wat minder vaak iets (leuks) gedaan en zou je graag meer tijd willen doorbrengen? 
 8. Welk stripfiguur, boek- of filmpersonage zou je graag een dag willen zijn? 
 9. Wat vind je of lijkt jou leuk aan opvoeden? En wat lastig? 
 10. Wat is iets wat je hebt gedaan waar je trots op bent?

Het leukste familiespel


Waarom een leuk familiespel belangrijk is

Een familiespel verzinnen, hoe moeilijk kan dat zijn? Daar vergis je je misschien in. Teveel oppervlakkige of juist te diepzinnige vragen? Dan haken mensen af. Met de juiste vragen leer je elkaar beter kennen. En niet onbelangrijk: de juiste vragen maken het gezellig! Bij Vertellis zijn we experts in het stellen van vragen. Met onze vragenspellen helpen we om mensen dichterbij elkaar te brengen. En met dit leuke familiespel hopen we dat ook voor jou en al je familieleden te doen!

Een familiespel voor iedereen

Als je een leuk familiespel wilt spelen, moet je allereerst met veel mensen rekening houden. Een rondje 30 Seconds is leuk, maar al snel raakt oma gefrustreerd omdat het te snel gaat of omdat ze geen idee heeft wie Kurt Cobain is. En Cluedo is niet echt geschikt voor je kleine nichtjes en neefjes. Gebruik daarom bovenstaande vragen. Wedden dat je hele familie - van jong tot oud - binnen de kortste keren druk discussieert over het antwoord op die ene vraag? Dat is de kracht van een goed familiespel, dat het gesprekken op gang brengt en meer doet dan alleen vermaakt.

 

Leuk familie spel

Doe een vragenspel met je familie!

Deze vragenlijst printen en uitdelen tijdens het gourmetten? Doe maar niet. Maar wat dan wel? Een familiespel hoort gespeeld te worden! Maak bovenstaande vragen nóg leuker en doe een vragenspel om dichter bij elkaar te komen. Zeker als jouw familie een beetje competitief is ingesteld, is het extra leuk om een puntentelling bij te houden. Had je goed geraden wat je oom zou antwoorden? Puntje erbij! Voor je het weet is het gourmetstel helemaal leeg, de stokbroden op en zitten jullie nog uren na te praten over dit leuke familiespel.

Een familiespel voor hilarische situaties

Ons familiespel brengt je vast op ideeën en de vragen hierboven helpen je goed op weg, maar er zijn nog veel meer vragen te bedenken. Het ligt net aan de situatie. Wil je je ouders beter leren kennen? Dan zijn meer diepgaande vragen misschien een goed idee. Is het familiespel bedoeld als entertainment tijdens het 80e verjaardagsfeest van oom Harrie? Ook daarvoor weten we vragen genoeg! Deze grappigste vragen bijvoorbeeld. Kom je er ineens achter dat hij stiekem altijd aan één van de schone theelepels likt als hij op visite komt (en hier erg trots op is). Zo kom je achter de meest grappige en leuke weetjes met dit familiespel ;) 

Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
27,00 30,00

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter

Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

Customer Reviews

Based on 585 reviews
82%
(479)
13%
(78)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
E
Elroy T.
Rustmoment je om de dag te overdenken.

Ik schrijf iedere dag in chapters , heb vandaag het eerste boekje uitgeschreven. En ga alweer begonnen in een tweede , zo fijn om ff een reflectie van de dag momentje te hebben. Het geeft mij rust , had ik al veel eerder mee moeten beginnen.
Elroy

Hoi Elroy,
Prachtig om te lezen! We zijn ontzettend blij dat Chapters ook zo ontspannend werkt voor je. Geniet van je tweede Chapters. Groeten van het Vertellis Team

B
Brecht B.
Vertellis charter dankbaarheidsboekje

Dit mooie boekje doet me zomaar even stilstaan bij wie ik ben of wil zijn. Gouden momenten van dankbaar zijn,want die zijn er genoeg.

Hoi Brecht,
Dat is helemaal wat we willen bereiken en fijn dat dit ook gelukt is! Hartstikke bedankt voor je review.
Groeten van het Team

Ö
Özlem S.B.
Super super super

Ik ben zo tevreden met het journaal het deed mij zo goed dat ik het aan 2 familieleden cadeau heb gedaan. Het familie spel is leuk je hoort iedere keer wat anders van je kind dat je normaal nooit zal horen.

Hey Özlem!
Toch fantastisch je kinderen en andere familie zo nog beter te leren kennen!
Super bedankt voor je super review!! Het Vertellis Team