Het leukste familiespel? Stel deze 10 vragen!
Home > All > Het leukste familiespel? Stel deze 10 vragen!
Gerelateerde artikelen
Liefdesverdriet: tips om je verdriet te verwerkenDiepgaande vragen voor de mooiste gesprekkenWat zijn affirmaties? 36 Positieve affirmaties voor meer energie
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Aemilius Dost - 13/09/2020

Het leukste familiespel met deze 10 vragen

Wat is het leukste familiespel voor dat familieweekend, het kerstdiner of de verjaardag van je oma? Een belangrijke vraag, want er zijn heel wat familieruzies begonnen om een potje Mens Erger Je Niet. Wil jij het leukste familiespel ooit spelen en daarmee ook nog eens een sterkere band opbouwen? Zónder te hoeven survivallen onder het mom van ‘teambuilding’? Verras je familie en jezelf met een vragenspel! Hieronder vind je de 10 leukste vragen uit ons populaire vragenkaartspel. Gegarandeerd leuker dan Monopoly. Enjoy!

Leukste familiespel vragen

Klaar om die familiebanden aan te halen? Hieronder vind je 10 vragen uit ons familiespel:

 1. Wat zouden jullie volgens jou vaker met z'n allen kunnen/moeten doen? 
 2. Wat vind of vond je prettig in jouw opvoeding? 
 3. Wat heb of had je altijd aan je ouder(s) willen vragen? 
 4. Noem iets wat de persoon rechts van je de afgelopen tijd heeft gedaan, waar jij bewondering voor hebt. 
 5. Wat is iets grappigs en/of geks wat je met minimaal één van je gezinsleden hebt meegemaakt? 
 6. Welk smoesje heb je de afgelopen tijd binnen het gezin gebruikt om onder een taakje, of iets anders waarin je geen zin had, uit te komen? 
 7. Met welk gezinslid heb jij de afgelopen tijd wat minder vaak iets (leuks) gedaan en zou je graag meer tijd willen doorbrengen? 
 8. Welk stripfiguur, boek- of filmpersonage zou je graag een dag willen zijn? 
 9. Wat vind je of lijkt jou leuk aan opvoeden? En wat lastig? 
 10. Wat is iets wat je hebt gedaan waar je trots op bent?

Het leukste familiespel


Waarom een leuk familiespel belangrijk is

Een familiespel verzinnen, hoe moeilijk kan dat zijn? Daar vergis je je misschien in. Teveel oppervlakkige of juist te diepzinnige vragen? Dan haken mensen af. Met de juiste vragen leer je elkaar beter kennen. En niet onbelangrijk: de juiste vragen maken het gezellig! Bij Vertellis zijn we experts in het stellen van vragen. Met onze vragenspellen helpen we om mensen dichterbij elkaar te brengen. En met dit leuke familiespel hopen we dat ook voor jou en al je familieleden te doen!

Een familiespel voor iedereen

Als je een leuk familiespel wilt spelen, moet je allereerst met veel mensen rekening houden. Een rondje 30 Seconds is leuk, maar al snel raakt oma gefrustreerd omdat het te snel gaat of omdat ze geen idee heeft wie Kurt Cobain is. En Cluedo is niet echt geschikt voor je kleine nichtjes en neefjes. Gebruik daarom bovenstaande vragen. Wedden dat je hele familie - van jong tot oud - binnen de kortste keren druk discussieert over het antwoord op die ene vraag? Dat is de kracht van een goed familiespel, dat het gesprekken op gang brengt en meer doet dan alleen vermaakt.

 

Leuk familie spel

Doe een vragenspel met je familie!

Deze vragenlijst printen en uitdelen tijdens het gourmetten? Doe maar niet. Maar wat dan wel? Een familiespel hoort gespeeld te worden! Maak bovenstaande vragen nóg leuker en doe een vragenspel om dichter bij elkaar te komen. Zeker als jouw familie een beetje competitief is ingesteld, is het extra leuk om een puntentelling bij te houden. Had je goed geraden wat je oom zou antwoorden? Puntje erbij! Voor je het weet is het gourmetstel helemaal leeg, de stokbroden op en zitten jullie nog uren na te praten over dit leuke familiespel.

Een familiespel voor hilarische situaties

Ons familiespel brengt je vast op ideeën en de vragen hierboven helpen je goed op weg, maar er zijn nog veel meer vragen te bedenken. Het ligt net aan de situatie. Wil je je ouders beter leren kennen? Dan zijn meer diepgaande vragen misschien een goed idee. Is het familiespel bedoeld als entertainment tijdens het 80e verjaardagsfeest van oom Harrie? Ook daarvoor weten we vragen genoeg! Deze grappigste vragen bijvoorbeeld. Kom je er ineens achter dat hij stiekem altijd aan één van de schone theelepels likt als hij op visite komt (en hier erg trots op is). Zo kom je achter de meest grappige en leuke weetjes met dit familiespel ;) 

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99 29.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 627 reviews
82%
(512)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.