Alles is familie: 5 tips om betere banden op te bouwen met je dierbaren
Home > All > Alles is familie: 5 tips om betere banden op te bouwen met je dierbaren
Gerelateerde artikelen
Wat zijn affirmaties? 36 Positieve affirmaties voor meer energie50 vragen om aan je partner te stellen voor een diepere connectieInnerlijke rust: wat is het en hoe vind je het?
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Anique Bleumink - 08/12/2023

Gezin waardevolle tijd samen


De banden met je familie en dierbaren versterken is belangrijker dan ooit in deze digitale, gehaaste wereld waarin we leven. Vertellis helpt je hierbij door producten aan te bieden die gericht zijn op het creëren van meer oprechte verbindingen en betekenisvolle momenten samen. We geven 

Qualitytime met je familie of dierbaren

Het is belangrijk om tijd vrij te maken om samen met je familie en dierbaren door te brengen. In ons drukke leven kan het soms lastig zijn om voldoende tijd samen door te brengen, maar het opbouwen van een sterkere band met de mensen die het dichtst bij je staan is essentieel voor ons welzijn en geluk. Er zijn verschillende manieren om samen qualitytime door te brengen en jullie band te versterken.

Tip 1: speel een vragenkaartspel

Een gezelschapsspel spelen kan leuk en gezellig zijn, maar échte verbinding ervaar je er meestal niet door. Dit voordeel heb je wel als je de Vertellis Feestdagen-editie XL speelt, een vragenkaartspel dat betekenisvolle gesprekken en offline momenten met je dierbaren bevordert. Door samen herinneringen op te halen en vooruit te kijken naar de toekomst, kunnen jullie op een leuke en interactieve manier dichter tot elkaar komen.

Een andere optie is de Vertellis Gezinseditie, een uniek vragenkaartspel dat speciaal is ontworpen om het hele gezin te helpen bij het aangaan van betekenisvolle gesprekken en het opbouwen van sterkere banden. Dit spel bestaat uit interessante vragen en korte, leuke opdrachten om elkaar beter te leren kennen en dichter bij elkaar te komen.

Door bewust tijd vrij te maken voor familiebanden en samen activiteiten te ondernemen zoals het spelen van de Vertellis Feestdagen-editie XL of de Vertellis Gezinseditie, kom je dichter bij elkaar en geniet je van de waardevolle momenten die jullie samen delen.

 

Vertellis vragenkaartspel

 


Tip 2: voer schermvrije momenten in

Telefoons en andere technologische apparaten zijn vandaag de dag een constante bron van afleiding en staan écht connectie in de weg. Om betere banden op te bouwen met je dierbaren, is het belangrijk om bewust tijd te besteden aan oprechte gesprekken en kwaliteitsmomenten, in plaats van voortdurend te worden afgeleid door onze apparaten.

De slogan van Vertellis is telefoon uit, hart open. We zijn dan ook groot voorstander van het invoeren van schermvrije momenten of activiteiten, zoals samen eten of een wandeling maken. Maak duidelijke afspraken met je gezin over wanneer jullie de schermen wegleggen en je volledig richten op elkaar.

Producten zoals de Vertellis Feestdagen-editie XL kunnen ook helpen om diepgaande gesprekken te stimuleren en de aandacht weg te halen van die lonkende schermen. Door dit vragenkaartspel te spelen tijdens een schermvrije avond, kan je gezin zich focussen op oprechte gesprekken en samen herinneringen maken.

Door bewust te kiezen voor offline gesprekken en het gebruik van producten zoals de Vertellis Feestdagen-editie XL om betere banden op te bouwen, kunnen jij en je dierbaren genieten van waardevolle momenten samen en je relatie versterken.

Vertellis Feestdagen-editie XL


Tip 3: samen koken

Samen koken en eten is een goede manier om te verbinden met je dierbaren en mooie herinneringen te maken. Het betrekken van alle gezinsleden bij het kookproces, van het kiezen van recepten tot het samen bereiden van de maaltijden, kan jullie band versterken en zorgen voor gezellige momenten.

Een manier om alle gezinsleden bij het koken te betrekken, is door samen te beslissen wat er op het menu komt te staan. Laat ieder gezinslid bijvoorbeeld een gerecht kiezen dat ze graag willen maken of eten. Op deze manier krijgt iedereen de kans om iets bij te dragen en voelen ze zich betrokken bij het kookproces.

Tijdens het koken kunnen jullie ook de taken verdelen, zodat iedereen een rol heeft in het bereiden van de maaltijd. Laat de jongere gezinsleden bijvoorbeeld helpen met het wassen en snijden van groenten, terwijl de oudere gezinsleden zich bezighouden met het koken en bakken. Door samen te werken en ieders sterke punten te benutten, kunnen jullie een lekkere maaltijd op tafel zetten en tegelijkertijd de banden met elkaar versterken.

Als het eten klaar is, zorg er dan voor dat jullie samen aan tafel zitten en genieten van de gezamenlijk bereide maaltijd. Maak van deze momenten gebruik om bij te praten, ervaringen te delen en gewoon te genieten van elkaars gezelschap. Door samen te koken en eten, creëer je onvergetelijke herinneringen en kom je dichter bij elkaar. 


Tip 4: organiseer een filmavond

Het organiseren van gezellige filmavonden en andere gezamenlijke activiteiten is een geweldige manier om je dierbaren dichter bij elkaar te brengen. Deze momenten bieden de mogelijkheid om samen te ontspannen, te lachen en mooie herinneringen te creëren.

Bij het kiezen van films voor een gezellige filmavond is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijden en interesses van alle gezinsleden, zodat iedereen er met plezier naar kan kijken en zich betrokken voelt.

Om een uitnodigende sfeer te creëren, kun je er (extra) kussens en dekens bij pakken zodat iedereen comfortabel kan zitten. En vergeet natuurlijk de snacks en drankjes niet! Ook leuk: organiseer een thema-avond waarbij de gekozen film, de versieringen en de snacks op elkaar zijn afgestemd.

Door gezellige filmavonden en andere gezamenlijke activiteiten te organiseren, versterk je de band met je dierbaren en geniet je samen van waardevolle momenten. Het creëren van een uitnodigende sfeer en het kiezen van geschikte films dragen bij aan een geslaagde avond waarin je samen kunt ontspannen en genieten.


Tip 5: stel elkaar oprechte vragen

Open en eerlijke communicatie is essentieel voor het opbouwen van betere relaties met je dierbaren. Het helpt om wederzijds begrip te creëren en zorgt ervoor dat iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt.

Een manier om de communicatie binnen het gezin te verbeteren, is door het stellen van vragen uit de Vertellis Feestdagen-editie XL of de Vertellis Gezinseditie tijdens familiebijeenkomsten. Deze kaartspellen bevatten prikkelende vragen die ontworpen zijn om betekenisvolle gesprekken te stimuleren en gezinsleden dichter bij elkaar te brengen. Door samen deze vragen te beantwoorden en ervaringen te delen, kunnen jullie elkaar beter leren kennen en een diepere band opbouwen.

Daarnaast is het belangrijk om een veilige en open sfeer te creëren waarin iedereen zich vrij voelt om zijn of haar gedachten, gevoelens en zorgen te delen. Moedig gezinsleden aan om hun emoties op een respectvolle en eerlijke manier te uiten, en luister actief naar wat de ander te zeggen heeft. Door effectieve communicatie en begrip te tonen voor elkaar, kunnen jullie samen werken aan het versterken van de familiebanden en het opbouwen van een hechtere relatie met je dierbaren.

Vertellis vragenspel


Ontdek Vertellis voor sterkere banden en meer diepgang

Al onze producten zijn erop gericht om mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Het ervaren van verbinding zorgt voor een groter geluksgevoel en meer voldoening in het leven. 

We hebben tot nu toe al vele duizenden mensen over de hele wereld mogen inspireren om meer offline tijd met elkaar door te brengen en met behulp van het stellen van goede vragen meer diepgang in de relaties met je dierbaren te creëren. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze vragenkaartspellen, zoals de Vertellis Feestdagen-editie XL of de Vertellis Gezinseditie, of de rest van ons assortiment, klik dan hier

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 629 reviews
82%
(514)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.