De kracht van reflectie: 5 redenen om de Vertellis Vrijdag Vragen te proberen
Home > All > De kracht van reflectie: 5 redenen om de Vertellis Vrijdag Vragen te proberen
Gerelateerde artikelen
Met persoonlijke ontwikkeling het maximale uit jezelf halenIk voel me eenzaam! Wat kan ik doen?Gebruik jij al een dagboek voor volwassenen?
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Anique Bleumink - 07/12/2023
Inspiratie voor zelfreflectie


Reflectie en verbinding spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Ze helpen ons om betekenisvolle relaties op te bouwen en bij te dragen aan onze persoonlijke groei. De Vertellis Vrijdag Vragen en het Vertellis Vrijdag Vragen Spel zijn twee unieke hulpmiddelen die ons aanmoedigen om meer te reflecteren en diepgaande gesprekken met anderen aan te gaan. Ze helpen ons om meer inzicht te krijgen in onszelf en de mensen om ons heen, waardoor we ons leven kunnen verrijken met meer begrip en empathie.

De kracht van reflectie

Zelfreflectie is essentieel voor persoonlijke groei en emotioneel welzijn. Het stelt ons in staat om onze gedachten, gevoelens en ervaringen te onderzoeken, zodat we beter begrijpen wie we zijn en hoe we kunnen groeien. Door regelmatig te reflecteren, kunnen we bewustzijn en zelfkennis opbouwen, wat ons helpt om betere keuzes te maken en effectiever met uitdagingen om te gaan.

De Vertellis Vrijdag Vragen en het Vertellis Vrijdag Vragen Spel zijn ontworpen om zelfreflectie en bewustzijn te bevorderen. Beide tools stellen prikkelende vragen die ons aanmoedigen om na te denken over verschillende aspecten van ons leven, zoals onze waarden, doelen en relaties. Door deze vragen te overwegen, worden we uitgedaagd om dieper te graven en ons eigen perspectief te verkennen.

Bijvoorbeeld, een vraag uit het Vertellis Vrijdag Vragen Spel kan ons vragen na te denken over een moment waarop we trots waren op onszelf. Dit soort vragen helpt ons om bewust stil te staan bij onze prestaties en successen, en om te herkennen wat we hebben geleerd en hoe we zijn gegroeid. Op deze manier dragen de Vertellis Vrijdag Vragen en het Vertellis Vrijdag Vragen Spel bij aan een groter gevoel van zelfbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling.

Reflectievragen


Versterking van relaties

De Vertellis Vrijdag Vragen en het Vertellis Vrijdag Vragen Spel zijn niet alleen nuttig voor persoonlijke reflectie, maar kunnen ook een positieve impact hebben op onze relaties. Door samen met vrienden, familie of collega's de vragen te bespreken, worden we aangemoedigd om openhartig te zijn en diepgaande gesprekken te voeren. Dit kan ons helpen om elkaar beter te begrijpen en meer betekenisvolle verbindingen op te bouwen.

Hier zijn enkele tips en suggesties voor het gebruik van de Vertellis Vrijdag Vragen en het Vertellis Vrijdag Vragen Spel in verschillende sociale situaties:

  • Bij familiebijeenkomsten: kies een vraag uit het spel om samen met je gezin te bespreken. Dit kan een leuke manier zijn om een gesprek op gang te brengen en elkaar beter te leren kennen.

  • Tijdens vriendenavonden: gebruik de vragen als gespreksstarter om meer diepgaande en betekenisvolle gesprekken met je vrienden te hebben. Dit kan leiden tot een beter begrip van elkaars perspectieven en ervaringen.

  • Als teambuilding activiteit: integreer de vragen in teambuilding-oefeningen om open communicatie en samenwerking te bevorderen. Dit kan helpen om een sterkere band te creëren tussen teamleden en de werksfeer te verbeteren.

Ongeacht de situatie, kunnen de Vertellis Vrijdag Vragen bijdragen aan het versterken van relaties en het bevorderen van empathie en begrip tussen mensen.

Teambuilding en reflectie


Stimuleren van dankbaarheid en positief denken

De vragen in het Vertellis Vrijdag Vragen Spel zijn niet alleen gericht op het bevorderen van zelfreflectie, maar ook op het ontwikkelen van dankbaarheid en een positieve mindset. Door ons te concentreren op aspecten van ons leven waar we dankbaar voor zijn, kunnen we een gevoel van tevredenheid en geluk ervaren. Bovendien moedigen de vragen ons aan om na te denken over onze eigen waarden en doelen, wat ons kan helpen bij het ontwikkelen van een positievere kijk op het leven.

Enkele voorbeeldvragen uit het spel:

  • Wat was voor jou het leukste moment van de afgelopen week? En wat kun je doen om dit soort momenten vaker te beleven?

  • Van welk moment van de afgelopen tijd krijg je spontaan een glimlach op je gezicht?

  • Wat kun je vandaag doen waarvoor je jezelf morgen dankbaar bent?

Door regelmatig na te denken over dit soort vragen, kunnen we ons bewustzijn van de positieve aspecten in ons leven vergroten en een gevoel van dankbaarheid en tevredenheid ontwikkelen. Bovendien kan het ons helpen om meer gefocust te blijven op onze persoonlijke groei en ontwikkeling, wat uiteindelijk zal bijdragen aan een gelukkiger en meer vervullend leven.


Flexibiliteit en veelzijdigheid

Het Vertellis Vrijdag Vragen Spel biedt een grote mate van flexibiliteit en veelzijdigheid, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende situaties en voorkeuren. Of je nu alleen wilt reflecteren of een diepgaand gesprek met een groep wilt hebben, het spel kan op verschillende manieren worden gebruikt om aan jouw behoeften te voldoen.

Een groot voordeel van de fysieke versie van het spel is het compacte formaat; je kunt de kaarten overal mee naartoe nemen en ze gebruiken wanneer je maar wilt waardoor ze ideaal zijn voor zowel persoonlijk gebruik als voor sociale bijeenkomsten. Bovendien kun je, door je antwoorden op de vragen op te schrijven, je persoonlijke groei in de loop van de tijd bijhouden en je bewustzijn vergroten.

Gezelschapsspel met diepgaande vragen


Een wekelijkse dosis inspiratie en reflectie

Naast het Vertellis Vrijdag Vragen Spel kun je je ook gratis aanmelden voor de Vrijdag Vragen-emailreeks. Dan ontvang je elke vrijdag een prikkelende vraag in je inbox die je aan het denken zet en je helpt om meer inzicht te krijgen in jezelf en de mensen om je heen.

Aanmelden doe je eenvoudig hier.


Probeer de Vertellis Vrijdag Vragen uit

Wil je jezelf beter leren kennen en je relaties versterken? Probeer dan het Vertellis Vrijdag Vragen Spel en meld je aan voor de gratis e-mailreeks. Deze eenvoudige maar krachtige hulpmiddelen kunnen een grote impact hebben op je leven en helpen je om gelukkiger, meer verbonden en zelfbewust te worden.

Klik hier om het spel te bestellen of om er meer over te lezen. 

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 629 reviews
82%
(514)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.