Familieopstellingen: ontdek de kracht van familiesystemen en versterk jouw relaties
Home > All > Familieopstellingen: ontdek de kracht van familiesystemen en versterk jouw relaties
Gerelateerde artikelen
Alles is familie: 5 tips om betere banden op te bouwen met je dierbarenDe kracht van het bijhouden van een dagboek: voordelen en tips voor reflectie en persoonlijke groeiHoe het Kernwaarden Spel je kan helpen je ware drijfveren te ontdekken
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Anique Bleumink - 07/12/2023
Familieopstelling

Familieopstellingen en familiesystemen zijn krachtige concepten die ons inzicht geven in de onzichtbare dynamiek binnen onze families, werk en relaties. Door te begrijpen hoe deze systemen werken, kunnen we onze relaties versterken en persoonlijke groei stimuleren. Vertellis heeft in samenwerking met de erkende familieopstellingen therapeut Hylke Bonnema een unieke tool ontwikkeld: de Familieopstellingenkaartset. Deze kaartset helpt je op een warme, persoonlijke en inspirerende manier om de kracht van familieopstellingen en familiesystemen te ontdekken en toe te passen in je eigen leven. 

Wat zijn familieopstellingen en familiesystemen?

Familieopstellingen en familiesystemen zijn krachtige methodes om de onzichtbare stromingen en patronen in onze families, op het werk en in onze relaties te ontrafelen. Ze draaien om het idee dat we allemaal onderdeel zijn van een groter plaatje: ons familiesysteem. Dit systeem bestaat uit de banden tussen familieleden, hun acties, normen, overtuigingen en emoties.

Door familieopstellingen en familiesystemen te gebruiken, krijgen we helderheid over deze ingewikkelde dynamiek en hoe die ons leven beïnvloedt. Het kan ons helpen om vastgeroeste patronen te doorbreken, oude wonden te helen en onze relaties te verbeteren. Hier zijn wat praktische toepassingen:

  • Onderzoeken van onbegrijpelijke angsten, fobieën of emoties die wellicht geworteld zijn in onze familiegeschiedenis.

  • Achterhalen wat terugkerende conflicten of communicatieproblemen veroorzaakt, thuis, op het werk of in liefdesrelaties.

  • Inzicht krijgen in hoe vorige generaties invloed hebben op onze huidige acties, overtuigingen en keuzes.

  • De effecten van familietrauma's zoals scheiding, overlijden of misbruik op ons welzijn en onze relaties begrijpen.

Kortom, familieopstellingen en familiesystemen bieden ons de tools om de soms verborgen stromen binnen onze families en relaties te ontdekken. Met deze kennis kunnen we blokkades opheffen, onze relaties versterken en persoonlijke groei stimuleren.

 

 

De kracht van familieopstellingen

Familieopstellingen bieden tal van voordelen voor zowel persoonlijke groei als het versterken van relaties. Door het werken met familieopstellingen kunnen we ons vermogen tot zelfreflectie, empathie en inzicht in de dynamiek binnen onze families en relaties vergroten.

Deze methode helpt bij het ontdekken van de dynamiek binnen families en het versterken van relaties door dieper inzicht te geven in de patronen en interacties die van invloed zijn op onze verbindingen met anderen. Door bewust te worden van deze patronen, kunnen we ze aanpakken en transformeren, wat uiteindelijk leidt tot sterkere en gezondere relaties.

Familieopstellingen zijn flexibel en intuïtief, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast aan individuele behoeften en interesses. Dit maakt het mogelijk om op een persoonlijke en betekenisvolle manier met de methode te werken, wat leidt tot authentieke groei en ontwikkeling. Door de warme, persoonlijke en inspirerende benadering van familieopstellingen kunnen we zowel onszelf als onze relaties op een dieper niveau begrijpen en waarderen. 

De Familieopstellingenkaartset van Vertellis

De Familieopstellingenkaartset van Vertellis is een unieke tool om de principes van familieopstellingen en familiesystemen te verkennen en toe te passen op je eigen leven. Of je nu alleen op ontdekkingstocht gaat of de kaartset samen met vrienden of familie gebruikt, het is geschikt voor 1 tot 6 personen van 18 jaar en ouder. Naast een gedetailleerd instructieboekje krijg je toegang tot een instructievideo via een QR-code.

Duik in de wereld van familieopstellingen en ontdek hoe het jouw perspectief op alle facetten van het leven kan verrijken!

Goed om te weten: de kaartset is zeer geschikt als tool voor coaches en therapeuten. Het biedt een flexibele en intuïtieve benadering die kan worden aangepast aan individuele behoeften en interesses.

Familieopstelling


De Familieopstellingenkaartset van Vertellis is veelzijdig en biedt tal van mogelijkheden. Je kunt het inzetten om allerlei levensgebieden te onderzoeken, zoals je werk, relaties en persoonlijke ontwikkeling. Het is ook een waardevol extra hulpmiddel bij therapie- of coachingssessies, waarmee zowel jij als de therapeut of coach dieper kunnen duiken in de verborgen dynamiek en patronen die jouw leven beïnvloeden.

Kortom, met deze kaartset heb je een effectieve tool in handen om je relaties te verdiepen en je persoonlijke groei een boost te geven.

Familieopstellingkaarten

 

Samenwerking met Hylke Bonnema

Hylke Bonnema, een inspirerende psycholoog en expert in familieopstellingen, heeft samen met Vertellis een bijzonder pad bewandeld om familieopstellingen toegankelijk en begrijpelijk te maken voor een breder publiek. Het resultaat is een ceremoniële kaartset die je uitnodigt om te duiken in het onontdekte potentieel binnen jezelf en je relaties.

De kaartset weerspiegelt zowel de missie van Hylke als Vertellis om mensen aan te moedigen om zichzelf te ontdekken en te groeien door middel van familieopstellingen. Samen met Vertellis heeft hij iets gecreëerd dat verder gaat dan een eenvoudige kaartset; het is een tool voor persoonlijke groei en inzicht.

Ontdek de Familieopstellingenkaartset

Met de Familieopstellingenkaartset, geef je jezelf de kans om de principes van familieopstellingen te ervaren in je eigen omgeving. Deze unieke tool helpt je bij het verkennen van de vaak verborgen dynamiek binnen je familie en relaties, waardoor je persoonlijke groei en sterkere verbindingen met anderen kunt bevorderen.

Nieuwsgierig of enthousiast? Meer lezen en bestellen kan hier

Familieopstellingen

 

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 628 reviews
82%
(513)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.