6 mindful cadeautips voor IEDEREEN!
Home > All > 6 mindful cadeautips voor IEDEREEN!
Gerelateerde artikelen
Positief blijven: hoe kun je positiever in het leven staan?25 vragen voor je vriendZelfvertrouwen vergroten: 5 tips
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Bart Kloosterhuis - 01/12/2022

6 mindful cadeautips voor IEDEREEN: boost positiviteit en geluk terwijl je jullie connectie versterkt

Vergeet cadeaubonnen of de allernieuwste gadgets. Bij Vertellis geven we liever cadeaus met BETEKENIS. Of dat nu een gedeelde herinnering, een geweldig gesprek of het geschenk van zelfreflectie is; er zijn zoveel unieke manieren om de ander te laten zien dat je om hen geeft. Lees verder voor 6 van onze favoriete mindful cadeautips, en neem een kijkje in onze shop voor cadeaus die speciaal ontwikkeld zijn voor het creëren van connectie! 

Zijn er mensen in je leven die alles al lijken te hebben en niet veel ‘nodig’ hebben als het aankomt op cadeaus? Ze zijn misschien gelukkig en tevreden, maar je wilt ze nog steeds iets geven bij speciale gelegenheden als verjaardagen of Kerst. Klinkt dit bekend?

Als dat zo is, dan is deze blog voor jou! Vandaag delen we 6 mindful cadeautips die niet alleen je dierbaren zich gelukkig en speciaal laten voelen, maar die ook herinneringen voor het LEVEN zullen creëren.  

6 mindful cadeautips:

1) Geef TIJD SAMEN cadeau
2) Voer een diepgaand gesprek met de Vertellis Feestdagen-editie 
3) Stuur een dankbrief
4) Maak een fotoalbum
5) Plant een boom
6) Geef TIJD cadeau met Vertellis Chapters

 

Geef TIJD SAMEN cadeau

Wat creëert meer gedeelde herinneringen dan samen iets doen? Je herinnert je waarschijnlijk geen paar schoenen voor de rest van je leven. Zelfs een luxe gadget waar je op dit moment superblij van wordt, wordt uiteindelijk gerecycled.

Een gedeelde ervaring blijft echter voor altijd in je hoofd (en hart!). Dit is in het bijzonder een geweldig cadeau voor iemand die je niet zo vaak ziet als je zou willen.

Enkele van onze favoriete ideeĂ«n: organiseer een kookworkshop om een recept te delen dat je tijdens je laatste reis hebt geleerd, plan een picknick in de natuur (als het weer dat toelaat), neem de ander mee naar een theatervoorstelling of concert bij een poppodium bij jou in de buurt. De hoeveelheid geld die je hieraan uitgeeft is hier niet belangrijk – dit cadeau kan zelfs GRATIS zijn. Het enige wat telt is de tijd die je samen doorbrengt. Laat je fantasie de vrije loop!

Voer een diepgaand gesprek met de Vertellis Feestdagen-editie (of de vervolgeditie)

Het voordeel van dit cadeau is vrij duidelijk: je kunt het nog dezelfde dag gebruiken en meteen speciale herinneringen creëren. 

Persoonlijk geef ik vaak de Vertellis Feestdagen-editie (of de vervolgeditie) cadeau om Kerst of verjaardagen te vieren, omdat ik keer op keer verrast word door de geweldige gesprekken die erdoor ontstaan. 

Met dit spel blik je terug op het afgelopen jaar en kijk je vooruit naar het komende jaar. Je gaat op een speelse manier dieper met elkaar in gesprek, haalt mooie herinneringen op, uit je dankbaarheid, deelt je dromen en creëert de gelegenheid om ook de moeilijkere dingen te bespreken.

Je speelt het spel met familie, vrienden of collega’s tijdens de feestdagen of elk ander moment van het jaar tijdens een van jullie tradities. 

Denk aan vragen als: 'Welk moment wil zou je opnieuw willen beleven?' en 'Wat wil je volgend jaar, op dit moment, bereikt hebben?' Het is heel bijzonder wat voor mooie gesprekken er kunnen ontstaan als je zulke vragen stelt – zelfs als je elkaar al jaren kent!

Stuur een dankbrief

Dit is een speciale traditie van mij. Met Kerst stuur ik brieven aan iedereen die mijn jaar mooier heeft gemaakt, me heeft geĂŻnspireerd of op een of andere manier gelukkig heeft gemaakt. Ik deel waarom ik onze relatie waardeer, welke speciale herinneringen ik koester, en voor welke momenten van liefde en steun ik in het bijzonder dankbaar ben. Ik eindig altijd met: dankjewel dat je deel uitmaakt van mijn leven!

De reacties zijn altijd hetzelfde: iedereen is blij en waardeert deze oprechte woorden.

Maar dit soort dankbrieven zijn niet alleen voor Kerst! Je kunt ze ook schrijven voor verjaardagen, bruiloften, babyshowers, jubilea, etc. 

Ik volg één regel bij het versturen van dankbrieven: alleen POSITIEVE dingen worden besproken. Een ander leuk voordeel is dat een dergelijke brief schrijven ook een cadeau is voor jou. Het geeft een heerlijk gevoel om na te denken over hoeveel geweldige mensen er al in je leven zijn!

Maak een fotoalbum

Misschien deed het lezen over de dankbrief je wel aan een speciale herinnering denken: een reis die je met iemand hebt gemaakt, een bruiloft, of een bijzonder uitstapje. Waarom zou je deze ervaring niet gebruiken en er een fotoalbum van maken? Dit is niet alleen leuk, maar versterkt ook je gevoel van verbondenheid met de ontvanger.

Plant een boom

Dit speciale cadeau doet niet alleen iets goeds voor onze planeet, maar het is ook iets dat jou en de ontvanger voor altijd verbonden houdt. Dat maakt het een cadeau voor altijd! 

Als je zelf geen (grote) tuin hebt om de boom in te planten, bekijk dan Treedom! Ze planten bomen wereldwijd. Denk aan Japan, Kenia, Zuid-Amerika, etc. Dit zou misschien zelfs wel kunnen leiden tot het maken van een geweldige reis samen...

Geef TIJD cadeau met Vertellis Chapters

De meesten van ons maken tijd voor het huishouden, een baan, vrienden, familie, een partner en alle andere belangrijke dingen in het leven... maar waar is de tijd voor jezelf? De tijd die je bewust alleen doorbrengt om te reflecteren en om je batterij op te laden? 

Wanneer we deze momenten van ‘uitchecken’ niet aangrijpen, brengen we onze dagen eerder door met een gevoel van stress dan tevredenheid. 

Met Vertellis Chapters kun je dit tegengaan en geef je de ander tijd cadeau. Dit unieke mindfulness-dagboek maakt het voor de ontvanger mogelijk om elke dag – al is het maar kort – bewust alleen tijd door te brengen. Met vragen als: 'Waar ben je vandaag dankbaar voor?' zal de ander ontdekken wat hen echt motiveert en gelukkig maakt.

We zijn benieuwd wat je van deze mindful cadeautips vindt!

Welk cadeau zou je aan deze lijst willen toevoegen? Laat het ons weten via info@vertellis.nl of tag ons met #myvertellismoment op Facebook of Instagram 😊

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. đŸ’Ș Elke. Dag. Weer.

  • CreĂ«er een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 628 reviews
82%
(513)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.