Winkelmandje
icon_04 Created with Sketch.

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

icon_02 Created with Sketch.

Alle bestellingen met Track & Trace

Alle bestellingen met Track & Trace

6 mindful cadeautips voor IEDEREEN!

Anique Bleumink

6 mindful cadeautips voor IEDEREEN: boost positiviteit en geluk terwijl je je connectie versterkt

Vergeet cadeaubonnen of de nieuwste gadgets! Bij Vertellis geven we liever¬†cadeaus met BETEKENIS. Of dat nu een gedeelde herinnering, een geweldig gesprek of het cadeau van zelfreflectie is; er zijn zoveel unieke manieren om de ander te laten zien dat je om hem geeft. Lees verder voor 6 van onze favoriete mindful cadeautips en neem een kijkje in onze Vertellis-shop¬†voor cadeaus die ontwikkeld zijn voor het cre√ęren van connectie!

Zijn er mensen in je leven die alles al lijken te hebben en niet veel ‚Äėnodig‚Äô hebben als het aankomt op cadeaus? Ze zijn misschien helemaal gelukkig en tevreden, maar je wil ze nog steeds¬†iets geven bij¬†speciale gelegenheden als verjaardagen of Kerst. Klinkt dit bekend?

Als dit zo is, dan is deze blog voor jou! Vandaag delen we 6 mindful cadeautips die niet alleen je dierbaren zich gelukkig en speciaal laten voelen, maar die ook herinneringen voor het LEVEN zullen cre√ęren - beloofd!

 

6 mindful cadeautips:

1) Geef tijd samen cadeau
2) Geef tijd cadeau met Vertellis Chapters
3) Stuur een dankbrief
4) Maak een fotoalbum
5) Plant een boom
6) Voer een diepgaand gesprek met de Vertellis Feestdagen-editie

Geef tijd samen cadeau

Wat cre√ęert meer gedeelde herinneringen dan samen iets doen? Je herinnert je waarschijnlijk geen paar schoenen voor de rest van je leven. Zelfs een luxe gadget waar je op dit moment super blij van wordt, wordt uiteindelijk gerecycled.

Een gedeelde ervaring blijft echter voor altijd in je hoofd (en hart!). Dit is in het bijzonder een geweldig cadeau voor iemand die je niet zo vaak ziet als je zou willen.

Enkele van onze favoriete idee√ęn: organiseer een kookworkshop om een ‚Äč‚Äčrecept te delen dat je tijdens je laatste reis hebt geleerd, plan een picknick in de natuur (als het weer dat toelaat), neem de ander mee naar een theatervoorstelling of concert bij een poppodium bij jou in de buurt. De hoeveelheid geld die je hieraan uitgeeft is hier niet belangrijk - dit cadeau kan GRATIS zijn. Het enige dat telt is de tijd die je samen doorbrengt. Laat je fantasie de vrije loop!

 

Geef tijd cadeau met Vertellis Chapters

De meesten van ons maken tijd voor het huishouden, een baan, vrienden, familie, een partner en alle andere belangrijke dingen in het leven... maar waar is de tijd voor jezelf? De tijd die je bewust alleen doorbrengt om te reflecteren en om je batterijen op te laden? 

Wanneer we deze momenten van ‚Äėuitchecken‚Äô niet aangrijpen, brengen we onze dagen eerder door met een gevoel van stress dan tevredenheid.¬†

Met Vertellis Chapters kan je dit tegengaan en geef je de ander tijd cadeau. Dit unieke mindfulness-dagboek maakt het voor de ontvanger mogelijk om elke dag - al is het maar kort - bewust alleen tijd door te brengen. Met vragen als "Waar ben ik vandaag dankbaar voor?" zal de ander ontdekken wat hem echt motiveert en gelukkig maakt.

 

Stuur een dankbaarheidsbrief

Dit is een speciale traditie voor mij (Vanessa - Team Vertellis). Met Kerst stuur ik brieven aan iedereen die mijn jaar mooier heeft gemaakt, me heeft ge√Įnspireerd of op een of andere manier gelukkig heeft gemaakt. Ik deel waarom ik onze relatie waardeer, welke speciale herinneringen ik met de ander associeer, en voor welke momenten van liefde en steun ik in het bijzonder dankbaar ben. Ik eindig altijd met: dankjewel dat je deel uitmaakt van mijn leven!

De reacties zijn altijd hetzelfde: iedereen is blij en waardeert deze oprechte woorden.

Maar dit soort dankbaarheidsbrieven zijn niet alleen voor Kerst! Je kan ze ook schrijven voor verjaardagen, bruiloften, babyshowers, jubilea, etc. 

Ik volg één regel bij het versturen van dankbaarheidsbrieven: alleen POSITIEVE dingen worden besproken! Nóg een leuk voordeel: een dergelijke brief schrijven is ook een cadeau voor jou. Het geeft een heerlijk gevoel om na te denken over hoeveel geweldige mensen al in ons leven zijn!

 

Maak een fotoalbum

Misschien deed het lezen over de dankbaarheidsbrief hierboven je wel aan een speciale herinnering denken: een reis die je met iemand hebt gemaakt, een bruiloft of een bijzonder uitstapje. Waarom zou je deze ervaring niet gebruiken en er een fotoalbum van maken? Dit is niet alleen leuk, maar versterkt ook je gevoel van verbondenheid met de ontvanger.

Plant een boom

Dit speciale cadeau doet niet alleen iets goeds voor onze planeet, maar het is ook iets dat jou en de ontvanger voor altijd verbonden houdt. Dat maakt het een cadeau voor altijd! 

Als je zelf geen (grote) tuin hebt om de boom in te planten, bekijk dan Treedom! Ze planten bomen wereldwijd. Denk aan Japan, Kenia, Zuid-Amerika, etc. Dit zou misschien zelfs wel kunnen leiden tot het maken van een geweldige reis samen...

 

Voer een diepgaand gesprek met de Vertellis Feestdagen-editie

Het voordeel van dit cadeau is vrij duidelijk: je kunt het nog dezelfde dag gebruiken en meteen speciale herinneringen cre√ęren!

Persoonlijk geef ik de Vertellis Feestdagen-editie cadeau om Kerst of verjaardagen te vieren, omdat ik altijd verrast ben door de gesprekken die het teweegbrengt.

De Feestdagen-editie is een vragenkaartspel die jullie samen laat reflecteren op het afgelopen jaar terwijl je vooruit kijkt op het komende jaar. En hoewel veel mensen dit ‚Äėspel‚Äô gebruiken tijdens de feestdagen (vandaar de naam), kan het spel het HELE jaar door gespeeld worden.¬†

Verwacht vragen als: “Welk moment wil je herbeleven?" en "Wat wil je volgend jaar, op dit moment, bereikt hebben?" Het is heel bijzonder hoeveel diepgaande gesprekken er kunnen ontstaan als je dergelijke vragen stelt - zelfs als je elkaar al jaren kent!

 

We zijn benieuwd wat je van deze mindful cadeautips vindt!

Welk cadeau zou je aan deze lijst willen toevoegen? Reageer hieronder of tag ons met #myvertellismoment op Facebook of Instagram ūüėä


1 reactie


  • Ik vindt alle 6 tips heel mooi, het brengt mensen dichter bij elkaar en het zijn leuke idee√ęn om samen te doen

    Mirjam Marquart op

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst

Leuk dat je onze pagina bekijkt!

Bedankt voor je interesse in Vertellis. Ons doel is mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Hopelijk hebben we ook jou kunnen inspireren met onze initiatieven en verhalen. We zijn onwijs dankbaar dat er in een korte tijd zo veel mensen fan van Vertellis en onze visie & missie zijn geworden. Graag komen we ook met jou in contact!