Hoe het Kernwaarden Spel je kan helpen je ware drijfveren te ontdekken
Home > All > Hoe het Kernwaarden Spel je kan helpen je ware drijfveren te ontdekken
Gerelateerde artikelen
Tips om te ontspannen! 31 ontspanningstipsTwijfel over je relatie? Voorkom onzekerheid!Omgaan met tegenslagen: 10 tips
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Anique Bleumink - 19/01/2024
Het Vertellis Kernwaarden Spel


In het leven is het ontdekken van je ware drijfveren van grote invloed op je persoonlijke groei en geluk. Wanneer je begrijpt wat je motiveert, kun je betere keuzes maken; keuzes die passen bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Bij Vertellis hebben we een unieke en leuke tool ontwikkeld die je helpt bij het ontdekken van je kernwaarden: het Kernwaarden Spel. 


Wat is het Kernwaarden Spel?

Het Kernwaarden Spel is een spel ontwikkeld door Vertellis, ontworpen om je ware drijfveren in het leven te ontdekken. In tegenstelling tot een traditioneel bordspel, richt het Kernwaarden Spel zich op het bevorderen van diepgaande gesprekken en zelfreflectie. Het doel van het spel is om je kernwaarden te identificeren en zo je leven meer voldoening te geven.

Als een veelzijdige en toegankelijke activiteit is het Kernwaarden Spel geschikt voor een breed scala aan situaties en relaties. Of je nu met vrienden, familieleden, collega's speelt, of zelfs alleen tijd neemt voor persoonlijke introspectie, het spel biedt waardevolle inzichten en leermomenten. Door het spel te spelen, kun je niet alleen een beter begrip krijgen van jezelf en je persoonlijke waarden, maar ook van de drijfveren en motieven van de mensen om je heen. Superwaardevol! 

Betere relaties en zelfreflectie


Hoe werkt het Kernwaarden Spel?

Het Kernwaarden Spel is ontworpen om op een eenvoudige en toegankelijke manier gespeeld te worden. De instructies zijn duidelijk en makkelijk te volgen, waardoor iedereen, ongeacht ervaring of achtergrond, kan deelnemen en zijn of haar ware drijfveren ontdekken.

Er zijn verschillende manieren om het Kernwaarden Spel te spelen, afhankelijk van de voorkeur van de spelers en de situatie. Dit biedt flexibiliteit en zorgt ervoor dat het spel altijd interessant en uitdagend blijft. Het is mogelijk om het spel te spelen met vrienden, familie, collega's of zelfs alleen voor zelfreflectie.

Het belang van afleidingsvrije momenten tijdens het spelen van het Kernwaarden Spel mag niet worden onderschat. Door telefoons en andere apparaten weg te leggen, kunnen spelers zich volledig concentreren op het spel en de gesprekken die daaruit voortvloeien. Dit leidt tot diepere en meer betekenisvolle verbindingen tussen de spelers en helpt hen om hun ware drijfveren beter te begrijpen en te waarderen.

Speel het Kernwaarden Spel met anderen of alleen


Voordelen van het spelen van het Kernwaarden Spel

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het spelen van het Kernwaarden Spel. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Minder stress door betere keuzes: door inzicht te krijgen in je kernwaarden en wat echt belangrijk voor je is, kun je betere beslissingen nemen die meer in lijn liggen met je ware drijfveren. Dit kan leiden tot minder stress, omdat je keuzes maakt die beter passen bij wie je bent en wat je wilt in het leven.

  • Ontdekken van nieuwe aspecten van jezelf en anderen: het spel helpt je om op een dieper niveau naar jezelf en anderen te kijken, waardoor je nieuwe aspecten van je persoonlijkheid en die van je medespelers kunt ontdekken. Dit kan leiden tot een beter begrip van jezelf en de mensen om je heen, en kan je helpen om betere relaties op te bouwen.

  • Inzicht in waarom sommige relaties werken en andere niet: door je kernwaarden en die van anderen te begrijpen, krijg je inzicht in waarom sommige relaties goed werken en andere niet. Dit kan je helpen om betere beslissingen te nemen op het gebied van vriendschappen, romantische relaties en zelfs professionele samenwerkingen.

  • Creëren van diepere verbindingen en begrip tussen spelers: het Kernwaarden Spel stimuleert open en eerlijke communicatie tussen spelers, waardoor je elkaar beter leert kennen en begrijpen. Dit kan leiden tot diepere en meer betekenisvolle verbindingen tussen vrienden, familieleden en collega's.

Al met al biedt het Kernwaarden Spel een unieke en waardevolle ervaring die je kan helpen om je ware drijfveren te ontdekken en een gelukkiger, meer vervuld leven te leiden.


Het belang van kernwaarden in je leven

Het kennen van je kernwaarden speelt een cruciale rol in je leven. Allereerst maakt het nemen van beslissingen gemakkelijker. Wanneer je voor een keuze staat, kun je je kernwaarden als leidraad gebruiken om te bepalen welke optie het beste bij jou past. Dit helpt je om keuzes te maken die echt resoneren met wie je bent en wat je belangrijk vindt, waardoor je uiteindelijk een gelukkiger en meer vervuld leven leidt.

Daarnaast helpt het begrijpen van je kernwaarden je om jezelf beter te leren kennen. We hebben allemaal momenten waarop we ons anders voelen dan anderen, en dit kan soms leiden tot gevoelens van onzekerheid of vervreemding. Door je kernwaarden te ontdekken, krijg je inzicht in waarom je op bepaalde manieren reageert of denkt, wat je helpt om beter te begrijpen waarom je je soms anders voelt dan anderen.

Tenslotte is het ontdekken van je kernwaarden essentieel voor een gelukkiger leven. Wanneer je weet wat je ware drijfveren zijn, kun je je leven zo inrichten dat het in lijn is met deze waarden. Dit zorgt voor een groter gevoel van voldoening en tevredenheid, omdat je leeft op een manier die trouw is aan jezelf en je diepste verlangens.

Kortom, het ontdekken van je kernwaarden is een belangrijke stap in het creëren van een gelukkiger en meer authentiek leven. Het Kernwaarden Spel van Vertellis is een geweldige manier om dit te doen, terwijl je tegelijkertijd diepere verbindingen en begrip met anderen opbouwt.

Ontdek je 5 belangrijkste waarden


De veelzijdigheid van het Kernwaarden Spel

Het Kernwaarden Spel biedt verschillende variaties en mogelijkheden om het spel te spelen. Dit zorgt voor eindeloze manieren om je ware drijfveren te ontdekken en je persoonlijke groei te bevorderen. Bovendien zijn er na aankoop gratis downloads beschikbaar, waardoor je nog meer uit het spel kunt halen.

Het compacte formaat van het Kernwaarden Spel maakt het gemakkelijk om mee te nemen en overal te spelen. Of je nu thuis bent, op vakantie of tijdens een teambuilding met collega's, het spel biedt altijd de mogelijkheid om jezelf en anderen beter te leren kennen en inzicht te krijgen in je ware drijfveren.

De veelzijdigheid van het Kernwaarden Spel maakt het niet alleen een interessant en uitdagend spel, maar ook een waardevol hulpmiddel voor persoonlijke ontwikkeling en het versterken van relaties. Het is een spel dat je leven kan veranderen, en het is de moeite waard om het te proberen en je ware drijfveren te ontdekken.


Ontdek meer met Vertellis

We hopen dat het lezen van dit blog je heeft geïnspireerd om je ware drijfveren in het leven te ontdekken. Het Kernwaarden Spel van Vertellis kan je hierbij helpen. Door het spel te spelen kun je diepgaande gesprekken voeren en meer inzicht krijgen in jezelf en anderen. Daarnaast bieden we ook nog andere producten aan die gericht zijn op het versterken van relaties en het verbeteren van je mentale welzijn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Kernwaarden Spel en andere producten van Vertellis?
Klik dan hier om naar onze shop te gaan.

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 628 reviews
82%
(513)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.