Hoe het Vertellis Vrijdag Vragen Spel kan helpen bij zelfreflectie
Home > All > Hoe het Vertellis Vrijdag Vragen Spel kan helpen bij zelfreflectie
Gerelateerde artikelen
Hoe ouders en kinderen samen aan mindfulness en zingeving kunnen werkenMindfulness voor een gelukkiger en gezonder levenSpiritualiteit in het dagelijks leven: praktische tips en voorbeelden
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Anique Bleumink - 19/01/2024

 

Vertellis Vrijdag Vragen SpelZelfreflectie speelt een belangrijk rol in persoonlijke groei en ontwikkeling. Door regelmatig stil te staan bij je gedachten, gevoelens en acties, leer je jezelf beter begrijpen en kun je betere keuzes maken. Het
Vertellis Vrijdag Vragen Spel is een uniek vragenkaartspel dat je helpt bij het onderzoeken van je innerlijke wereld en het stimuleren van zelfreflectie. Dit spel bestaat uit 52 mooie reflectievragen die je aan het denken zetten en je uitnodigen om dieper in jezelf te duiken. Zo ontdek je nieuwe inzichten en werk je aan je persoonlijke groei.


De kracht van reflectie: inzicht, perspectief en groei

Het belang van zelfreflectie mag niet worden onderschat. Het stelt je in staat om te leren van je ervaringen, zowel positief als negatief, en helpt je om betere beslissingen te nemen in de toekomst. Daarnaast kan zelfreflectie je helpen om je sterke en zwakke punten beter te begrijpen, waardoor je gericht kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het Vertellis Vrijdag Vragen Spel is een uitstekend hulpmiddel om dit proces van zelfreflectie te ondersteunen. Door deel te nemen aan het spel en de vragen te beantwoorden, krijg je de kans om na te denken over verschillende aspecten van je leven, zoals je relaties, waarden, ambities en uitdagingen. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf en de manier waarop je omgaan met de wereld om je heen.

In een tijd waarin onze aandacht vaak wordt opgeëist door digitale apparaten en sociale media, biedt het Vertellis Vrijdag Vragen Spel een waardevolle kans om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en in een rustige en openhartige sfeer na te denken over je leven. Door dit regelmatig te doen, kun je je perspectief verbreden, inzicht krijgen in jezelf en uiteindelijk groeien als individu.


Versterking van relaties met behulp van het Vertellis Vrijdag Vragen Spel

Het Vertellis Vrijdag Vragen Spel is niet alleen een hulpmiddel voor zelfreflectie, maar kan ook een belangrijke rol spelen bij het versterken van relaties. Door samen met anderen het spel te spelen, kun je op een dieper niveau met elkaar verbinden en begrip en empathie voor elkaar ontwikkelen.

Een van de voordelen van het spel is de veelzijdigheid: het kan worden gebruikt in verschillende situaties en met verschillende groepen mensen. Een voorbeeld hiervan is tijdens vrijdagmiddagborrels. Het kan een leuke en inspirerende manier zijn om het weekend te beginnen en de band met collega's te versterken. Het spelen van het spel in deze setting kan leiden tot openhartige gesprekken en een beter begrip van elkaars perspectieven en ervaringen.

Het Vertellis Vrijdag Vragen Spel is ook een waardevolle toevoeging aan gezinsmomenten thuis. Het kan worden gespeeld tijdens etentjes of gewoon op een ontspannen avond met het gezin. Door samen het spel te spelen, kunnen gezinsleden op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek gaan over belangrijke onderwerpen en gevoelens. Dit kan leiden tot een sterkere band en meer open communicatie binnen het gezin.

Uiteindelijk draagt het Vertellis Vrijdag Vragen Spel bij aan het versterken van relaties door het faciliteren van open, eerlijke en diepgaande gesprekken. Het kan zowel bijdragen aan persoonlijke groei als het bevorderen van sterkere verbindingen met de mensen om je heen.

Openhartige gesprekken tijdens de vrijmibo


Bevorderen van dankbaarheid en positief denken

Het Vertellis Vrijdag Vragen Spel helpt bij het bevorderen van een gevoel van dankbaarheid en positief denken. Dit komt doordat de vragen in het spel zijn ontworpen om de spelers te laten nadenken over de positieve aspecten van hun leven en hun successen en gelukkige momenten te waarderen. Dit gevoel van dankbaarheid kan op zijn beurt leiden tot een positievere kijk op het leven, wat essentieel is voor persoonlijke groei en geluk.

Een positieve mindset is van groot belang voor persoonlijke groei en geluk, omdat het je helpt om veerkrachtig en optimistisch te blijven, zelfs in moeilijke situaties. Door je te concentreren op de positieve aspecten van je leven en dankbaar te zijn voor wat je hebt, kun je je gelukkiger en tevredener voelen. Bovendien moedigt een positieve houding je aan om nieuwe uitdagingen aan te gaan, te leren van fouten en voortdurend te streven naar zelfverbetering.

Door het spel te spelen en de vragen te beantwoorden, krijgen de spelers de kans om stil te staan bij de positieve aspecten van hun leven en de momenten waarop ze dankbaar voor zijn. Dit kan helpen om een gewoonte van dankbaarheid en positief denken te ontwikkelen, die op hun beurt kan leiden tot een gelukkiger en meer vervullend leven.


Flexibiliteit en veelzijdigheid van het Vertellis Vrijdag Vragen Spel

Een van de sterke punten van het Vertellis Vrijdag Vragen Spel is de flexibiliteit en veelzijdigheid waarmee het kan worden gebruikt. Het spel is zo ontworpen dat het zowel individueel als in groepen kan worden gespeeld, afhankelijk van je behoeften en wensen. Dit maakt het een uitstekend hulpmiddel voor zelfreflectie en persoonlijke groei, evenals voor het versterken van relaties met familie, vrienden en collega's.

Individueel kan het Vertellis Vrijdag Vragen Spel worden gebruikt als een manier om regelmatig te reflecteren en na te denken over verschillende aspecten van het leven. Je kunt elke dag of elke week een kaart trekken en de vraag in stilte beantwoorden, waarbij je de tijd neemt om echt na te denken over je antwoorden en wat je over jezelf en je leven kunt leren.

In groepsverband kan het spel worden gebruikt om open en eerlijke gesprekken te bevorderen, waarbij de  spelers samen de vragen beantwoorden en hun gedachten en gevoelens met elkaar delen. Dit kan leiden tot diepgaande, betekenisvolle gesprekken die de onderlinge banden versterken en helpen elkaar beter te begrijpen.

De compacte kaarten en het handige doosje waarin het Vertellis Vrijdag Vragen Spel wordt geleverd, maken het gemakkelijk om het spel overal en op elk moment te gebruiken. Het kan worden meegenomen naar het werk, op reis, of gewoon thuis worden gebruikt tijdens gezellige avonden met vrienden of familie. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het spel biedt altijd de kans om te leren, te groeien en te verbinden.

 

Vragenkaartspel voor collega's en vriendenEen wekelijkse dosis inspiratie en reflectie

Het Vertellis Vrijdag Vragen Spel is niet alleen een handig hulpmiddel voor zelfreflectie, maar het biedt ook een wekelijkse dosis inspiratie en reflectie. Door het spel als een wekelijkse oefening voor zelfreflectie te gebruiken, kun je jezelf eraan herinneren om regelmatig stil te staan bij je eigen gedachten, gevoelens en ervaringen.

Regelmatige zelfreflectie is belangrijk voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het helpt je om bewust te worden van je eigen gedrag, emoties en gedachten, en om te ontdekken waar je verbeteringen kunt aanbrengen. Bovendien stelt het je in staat om te leren van je fouten en successen, en om jezelf beter te begrijpen.

Om het Vertellis Vrijdag Vragen Spel als wekelijkse oefening te gebruiken, kun je bijvoorbeeld elke vrijdag een vraag uit het spel trekken en daarover nadenken of er met anderen over praten. Dit helpt je om een gewoonte van zelfreflectie te creëren, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan je persoonlijke groei en ontwikkeling.

De warme, uitnodigende en persoonlijke toon van het Vertellis Vrijdag Vragen Spel zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt bij het delen van je gedachten en gevoelens, en moedigt je aan om dieper na te denken over jezelf en je leven. Probeer het zelf en ervaar hoe het Vertellis Vrijdag Vragen Spel je kan helpen bij zelfreflectie en persoonlijke groei.

 

Inspirerende vragen voor persoonlijke groei

 Ervaar zelf de kracht

Door het Vertellis Vrijdag Vragen Spel te gebruiken, ervaar je de voordelen van zelfreflectie en persoonlijke groei. Het spel stimuleert offline interacties, helpt bij het versterken van relaties en bevordert mindfulness en dankbaarheid. Bovendien dragen de doordachte vragen bij aan zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Geïnspireerd om het zelf te proberen? Koop het Vertellis Vrijdag Vragen Spel en ervaar de positieve impact op jouw zelfreflectie en groei. Voor extra inspiratie kun je je ook aanmelden voor de gelijknamige (gratis!) e-mailserie met prikkelende vragen. Klik hier om je aan te melden

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 628 reviews
82%
(513)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.