Inspirerende spirituele cadeaus voor persoonlijke groei en diepgaande gesprekken
Home > All > Inspirerende spirituele cadeaus voor persoonlijke groei en diepgaande gesprekken
Gerelateerde artikelen
Positief blijven: hoe kun je positiever in het leven staan?25 vragen voor je vriendZelfvertrouwen vergroten: 5 tips
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Anique Bleumink - 02/02/2024

 

 

Familieopstellingenkaartset


Cadeaus geven (en krijgen) doen we allemaal. Er kunnen verschillende aanleidingen zijn voor het geven van een cadeau; een verjaardag, jubileum, bijzondere prestatie, teken van waardering, en nog zoveel meer. Bij Vertellis zijn we fan van het geven van spirituele en betekenisvolle cadeaus! Daarmee bedoelen we cadeaus die van betekenis zijn voor persoonlijke groei en diepgaande gesprekken. Door te kiezen voor een cadeau dat aansluit bij de (spirituele) interesses en behoeften van de persoon voor wie je het koopt, kun je bijdragen aan hun groei en hen helpen een dieper begrip van zichzelf en de wereld om hen heen te bereiken.


Spirituele cadeaus voor zelfreflectie en introspectie

Hieronder delen we twee bijzondere cadeaus die zelfreflectie en introspectie bevorderen. Deze cadeaus kunnen helpen bij het verdiepen van gesprekken en het bevorderen van persoonlijke groei.

Het Spiritualiteitsdeck

Het Spiritualiteitsdeck van Vertellis is een prachtig hulpmiddel voor zelfreflectie en introspectie. Het bestaat uit 101 kaarten met vragen en uitdagingen die zijn ontworpen om dieper in gesprekken te duiken over het leven, het universum en alles daartussenin. Enkele kenmerken en voordelen van het Spiritualiteitsdeck:

 • Bevordert persoonlijke groei en verdieping van spirituele verbindingen.

 • Kan worden gebruikt voor dagelijkse inspiratie, diepgaande gesprekken met vrienden en familie, zelfreflectie, inspiratie voor journaling en groepsactiviteiten.

 • Geschikt voor mensen van alle achtergronden en ervaringsniveaus op het gebied van spiritualiteit.

SpiritualiteitsdeckAffirmatiekaarten

De Affirmatiekaarten van Vertellis zijn nog een prachtig cadeau voor zelfreflectie en introspectie. Deze kaarten helpen individuen te reflecteren op hun gedachten, overtuigingen en emoties, en moedigen positief denken en zelfbekrachtiging aan. Enkele voordelen van het gebruik van affirmatiekaarten:

 • Promoot mindfulness en zelfbewustzijn.

 • Kan worden gebruikt voor betekenisvolle gesprekken en discussies over persoonlijke groei en spiritualiteit.

 • Zorgt voor dagelijkse beoefening om een positieve mindset te ontwikkelen en persoonlijke groei te bevorderen.

Zowel het Spiritualiteitsdeck als de affirmatiekaarten zijn inspirerende spirituele cadeaus die zelfreflectie en introspectie stimuleren. Ze kunnen mensen helpen hun innerlijke zelf te verkennen en hun waarden en overtuigingen te onderzoeken, en tegelijkertijd diepgaande gesprekken bevorderen.

 

Affirmatiekaarten van Vertellis


Spirituele cadeaus voor het verkennen van familiedynamiek en relaties

Er zijn ook cadeaus die helpen bij het verkennen van familiedynamiek en relaties. Deze cadeaus kunnen waardevolle inzichten bieden in de vaak verborgen interacties binnen familie, werk en persoonlijke relaties, en kunnen bijdragen aan persoonlijke en professionele groei.

Familieopstellingenkaartset

Een bijzonder spiritueel cadeau voor het verkennen van familiedynamiek is de Familieopstellingenkaartset. Deze unieke kaartset, ontwikkeld in samenwerking met de gerenommeerde familieopstellingen therapeut Hylke Bonnema, kan helpen bij:

 • Het ontdekken van onzichtbare interacties binnen familie, werk en relaties.

 • Het toepassen van de inzichten voor persoonlijke en professionele groei.


Het Kernwaarden Spel

Het Kernwaarden Spel is een ander inspirerend spiritueel cadeau dat kan bijdragen aan het begrijpen van relaties en het bevorderen van diepgaande gesprekken. Dit spel helpt spelers bij:

 • Het identificeren van hun eigen kernwaarden.

 • Het begrijpen waarom bepaalde relaties goed werken terwijl andere dat niet doen.

 • Het aanmoedigen van oprechte momenten van verbinding en discussie zonder afleiding van telefoons of andere apparaten.

Deze spirituele cadeaus zijn niet alleen nuttig voor het verkennen van familiedynamiek, maar kunnen ook worden gebruikt om inzicht te krijgen in andere aspecten van het leven, zoals werk, persoonlijke groei en algemene levensvragen. Door het geven van dergelijke betekenisvolle cadeaus kunnen we anderen inspireren om hun spiritualiteit te verkennen en hun begrip van zichzelf en de wereld om hen heen te verdiepen.

Familieopstellingenkaartset


Spirituele cadeaus voor het bevorderen van mindfulness en zelfbewustzijn

Mindfulness en zelfbewustzijn spelen een belangrijke rol in persoonlijke groei en spiritualiteit. Het geven van spirituele cadeaus die deze kwaliteiten bevorderen, kan iemand helpen om meer in contact te komen met zichzelf en een dieper begrip van hun innerlijke wereld te ontwikkelen.

Meditatie-accessoires en hulpmiddelen

Meditatie is een krachtige manier om persoonlijke groei en spiritualiteit te bevorderen. Het heeft tal van voordelen, zoals het verminderen van stress, het verbeteren van de concentratie en het vergroten van het algemene welzijn. Er zijn verschillende meditatie-accessoires en hulpmiddelen die als spiritueel cadeau kunnen worden gegeven. Bijvoorbeeld een meditatiekussen, mala-kralen, klankschalen en aromatherapieproducten. Deze cadeaus kunnen iemand ondersteunen in hun meditatiepraktijk en hen helpen om de vele voordelen van meditatie te ervaren.

Edelstenen en mineralen

Edelstenen en mineralen zijn al eeuwenlang gewaardeerd vanwege hun spirituele en helende eigenschappen. Ze worden vaak gebruikt als hulpmiddelen voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Elke edelsteen heeft zijn eigen unieke betekenis en toepassing, waardoor ze een doordacht en inspirerend cadeau kunnen zijn.

Bij het kiezen van de juiste edelsteen voor iemand, is het belangrijk om rekening te houden met hun persoonlijke behoeften en interesses. Enkele populaire edelstenen voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling zijn rozenkwarts (liefde en compassie), amethist (intuïtie en spiritualiteit) en bergkristal (helderheid en focus). Deze edelstenen kunnen worden verwerkt in sieraden, beeldjes of gewoon als losse stenen om bij zich te dragen of in een persoonlijke ruimte te plaatsen.


Journals voor persoonlijke groei en verdieping van gesprekken

Het bijhouden van een journal kan veel voordelen bieden voor persoonlijke groei en zelfbewustzijn. Door regelmatig te schrijven, kunnen mensen hun gedachten, gevoelens en ervaringen vastleggen en meer inzicht krijgen in hun innerlijke wereld.

Onze favoriet (en die van duizenden anderen) is Vertellis Chapters. Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?

 • In dit krachtige boek staat zelfreflectie centraal. Je kunt vragen verwachten als: Wat ging er vandaag goed? Wat kan er beter? Wat drijft en motiveert je op het moment?

 • Elke vraag helpt je om meer uit je dagen en weken te halen. 

 • Dagelijks laat dit boek je stilstaan bij de belangrijke vraag: Waar ben je dankbaar voor? Het uiten van dankbaarheid heeft keer op keer bewezen dat het het gevoel van geluk en tevredenheid vergroot.

 • Het zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen.

   


Het kiezen van een journal dat bij de interesses en behoeften van de ontvanger past, kan een zinvol en inspirerend spiritueel cadeau zijn dat hen aanmoedigt om dieper in hun spiritualiteit en persoonlijke groei te duiken.

 

Vertellis Chapters


Ontdek meer inspirerende cadeaus

In dit blog hebben we verschillende inspirerende spirituele cadeaus besproken die bijdragen aan persoonlijke groei en het voeren van diepgaande gesprekken. Het kiezen van het juiste cadeau dat aansluit bij de overtuigingen en interesses van de ontvanger is van groot belang. Het versterkt de band tussen jou en de ontvanger en draagt bij aan een positieve impact op de spirituele reis van de ontvanger.

Vertellis biedt nog meer inspirerende spirituele geschenken en hulpmiddelen voor persoonlijke groei en betekenisvolle gesprekken. Bezoek onze shop en ontdek het uitgebreide aanbod aan vragenkaartspellen, journals en andere tools om het beste uit jezelf en je relaties te halen.

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 628 reviews
82%
(513)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.