Je kernwaarden ontdekken met behulp van een kaartspel
Home > All > Je kernwaarden ontdekken met behulp van een kaartspel
Gerelateerde artikelen
Seks en liefde: het belang van open communicatie en verbinding in relatiesMindfulness-oefeningen die helpen bij het omgaan met angst en stressHet gebruik van kernwaarden in het dagelijkse leven: Hoe het Kernwaarden Spel kan helpen bij het ontdekken van je ware drijfveren
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Lars Blokdijk - 11/07/2024

Wil je meer inzicht krijgen in je persoonlijke kernwaarden en deze op een speelse manier ontdekken? Het gebruik van een kaartspel kan in dat geval verrassend effectief (en leuk!) zijn. Weten wat je kernwaarden zijn, helpt niet alleen bij het nemen van belangrijke beslissingen, maar ook bij het begrijpen van je gedrag en drijfveren. In deze blog vertellen we hoe je met behulp van een kaartspel je kernwaarden kunt ontdekken, waardoor je een beter begrip van jezelf en je richting in het leven kunt krijgen.

Je kernwaarden ontdekken met behulp van een kaartspel

Wat zijn kernwaarden?

Kernwaarden zijn de fundamentele overtuigingen en principes die ons gedrag en onze beslissingen sturen. Ze vormen de basis van wie we zijn, wat we belangrijk vinden en hoe we ons leven leiden. Denk aan waarden zoals integriteit, empathie, creativiteit, en verantwoordelijkheid. Deze kernwaarden helpen ons om onszelf beter te begrijpen en geven richting aan onze persoonlijke en professionele keuzes.

Waarom zijn kernwaarden belangrijk?

Het kennen van je kernwaarden is essentieel omdat ze fungeren als een kompas in je leven. Ze helpen je om te bepalen wat echt belangrijk voor je is en waar je je tijd en energie aan wilt besteden. Wanneer je leeft in overeenstemming met je kernwaarden, ervaar je meer voldoening en geluk. Bovendien kunnen ze je helpen om betere beslissingen te nemen, conflicten op te lossen en je relaties te versterken.

Het belang van kernwaarden in je persoonlijke leven

In je persoonlijke leven zorgen kernwaarden ervoor dat je authentiek blijft en trouw aan jezelf. Ze helpen je om prioriteiten te stellen en keuzes te maken die in lijn zijn met wie je echt bent. Hierdoor kun je een leven leiden dat echt bij je past, wat resulteert in meer tevredenheid en minder stress.

Het belang van kernwaarden in je professionele leven

Ook in je professionele leven spelen kernwaarden een cruciale rol. Ze beïnvloeden hoe je omgaat met collega's, klanten en partners. Organisaties die hun kernwaarden duidelijk hebben gedefinieerd en naleven, hebben vaak een sterkere bedrijfscultuur en hogere medewerkerstevredenheid. Voor individuen kan het kennen van je kernwaarden je helpen om een carrièrepad te kiezen dat echt bij je past, en om werk te vinden waar je gepassioneerd over bent.

Ontdek je kernwaarden met Het Kernwaarden Spel

Hoe ontdek je je kernwaarden?

Het ontdekken van je kernwaarden kan een uitdagend proces zijn, maar er zijn verschillende methoden om dit te doen. Eén van de meest effectieve en leuke manieren is het spelen van een kaartspel dat speciaal is ontworpen om je te helpen je kernwaarden te ontdekken. Het Kernwaarden Spel van Vertellis is een fantastisch hulpmiddel om deze reis te beginnen.

Het Kernwaarden Spel van Vertellis

Het Kernwaarden Spel haalt binnen de kortste keren je belangrijkste waarden boven tafel. Dat geldt voor jou, maar dus ook voor je medespelers. Bereid je voor op mooie gesprekken, verrassende antwoorden en nieuwe inzichten op het gebied van liefde, werk, vriendschap en leven.

Hoe meer mensen het gesprek aangaan over hun waarden, hoe meer begrip er ontstaat en hoe mooier de wereld wordt. En hoe makkelijker het voor jezelf wordt om keuzes te maken waar je écht blij van wordt. Daarom hebben we het Kernwaarden Spel ontwikkeld: een simpel en leuk kaartspel om offline te spelen met de belangrijke mensen in je leven.

Hoe speel je het spel?

Het Kernwaarden Spel bestaat uit 4 categoriekaarten (liefde, werk, vriendschap en leven) en 50 waardekaarten. Per categorie ga je op zoek naar jouw belangrijkste waarden en die van je medespelers. In het instructieboekje delen we twee spelopties: een voor meerdere spelers en een optie om alleen te spelen. Dit spel is enorm waardevol als je het samen speelt, maar het kan ook jou als individu bijzondere inzichten geven!

Wil je meer diepgang in het spel? Stel elkaar dan verdiepende vragen. In het spel zitten daarom een aantal voorbeeldvragen die je kunt gebruiken of kunt laten dienen als inspiratie.

Voordelen van Het Kernwaarden Spel

  • Interactief en leuk: het spel is niet alleen leerzaam maar ook leuk om te spelen. Het interactieve karakter maakt het gemakkelijk om betrokken te blijven en diepgaande gesprekken te voeren.

  • Inzichtgevend: door het spelen van het spel krijg je een helder beeld van je kernwaarden en hoe ze je leven sturen. Dit inzicht kan je helpen om betere beslissingen te nemen en meer in lijn te leven met wie je echt bent.

  • Verbindend: het spel is ook een geweldige manier om dichter bij je medespelers te komen. Of je nu speelt met vrienden, familie of collega's, de gesprekken die voortkomen uit het spel kunnen leiden tot een diepere verbinding en begrip.

  • Flexibel: het spel kan zowel individueel als in groepsverband worden gespeeld, wat het een veelzijdig hulpmiddel maakt voor persoonlijke groei en teamontwikkeling.

Het Kernwaarden Spel van Vertellis

Ontdek nu je kernwaarden

Het ontdekken van je kernwaarden is een belangrijke stap naar een authentiek en vervullend leven. Kernwaarden helpen je om beter te begrijpen wie je bent en wat je drijft, zowel in je persoonlijke als professionele leven. Het Kernwaarden Spel van Vertellis biedt een leuke en effectieve manier om deze waarden te ontdekken en te delen met anderen. Door dit kaartspel te spelen, kun je diepere inzichten krijgen in jezelf en je relaties versterken, waardoor je een leven kunt leiden dat echt bij je past.

Ontdek vandaag nog je kernwaarden met behulp van dit unieke kaartspel en begin aan je reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei.

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 629 reviews
82%
(514)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.