Winkelmandje

Aan huis gekluisterd? Vermaak je kinderen met deze 6 tips!

Anique Bleumink

Aan huis gekluisterd? Vermaak je kinderen met deze 6 tips!

‘Mahaaaam, ze doet het weer!’ Iedere vakantie was het weer raak. Na een paar dagen op elkaars lip te hebben gezeten, kreeg ik altijd slaande ruzie met m’n zusje. Nu we massaal aan huis gekluisterd zitten, laat zich raden wat er gebeurt. Naast de Corona-crisis, zit je met een kinderconflict. Fijn. Gelukkig hebben we 6 leuke (en wat ludieke) oplossingen voor je verzameld om deze tijd soepel en zelfs leerzaam te laten verlopen!

Stip op nummer 1: samen één shirt

Een slimme mama dacht “Screw it, just do it!”, pakte een schaar, knipte het gat voor het hoofd groter en trok het aan bij haar ruziënde kids. Tja, of dit nou helemaal opvoedkundig verantwoord is, weten wij ook niet, maar we vinden het stiekem een hilarisch idee. 

Op nummer 2: bingo!

Pak wat kleine verrassinkjes in, zoals snoep of mini-cadeaus en degene die als eerste de bingokaart vol heeft met ‘blauwe auto’, ‘hond die uitgelaten wordt’ en ‘postbode’ wint! Wedden dat ze zó een half uur geconcentreerd uit het raam zitten te kijken?

Op nummer 3: tablets, telefoons en (gaming)apps

Dit werkt perfect om je kids uren stil te krijgen. Het enige is dat juist in onze digitale samenleving tijd offline en aandacht voor elkaar steeds belangrijker worden. Op de gezondheidsnadelen van o.a. de straling gaan we niet dieper in, maar uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat dit niet al te best is voor onze jonge huisgenootjes. Nummer 4 is een goed alternatief voor de beeldschermen!

Op nummer 4: een vragenkaartspel 

Een simpel vragenspel is natuurlijk top! Zeker als je er als ouder én kind iets van opsteekt. De Vertellis Gezinseditie leent zich geweldig goed voor een lange thuiszitperiode. Aan de hand van leuke maar ook prikkelende vragen over jezelf en het gezin kom je dingen van elkaar te weten die normaal misschien niet zo snel besproken zouden worden. Buiten dat het vermakelijk is, levert het ook veel diepgang en waardevolle communicatie op 😊 

We hebben vijf populaire vragen uit de Vertellis Gezinseditie voor je verzameld:

  1. Welke gewoonte/traditie van jouw gezin vind je fijn?
  2. Hoe ga je om met tegenslagen en ben je hierin een voorbeeld voor je gezinsleden?
  3. Als jij vijftien seconden lang de aandacht zou hebben van de hele wereld, wat zou jij dan doen of zeggen?
  4. Wat vind je of lijkt jou leuk en lastig aan opvoeden?
  5. Is er iets waar je veel over nadenkt, je zorgen over maakt of wat je spannend vindt? 

Schrijf ze op een papiertje, deel ze uit en je bent verzekerd van een uniek en betekenisvol gesprek met je kids!

Op nummer 5: hulp in de huishouding

Wie zegt dat je bij het vermaken van je kids niet iets nuttigs kan doen? Laat ze helpen met koken. Zelfs een peuter kan groente snijden! Zolang jij zijn handje met het mes stevig vasthoudt en dus eigenlijk gewoon zelf snijdt. Of volg samen een online lesje zumba of pilates. Heb je meteen je beweging voor die dag gehad!

Op nummer 6: luisterboeken

Even genoeg van het stoepkrijten, tenten bouwen of lego’en? Koptelefoon erop en een luisterboek aanzetten. Glaasje limonade erbij en voor je het weet zitten ze samen dromerig op de bank. Terwijl ze anders nooit luisteren ;) 

Extra tip: tijdens deze crisis kan je voor 1 cent luisterboeken downloaden bij bol.com.

High five,

Bart


0 reacties


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst