Aan huis gekluisterd? Vermaak je kinderen met deze 6 tips!
Home > All > Aan huis gekluisterd? Vermaak je kinderen met deze 6 tips!
Gerelateerde artikelen
Ontdek de kracht van teambuildingsactiviteiten: verbeter de prestaties en sfeer op het werk7 tips voor het starten van een mindfulness dagboek voor kinderen7 tips voor het starten van een mindfulness dagboek voor kinderen
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Vertellis Admin - 04/06/2018

Aan huis gekluisterd? Vermaak je kinderen met deze 6 tips!

‘Mahaaaam, ze doet het weer!’ Iedere vakantie was het weer raak. Na een paar dagen op elkaars lip te hebben gezeten, kreeg ik altijd slaande ruzie met m’n zusje. Nu we massaal aan huis gekluisterd zitten, laat zich raden wat er gebeurt. Naast de Corona-crisis, zit je met een kinderconflict. Fijn. Gelukkig hebben we 6 leuke (en wat ludieke) oplossingen voor je verzameld om deze tijd soepel en zelfs leerzaam te laten verlopen!

Stip op nummer 1: samen één shirt

Een slimme mama dacht “Screw it, just do it!”, pakte een schaar, knipte het gat voor het hoofd groter en trok het aan bij haar ruziënde kids. Tja, of dit nou helemaal opvoedkundig verantwoord is, weten wij ook niet, maar we vinden het stiekem een hilarisch idee. 

Op nummer 2: bingo!

Pak wat kleine verrassinkjes in, zoals snoep of mini-cadeaus en degene die als eerste de bingokaart vol heeft met ‘blauwe auto’, ‘hond die uitgelaten wordt’ en ‘postbode’ wint! Wedden dat ze zó een half uur geconcentreerd uit het raam zitten te kijken?

Op nummer 3: tablets, telefoons en (gaming)apps

Dit werkt perfect om je kids uren stil te krijgen. Het enige is dat juist in onze digitale samenleving tijd offline en aandacht voor elkaar steeds belangrijker worden. Op de gezondheidsnadelen van o.a. de straling gaan we niet dieper in, maar uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat dit niet al te best is voor onze jonge huisgenootjes. Nummer 4 is een goed alternatief voor de beeldschermen!

Op nummer 4: een vragenkaartspel 

Een simpel vragenspel is natuurlijk top! Zeker als je er als ouder én kind iets van opsteekt. De Vertellis Gezinseditie leent zich geweldig goed voor een lange thuiszitperiode. Aan de hand van leuke maar ook prikkelende vragen over jezelf en het gezin kom je dingen van elkaar te weten die normaal misschien niet zo snel besproken zouden worden. Buiten dat het vermakelijk is, levert het ook veel diepgang en waardevolle communicatie op 😊 

We hebben vijf populaire vragen uit de Vertellis Gezinseditie voor je verzameld:

  1. Welke gewoonte/traditie van jouw gezin vind je fijn?
  2. Hoe ga je om met tegenslagen en ben je hierin een voorbeeld voor je gezinsleden?
  3. Als jij vijftien seconden lang de aandacht zou hebben van de hele wereld, wat zou jij dan doen of zeggen?
  4. Wat vind je of lijkt jou leuk en lastig aan opvoeden?
  5. Is er iets waar je veel over nadenkt, je zorgen over maakt of wat je spannend vindt? 

Schrijf ze op een papiertje, deel ze uit en je bent verzekerd van een uniek en betekenisvol gesprek met je kids!

Op nummer 5: hulp in de huishouding

Wie zegt dat je bij het vermaken van je kids niet iets nuttigs kan doen? Laat ze helpen met koken. Zelfs een peuter kan groente snijden! Zolang jij zijn handje met het mes stevig vasthoudt en dus eigenlijk gewoon zelf snijdt. Of volg samen een online lesje zumba of pilates. Heb je meteen je beweging voor die dag gehad!

Op nummer 6: luisterboeken

Even genoeg van het stoepkrijten, tenten bouwen of lego’en? Koptelefoon erop en een luisterboek aanzetten. Glaasje limonade erbij en voor je het weet zitten ze samen dromerig op de bank. Terwijl ze anders nooit luisteren ;) 

Extra tip: tijdens deze crisis kan je voor 1 cent luisterboeken downloaden bij bol.com.

High five,

Bart

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99 29.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 624 reviews
82%
(509)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.