Wat zijn affirmaties? 36 Positieve affirmaties voor meer energie
Home > All > Wat zijn affirmaties? 36 Positieve affirmaties voor meer energie
Gerelateerde artikelen
Alles is familie: 5 tips om betere banden op te bouwen met je dierbarenDe kracht van het bijhouden van een dagboek: voordelen en tips voor reflectie en persoonlijke groeiHoe het Kernwaarden Spel je kan helpen je ware drijfveren te ontdekken
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Lars Blokdijk - 30/11/2021

Wat zijn affirmaties?

Wat zijn affirmaties nou precies? Affirmaties zijn eigenlijk positieve gedachten. Het idee achter affirmaties is dat hoe vaker je een bepaalde gedachte hebt, hoe meer je erin gaat geloven en hoe meer dit zich vervolgens in je leven manifesteert. Je kunt je gedachten dus ombuigen naar positieve denkpatronen met affirmaties. Een krachtig hulpmiddel dat hierbij kan helpen, zijn de Affirmatiekaarten van Vertellis.

Steeds meer mensen zweren erbij: affirmaties gebruiken om hun gedachten positief te beïnvloeden en zo hun doelen en dromen waar te maken.

Je gedachten zijn een weerspiegeling van jouw werkelijkheid. De meeste mensen hebben regelmatig (onbewust) negatieve gedachten over zichzelf. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gedachten als ‘dat kan ik niet’ of ‘ik weet niet hoe ik zoiets aan moet pakken’. Als je maar vaak genoeg zulke negatieve gedachten hebt, ga je hier vanzelf in geloven. Immers, wat je aandacht geeft groeit.

Affirmaties werken eigenlijk hetzelfde, maar dan de positieve kant op. Het herhalen van positieve affirmaties, bijna als een soort mantra, zorgt er namelijk voor dat je op een andere manier leert denken en juist in mogelijkheden en kansen gaat geloven. Daarnaast geven affirmaties meer energie en zelfvertrouwen.⁠

Positieve Affirmaties voor motivatie

Als je op zoek bent naar motiverende positieve affirmaties, dan heeft Vertellis je gedekt! We weten allemaal dat motivatie belangrijk is, maar zaken als stress en negatieve overtuigingen kunnen hun tol eisen van ons verlangen om door te gaan als het moeilijk wordt. Of je nu verlangt naar een positievere mindset of een beetje extra energie nodig hebt als je energie laag is, deze positieve affirmaties voor motivatie zullen je inspireren om diep te graven en elke situatie met gemak aan te pakken.

Naast het krijgen van 36 van onze favoriete positieve affirmaties, leer je ook hoe je de beste affirmatie uitspraken voor jezelf kunt kiezen en krijg je tips over hoe je een dagelijkse positieve affirmaties in de praktijk kunt gebruiken. Blijf lezen om te ontdekken hoe je elke dag geïnspireerd kunt blijven met deze motiverende positieve affirmaties!

36 positieve affirmaties

Deze positieve affirmaties zijn precies wat je nodig hebt om je elke dag geaard en energiek te voelen! Of je nu werkt aan een groot doel of een moeilijke tijd doormaakt, je zult zeker steun en aanmoediging vinden met deze inspirerende mantra's. Kies een paar positieve affirmaties voor motivatie die echt bij je passen en blijf lezen om te leren hoe je het meeste uit deze energieke uitspraken kunt halen.

 • Vandaag kies ik ervoor om te leven met dankbaarheid, positiviteit en vreugde.
 • Ik zal deze dag ten volle leven en alle goede dingen om me heen waarderen.
 • Ik geloof in mezelf en mijn capaciteiten. Ik kan alles doen.
 • Ik roep energie om me heen om me te helpen dit te doorstaan!
 • Ik ben de ontwerper van mijn leven; ik heb altijd de kracht om te kiezen.
 • Ik ben hier om een positief verschil te maken in de wereld.
 • Ik laat creativiteit en speelsheid door me heen stromen!
 • Vandaag zal ik vriendelijkheid en medeleven tonen aan de mensen om me heen.
 • Het leven is misschien niet altijd gemakkelijk, maar ik kan moeilijke dingen doen.
 • Ik ben kalm in een storm.
 • Ik zet me in om mijn beste zelf te zijn.
 • Ik ga uitdagingen aan met gratie en gemak.
 • Ik ben dankbaar voor alles in mijn leven.
 • Ik leef volgens mijn waarden en blijf trouw aan mezelf.
 • Ik ben trots op mezelf voor hoeveel ik groei.
 • Sterke energie komt voort uit rust. Ik sta mezelf toe om te rusten en te herstellen.
 • Ik neem de tijd om voor mijn lichaam, geest en geest te zorgen.
 • Er zal altijd stress zijn, maar ik heb vertrouwen in mijn vermogen om ermee om te gaan.
 • Ik machtig mezelf om een positieve gemoedstoestand te hebben.
 • Mijn energie is belangrijk en ik kies ervoor om tijd door te brengen met mensen die mijn beker vullen.
 • Ik kan dit.
 • Vandaag wordt een mooie dag.
 • Ik geloof in de kracht van hoop.
 • Ik laat perfectie los en focus op vooruitgang.
 • Tegenslagen zullen me niet tegenhouden; ik heb de moed om door te gaan.
 • Vandaag zet ik me in om uit mijn comfortzone te stappen.
 • Ik doe mijn best om een positieve, can-do-houding te cultiveren.
 • Ik kies elke dag voor geluk.
 • Ik sta mezelf toe om zelftwijfel los te laten en mijn volledige potentieel in het leven te realiseren!
 • Ik geloof dat het universum aan mijn kant staat.
 • Ik omring mezelf met mensen die me dagelijks motiveren.
 • Ik zie kansen in de uitdagingen van het leven.
 • Ik vertrouw erop dat ik slimme beslissingen neem.
 • Ik zal geen dag van dit leven verspillen. Elk moment is een geschenk.
 • Ik ben trots op mezelf voor wat ik vandaag heb gedaan.
 • Vanavond rust ik gemakkelijk, want wat ik vandaag heb gedaan, is genoeg.

Wil je meer krachtige affirmaties om je in een positieve gemoedstoestand te krijgen?

Bekijk dan deze affirmaties voor succes. Gebruik deze affirmaties om gemotiveerd te raken, je oneindige potentieel te realiseren, je gevoel van waardigheid aan te boren en een mindset van overvloed te creëren. Onthoud - je hebt alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken!

  Gebruik affirmaties op elk moment van de dag

  Goed, je hebt een affirmatie bedacht of gekozen. Maar wanneer gebruik je deze nou precies? Het mooie van affirmaties is dat je deze op elk moment van de dag en in allerlei verschillende situaties in je hoofd kunt herhalen.

  Wel kan het wat onwennig voelen om je positieve statement te herhalen. Daarom is  is het slim om in het begin een vast moment op de dag te kiezen om je affirmaties tegen jezelf te zeggen.

  Of dit nou in de ochtend, middag of avond of op je werk of thuis is, er is hierbij geen goed of fout. Doe vooral wat voor jou goed voelt. Hieronder geven we je wat inspiratie voor verschillende momenten van de dag waarop je affirmaties zou kunnen inzetten.

  Kickstart je dag met ochtend affirmaties

  Word je soms wel eens wakker en is het eerste wat je denkt: ik heb geen zin in deze dag? Als je eerste gedachte van de dag een negatieve is, bestaat de kans dat je in deze negativiteit blijft hangen.

  Als je deze negatieve gedachten omvormt naar ochtend affirmaties, begin je je dag met vele meer positiviteit, vertrouwen en energie. Herhaal je favoriete mantra een aantal keer zodra je wakker wordt. Dit kan je hardop doen, maar ook in stilte. Probeer in beide gevallen de woorden echt goed tot je door te laten dringen en eigen te maken.

  Als je nog te slaperig bent als je wekker gaat om je affirmatie te herhalen, kun je dit ook later op de ochtend doen. Zo zweren veel mensen bij het opzeggen van hun affirmaties tegen zichzelf voor de spiegel.

  Affirmaties  je bijvoorbeeld doen nadat je je klaargemaakt hebt voor de dag, of zelfs vlak voordat je de deur uitgaat. Het is hierbij belangrijk dat je oogcontact met jezelf maakt. Probeer je affirmatie met overtuiging te zeggen en geloof erin, want alleen zo maak je je positieve ochtend affirmaties écht eigen.

  Houd moed en energie gedurende de dag met een krachtige affirmatie

  Ben je halverwege de dag en voel je je wat vermoeid? Gebruik dan een krachtige affirmatie voor meer energie. Een affirmatie zoals ‘Ik ga uitdagingen aan met kracht en veerkracht’ kan je helpen de dag verder door te komen.

  Daarnaast kun je krachtige affirmaties ook gedurende de dag inzetten bij belangrijke en/of spannende gebeurtenissen. Heb je bijvoorbeeld een belangrijke meeting, een presentatie of een sollicitatiegesprek? Neem dan vlak van tevoren even een momentje voor jezelf en kies een krachtige affirmatie die je moed en rust geeft. Zo kan een affirmatie je net dat beetje extra zelfvertrouwen geven dat je nodig hebt.

  Affirmatie in de avond: voor een goede nachtrust

  Bijna iedereen kent het gevoel wel: je hebt een drukke dag gehad, ligt eindelijk in bed om lekker te slapen en vervolgens kun je niet slapen. Een onhandige opmerking die je maakte tegen een collega of die ene vergadering die je niet zo goed voorbereid had: allerlei gedachten gaan door je hoofd.

  Als je ’s avonds moeite hebt om je gedachten uit te zetten voor het slapengaan, dan kan een affirmatie je helpen ontspannen en tot rust te komen. Vervang deze negatieve gedachten voor het slapengaan voor een positieve affirmatie, zoals ‘ik heb mijn best gedaan en dat is genoeg’ of ‘ik laat al mijn zorgelijke en stressvolle gedachten los’. Hierdoor verminder je stress, laat je je zorgen los en val je uiteindelijk makkelijker in slaap.

  Je kunt je affirmaties voor in de avond ook combineren met reflecteren op je dag. Schrijf ze bijvoorbeeld op in een dankbaarheidsdagboek zoals Vertellis Chapters. De vragen uit dit dagboek leren je samen met je affirmaties om dankbaar te zijn en te focussen op de dingen die er werkelijk toe doen.

  Positieve affirmaties

  Gebruik affirmaties stap voor stap

  Hoe je ook met affirmaties aan de slag gaat, wees jezelf bewust van het feit dat het tijd nodig heeft om goed onder de knie te krijgen. Neem dus ook vooral de tijd om je affirmaties aan te passen waar nodig. Herformuleer ze en varieer met verschillende affirmaties. Probeer ook vooral verschillende technieken uit en herhaal je positieve affirmaties in verschillende situaties, op verschillende plekken en op meerdere momenten van de dag. Alleen zo ontdek je namelijk hoe affirmaties jou het beste helpen bij het manifesteren van je dromen en doelen.

  Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
  Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
  19.99

  Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

  Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

  Wat maakt Chapters zo speciaal?
  Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
  Product bekijken

  Customer Reviews

  Based on 628 reviews
  82%
  (513)
  14%
  (87)
  2%
  (14)
  1%
  (4)
  2%
  (10)
  A
  Akkelien S.
  Zitten leuke opdrachten bij!

  Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
  Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
  Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

  Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

  B
  Brenda D.
  Dankbaar

  Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
  Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
  Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
  Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

  H
  Hanne V.B.
  Fijn schrijfboek

  Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

  Hey Hanne,
  Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.