Winkelmandje
icon_04 Created with Sketch.

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

icon_02 Created with Sketch.

Alle bestellingen met Track & Trace

Alle bestellingen met Track & Trace

Diepgaande vragen voor de mooiste gesprekken - Vertellis Nederland

Aemilius Dost

15 diepgaande vragen voor de mooiste gesprekken

Welke diepgaande vragen kan je stellen om tot een echt goed gesprek te komen? Het lijkt wel steeds moeilijker om echt verbinding te maken. Terwijl we allemaal meer verbonden zijn dan ooit, met onze telefoons 24/7 binnen handbereik en alle ‘o zo sociale’ media. Wil jij je relatie verdiepen tijdens jullie date of een hechtere band opbouwen met vrienden of familie? Zoek jij vragen voor diepgaande gesprekken? Gebruik dan deze 15 diepgaande vragen! Wedden dat je in no-time de mooiste en meest gedenkwaardige gesprekken voert?

Alle diepgaande vragen die je nodig hebt

Hieronder vind je 15 diepgaande vragen. 

 1. Wat zou je deze maand doen wanneer je niemand in je omgeving had om voor te zorgen of om rekening mee te houden? 
 2. Stel: je hebt een half jaar zonder de gewone verplichtingen (zoals werk, zorgtaken en sociale verplichtingen), daarna kan je terugkeren naar je 'oude leven'. Hoe zou je deze periode invullen? 
 3. Wat heb je dit jaar niet bereikt, wat je wel had willen bereiken? 
 4. Van welke drie dingen heb jij de meeste energie gekregen? 
 5. Waarvan heb jij wakker gelegen?
 6. Wat zijn jouw twee beste eigenschappen? 
 7. Wat is het mooiste compliment dat je hebt gekregen? 
 8. Wat was je beste beslissing? 
 9. Wie of wat heeft je het meest verrast? 
 10. Wie of wat heeft jou geïnspireerd? 
 11. Wat is je grootste wens? 
 12. Waar ben je het meest dankbaar voor?
 13. Op welk(e) gebied(en) wil jij je ontwikkelen? 
 14. Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto's, wat staat er zeker op? 
 15. Wat gun je jezelf het komende jaar? 
de-beste-diepgaande-vragen

Het nut van diepgaande vragen 

Misschien had je zelf al bedacht dat je diepgaande vragen wilde gebruiken om een betere relatie te krijgen met je geliefde, vrienden of familie. Maar waarschijnlijk heb je zelf niet eens door wat een ontzettend goed idee dit is. Een goede relatie is tegenwoordig namelijk steeds zeldzamer! Uit onderzoek in de Verenigde Staten blijkt dat 3 op de 5 mensen eenzaam is. En de meest eenzame mensen? Jongeren tussen de 18 en 22 jaar oud - GenZ, die de hele dag op hun telefoon in contact staan met hun leeftijdsgenoten. Waar dat aan ligt? Ze hebben meer dan genoeg vrienden, maar missen de echte verbinding. Gelukkig is de oplossing helemaal niet zo ingewikkeld. Stel je vrienden diepgaande vragen en maak een diepere connectie!

Een betere relatie? Doe een vragenspel!

Vragen voor diepgaande gesprekken stel je niet zomaar. Als je net samen zit te lunchen meteen met gestrekt been erin: ‘En, wat is jouw grootste angst eigenlijk?’ Een bijzonder gesprek heb je dan zeker, maar waarschijnlijk over hoe je die omgegooide sinaasappelsap uit je witte shirt krijgt. Een diepgaand gesprek is geen kruisverhoor of enquête. Hoe pak je dit dan wel aan? Neem er de tijd voor en maak het leuk. Doe bijvoorbeeld een vragenspel met diepgaande vragen over liefde om elkaar beter te leren kennen. Dan hebben jullie niet alleen een diepgaand gesprek, maar ook een ontzettend leuke lunch-date!

 diepgaande-vragen

Niet alle diepgaande vragen zijn de juiste 

Je kan heel veel diepgaande vragen verzinnen over het leven of over de liefde. Maar niet iedere vraag helpt je om een goed gesprek te voeren. Het risico is namelijk dat je een té persoonlijke vraag stelt of een te zweverige. De zin van het leven of iemands standpunt ten aanzien van de klimaatcrisis? Daar kan je het best over hebben, maar dat zijn eerder onderwerpen waar je op uitkomt, niet waar je mee begint. Met de juiste vragen zorg je dat je gesprekspartner graag zal willen vertellen en dat jullie een diepgaand gesprek voeren, zonder dat dit geforceerd wordt. Bij Vertellis is het stellen van de juiste diepgaande vragen ‘ons ding’. Wij willen mensen dichterbij elkaar brengen. En dat doen we met onze vragenspellen. Want alleen met diepgaande gesprekken leer je elkaar kennen en maak je een echte connectie!

Nog meer diepgang? Maak het persoonlijk!

Deze lijst met diepgaande vragen is een goed begin voor een hechtere band met je geliefde, of je vrienden of familie. Dat kan ook met deze vragen voor je vriendin of deze vragen voor je vriend. Wil jij er een schepje bovenop doen? Maak het persoonlijker! Met deze persoonlijke vragen over jezelf leer je niet alleen elkaar beter kennen, maar ook jezelf. Of gebruik deze vragen over jezelf voor je vriendin tijdens jullie volgende date night. Wedden dat jullie band nog sterker wordt? Dat is nu de kracht van diepgaande vragen!


0 reacties


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst

Leuk dat je onze pagina bekijkt!

Bedankt voor je interesse in Vertellis. Ons doel is mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Hopelijk hebben we ook jou kunnen inspireren met onze initiatieven en verhalen. We zijn onwijs dankbaar dat er in een korte tijd zo veel mensen fan van Vertellis en onze visie & missie zijn geworden. Graag komen we ook met jou in contact!