Diepgaande vragen voor de mooiste gesprekken
Home > All > Diepgaande vragen voor de mooiste gesprekken
Gerelateerde artikelen
Gebruik deze Mindfulness oefeningen voor meer rust en focusZelfontplooiing mogelijk maken? Dat kan zo!Verwachtingen positief inzetten of juist loslaten
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Aemilius Dost - 18/11/2021

15 diepgaande vragen voor de mooiste gesprekken

Welke diepgaande vragen kan je stellen om tot een echt goed gesprek te komen? Het lijkt wel steeds moeilijker om echt verbinding te maken. Terwijl we allemaal meer verbonden zijn dan ooit, met onze telefoons 24/7 binnen handbereik en alle ‘o zo sociale’ media. Wil jij je relatie verdiepen tijdens jullie date of een hechtere band opbouwen met vrienden of familie? Zoek jij vragen voor diepgaande gesprekken? Gebruik dan deze 15 diepgaande vragen! Wedden dat je in no-time de mooiste en meest gedenkwaardige gesprekken voert?

Alle diepgaande vragen die je nodig hebt

Hieronder vind je 15 diepgaande vragen. 

 1. Wat zou je deze maand doen wanneer je niemand in je omgeving had om voor te zorgen of om rekening mee te houden? 
 2. Stel: je hebt een half jaar zonder de gewone verplichtingen (zoals werk, zorgtaken en sociale verplichtingen), daarna kan je terugkeren naar je 'oude leven'. Hoe zou je deze periode invullen? 
 3. Wat heb je dit jaar niet bereikt, wat je wel had willen bereiken? 
 4. Van welke drie dingen heb jij de meeste energie gekregen? 
 5. Waarvan heb jij wakker gelegen?
 6. Wat zijn jouw twee beste eigenschappen? 
 7. Wat is het mooiste compliment dat je hebt gekregen? 
 8. Wat was je beste beslissing? 
 9. Wie of wat heeft je het meest verrast? 
 10. Wie of wat heeft jou geïnspireerd? 
 11. Wat is je grootste wens? 
 12. Waar ben je het meest dankbaar voor?
 13. Op welk(e) gebied(en) wil jij je ontwikkelen? 
 14. Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto's, wat staat er zeker op? 
 15. Wat gun je jezelf het komende jaar? 
de-beste-diepgaande-vragen

Het nut van diepgaande vragen 

Misschien had je zelf al bedacht dat je diepgaande vragen wilde gebruiken om een betere relatie te krijgen met je geliefde, vrienden of familie. Maar waarschijnlijk heb je zelf niet eens door wat een ontzettend goed idee dit is. Een goede relatie is tegenwoordig namelijk steeds zeldzamer! Uit onderzoek in de Verenigde Staten blijkt dat 3 op de 5 mensen eenzaam is. En de meest eenzame mensen? Jongeren tussen de 18 en 22 jaar oud - GenZ, die de hele dag op hun telefoon in contact staan met hun leeftijdsgenoten. Waar dat aan ligt? Ze hebben meer dan genoeg vrienden, maar missen de echte verbinding. Gelukkig is de oplossing helemaal niet zo ingewikkeld. Stel je vrienden diepgaande vragen en maak een diepere connectie!

Een betere relatie? Doe een vragenspel!

Vragen voor diepgaande gesprekken stel je niet zomaar. Als je net samen zit te lunchen meteen met gestrekt been erin: ‘En, wat is jouw grootste angst eigenlijk?’ Een bijzonder gesprek heb je dan zeker, maar waarschijnlijk over hoe je die omgegooide sinaasappelsap uit je witte shirt krijgt. Een diepgaand gesprek is geen kruisverhoor of enquête. Hoe pak je dit dan wel aan? Neem er de tijd voor en maak het leuk. Doe bijvoorbeeld een vragenspel met diepgaande vragen over liefde om elkaar beter te leren kennen. Dan hebben jullie niet alleen een diepgaand gesprek, maar ook een ontzettend leuke lunch-date!

 diepgaande-vragen

Niet alle diepgaande vragen zijn de juiste 

Je kan heel veel diepgaande vragen verzinnen over het leven of over de liefde. Maar niet iedere vraag helpt je om een goed gesprek te voeren. Het risico is namelijk dat je een té persoonlijke vraag stelt of een te zweverige. De zin van het leven of iemands standpunt ten aanzien van de klimaatcrisis? Daar kan je het best over hebben, maar dat zijn eerder onderwerpen waar je op uitkomt, niet waar je mee begint. Met de juiste vragen zorg je dat je gesprekspartner graag zal willen vertellen en dat jullie een diepgaand gesprek voeren, zonder dat dit geforceerd wordt. Bij Vertellis is het stellen van de juiste diepgaande vragen ‘ons ding’. Wij willen mensen dichterbij elkaar brengen. En dat doen we met onze vragenspellen. Want alleen met diepgaande gesprekken leer je elkaar kennen en maak je een echte connectie!

Nog meer diepgang? Maak het persoonlijk!

Deze lijst met diepgaande vragen is een goed begin voor een hechtere band met je geliefde, of je vrienden of familie. Dat kan ook met deze vragen voor je vriendin of deze vragen voor je vriend. Wil jij er een schepje bovenop doen? Maak het persoonlijker! Met deze persoonlijke vragen over jezelf leer je niet alleen elkaar beter kennen, maar ook jezelf. Of gebruik deze vragen over jezelf voor je vriendin tijdens jullie volgende date night. Wedden dat jullie band nog sterker wordt? Dat is nu de kracht van diepgaande vragen!

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99 29.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 627 reviews
82%
(512)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.