Diepgaande vragen voor de mooiste gesprekken - Vertellis Nederland
Home > All > Diepgaande vragen voor de mooiste gesprekken - Vertellis Nederland
Gerelateerde artikelen
Waarom persoonlijke groei en ontwikkeling zo belangrijk zijnStel vragen om je innerlijke groei te prikkelenOmgaan met stress? Dat leer je met deze tips! - Vertellis Nederland
Categorieën
COVID-19De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Aemilius Dost - 18/11/2021

15 diepgaande vragen voor de mooiste gesprekken

Welke diepgaande vragen kan je stellen om tot een echt goed gesprek te komen? Het lijkt wel steeds moeilijker om echt verbinding te maken. Terwijl we allemaal meer verbonden zijn dan ooit, met onze telefoons 24/7 binnen handbereik en alle ‘o zo sociale’ media. Wil jij je relatie verdiepen tijdens jullie date of een hechtere band opbouwen met vrienden of familie? Zoek jij vragen voor diepgaande gesprekken? Gebruik dan deze 15 diepgaande vragen! Wedden dat je in no-time de mooiste en meest gedenkwaardige gesprekken voert?

Alle diepgaande vragen die je nodig hebt

Hieronder vind je 15 diepgaande vragen. 

 1. Wat zou je deze maand doen wanneer je niemand in je omgeving had om voor te zorgen of om rekening mee te houden? 
 2. Stel: je hebt een half jaar zonder de gewone verplichtingen (zoals werk, zorgtaken en sociale verplichtingen), daarna kan je terugkeren naar je 'oude leven'. Hoe zou je deze periode invullen? 
 3. Wat heb je dit jaar niet bereikt, wat je wel had willen bereiken? 
 4. Van welke drie dingen heb jij de meeste energie gekregen? 
 5. Waarvan heb jij wakker gelegen?
 6. Wat zijn jouw twee beste eigenschappen? 
 7. Wat is het mooiste compliment dat je hebt gekregen? 
 8. Wat was je beste beslissing? 
 9. Wie of wat heeft je het meest verrast? 
 10. Wie of wat heeft jou geïnspireerd? 
 11. Wat is je grootste wens? 
 12. Waar ben je het meest dankbaar voor?
 13. Op welk(e) gebied(en) wil jij je ontwikkelen? 
 14. Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto's, wat staat er zeker op? 
 15. Wat gun je jezelf het komende jaar? 
de-beste-diepgaande-vragen

Het nut van diepgaande vragen 

Misschien had je zelf al bedacht dat je diepgaande vragen wilde gebruiken om een betere relatie te krijgen met je geliefde, vrienden of familie. Maar waarschijnlijk heb je zelf niet eens door wat een ontzettend goed idee dit is. Een goede relatie is tegenwoordig namelijk steeds zeldzamer! Uit onderzoek in de Verenigde Staten blijkt dat 3 op de 5 mensen eenzaam is. En de meest eenzame mensen? Jongeren tussen de 18 en 22 jaar oud - GenZ, die de hele dag op hun telefoon in contact staan met hun leeftijdsgenoten. Waar dat aan ligt? Ze hebben meer dan genoeg vrienden, maar missen de echte verbinding. Gelukkig is de oplossing helemaal niet zo ingewikkeld. Stel je vrienden diepgaande vragen en maak een diepere connectie!

Een betere relatie? Doe een vragenspel!

Vragen voor diepgaande gesprekken stel je niet zomaar. Als je net samen zit te lunchen meteen met gestrekt been erin: ‘En, wat is jouw grootste angst eigenlijk?’ Een bijzonder gesprek heb je dan zeker, maar waarschijnlijk over hoe je die omgegooide sinaasappelsap uit je witte shirt krijgt. Een diepgaand gesprek is geen kruisverhoor of enquête. Hoe pak je dit dan wel aan? Neem er de tijd voor en maak het leuk. Doe bijvoorbeeld een vragenspel met diepgaande vragen over liefde om elkaar beter te leren kennen. Dan hebben jullie niet alleen een diepgaand gesprek, maar ook een ontzettend leuke lunch-date!

 diepgaande-vragen

Niet alle diepgaande vragen zijn de juiste 

Je kan heel veel diepgaande vragen verzinnen over het leven of over de liefde. Maar niet iedere vraag helpt je om een goed gesprek te voeren. Het risico is namelijk dat je een té persoonlijke vraag stelt of een te zweverige. De zin van het leven of iemands standpunt ten aanzien van de klimaatcrisis? Daar kan je het best over hebben, maar dat zijn eerder onderwerpen waar je op uitkomt, niet waar je mee begint. Met de juiste vragen zorg je dat je gesprekspartner graag zal willen vertellen en dat jullie een diepgaand gesprek voeren, zonder dat dit geforceerd wordt. Bij Vertellis is het stellen van de juiste diepgaande vragen ‘ons ding’. Wij willen mensen dichterbij elkaar brengen. En dat doen we met onze vragenspellen. Want alleen met diepgaande gesprekken leer je elkaar kennen en maak je een echte connectie!

Nog meer diepgang? Maak het persoonlijk!

Deze lijst met diepgaande vragen is een goed begin voor een hechtere band met je geliefde, of je vrienden of familie. Dat kan ook met deze vragen voor je vriendin of deze vragen voor je vriend. Wil jij er een schepje bovenop doen? Maak het persoonlijker! Met deze persoonlijke vragen over jezelf leer je niet alleen elkaar beter kennen, maar ook jezelf. Of gebruik deze vragen over jezelf voor je vriendin tijdens jullie volgende date night. Wedden dat jullie band nog sterker wordt? Dat is nu de kracht van diepgaande vragen!

Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
27,00 30,00

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter

Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

Customer Reviews

Based on 585 reviews
82%
(479)
13%
(78)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
E
Elroy T.
Rustmoment je om de dag te overdenken.

Ik schrijf iedere dag in chapters , heb vandaag het eerste boekje uitgeschreven. En ga alweer begonnen in een tweede , zo fijn om ff een reflectie van de dag momentje te hebben. Het geeft mij rust , had ik al veel eerder mee moeten beginnen.
Elroy

Hoi Elroy,
Prachtig om te lezen! We zijn ontzettend blij dat Chapters ook zo ontspannend werkt voor je. Geniet van je tweede Chapters. Groeten van het Vertellis Team

B
Brecht B.
Vertellis charter dankbaarheidsboekje

Dit mooie boekje doet me zomaar even stilstaan bij wie ik ben of wil zijn. Gouden momenten van dankbaar zijn,want die zijn er genoeg.

Hoi Brecht,
Dat is helemaal wat we willen bereiken en fijn dat dit ook gelukt is! Hartstikke bedankt voor je review.
Groeten van het Team

Ö
Özlem S.B.
Super super super

Ik ben zo tevreden met het journaal het deed mij zo goed dat ik het aan 2 familieleden cadeau heb gedaan. Het familie spel is leuk je hoort iedere keer wat anders van je kind dat je normaal nooit zal horen.

Hey Özlem!
Toch fantastisch je kinderen en andere familie zo nog beter te leren kennen!
Super bedankt voor je super review!! Het Vertellis Team