Familieopstellingen: een krachtige tool voor heling en verbinding
Home > All > Familieopstellingen: een krachtige tool voor heling en verbinding
Gerelateerde artikelen
Positief blijven: hoe kun je positiever in het leven staan?25 vragen voor je vriendZelfvertrouwen vergroten: 5 tips
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Lars Blokdijk - 28/03/2024
Familie opstellingen: een krachtige tool voor heling en verbinding


Stel je voor dat je een krachtige tool hebt om heling en verbinding in je familie en relaties te bevorderen. Familieopstellingen bieden precies dat. Met behulp van deze methode kun je de onzichtbare interacties binnen je familiesysteem ontdekken en waardevolle inzichten opdoen die je kunt toepassen op zowel je persoonlijke als professionele leven.

Ben je nieuwsgierig naar familieopstellingen en wat het voor jou kan betekenen? Lees gauw verder. 


Wat zijn familieopstellingen?

Familieopstellingen zijn een krachtig therapeutisch hulpmiddel dat helpt om inzicht te krijgen in de dynamiek en patronen binnen een familie. Het is een methode die ontwikkeld is door Bert Hellinger en wordt gebruikt om de onderliggende oorzaken van problemen en blokkades in relaties, gezinnen en andere systemen te begrijpen en op te lossen.


Hoe werkt een familieopstelling?

Bij een familieopstelling wordt een fysieke representatie van het familiesysteem gecreëerd. Dit kan worden gedaan door middel van representanten, die de verschillende leden van de familie of het systeem vertegenwoordigen. De representanten worden opgesteld in de ruimte en gaan staan op basis van hun gevoelens en intuïtie. Op deze manier ontstaat er een visuele weergave van de onderlinge relaties en dynamiek binnen het systeem.

Tijdens een familieopstelling kunnen verborgen dynamieken en onbewuste patronen aan het licht komen. Deze patronen kunnen van invloed zijn op het gedrag en de relaties van individuen binnen het systeem. Door deze patronen bewust te maken en te erkennen, ontstaat er ruimte voor heling en verandering.

Een familieopstelling kan inzicht bieden in verschillende aspecten van het familiesysteem, zoals familiedrama's, conflicten, verlieservaringen, trauma's en onverwerkte emoties. Het kan ook helpen bij het identificeren van belemmerende overtuigingen en gedragspatronen die zijn overgenomen van eerdere generaties.

Een familieopstelling kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de behoeften en het doel van de sessie. Het kan individueel worden gedaan of in een groep, onder begeleiding van een ervaren familieopsteller. Daarnaast kan het ook worden toegepast in andere contexten, zoals organisaties en teams, om de onderlinge relaties en dynamiek te verbeteren.


Wat is het doel van een familieopstelling?

Het doel van een familieopstelling is niet om de schuldigen aan te wijzen of te oordelen, maar om inzicht te krijgen in de complexe dynamiek binnen een systeem en de verbindingen tussen de verschillende leden te herstellen. Het biedt de mogelijkheid om oude patronen te doorbreken, nieuwe perspectieven te ontwikkelen en emotionele heling te bevorderen.


Waarom familieopstellingen ervaren?

Familieopstellingen kunnen een diepgaande en transformerende ervaring zijn. Ze bieden de mogelijkheid om op een dieper niveau contact te maken met jezelf en met anderen. Het kan helpen om vastgelopen patronen te doorbreken, emotionele blokkades los te laten en nieuwe wegen te ontdekken naar heling en verbinding.

Als je geïnteresseerd bent in het ervaren van familieopstellingen, kun je overwegen om onze Familieopstellingenkaartset te gebruiken. Deze kaartset is ontwikkeld in samenwerking met de gerenommeerde familieopsteller Hylke Bonnema en biedt een stapsgewijze handleiding voor het uitvoeren van een familieopstelling. Met behulp van deze kaartset kun je de principes van familieopstellingen ervaren en toepassen in je eigen omgeving.

Met de Familieopstellingenkaartset kun je de vaak onzichtbare interacties binnen je familie, werk of relaties blootleggen en waardevolle inzichten verkrijgen die kunnen worden toegepast in zowel je persoonlijke als professionele leven. Het is ook geschikt voor coaches en therapeuten om als tool te gebruiken.

De kaartset is flexibel en intuïtief en kan worden aangepast aan individuele behoeften en interesses. Het kan worden geïntegreerd in coaching- of therapiesessies als aanvulling op bestaande methoden of als zelfstandige tool. Bij aankoop van de kaartset ontvang je een instructieboekje en toegang tot een instructievideo die het hele proces in detail uitlegt.

Familieopstellingenkaartset van Vertellis


Ontdek de kracht van familieopstellingen

Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van je familiedynamiek op een nieuwe manier, het verdiepen en versterken van je familierelaties of het verkrijgen van inzichten in andere gebieden van je leven zoals werk en persoonlijke ontwikkeling, de Familieopstellingenkaartset is een doordacht en betekenisvol cadeau voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfontwikkeling en het verkrijgen van diepere inzichten.

Met de kaartset, en andere producten van Vertellis, kun je de kracht van familieopstellingen ervaren in je eigen omgeving en op je eigen tempo. Het is een waardevolle tool die je kan helpen om jezelf beter te begrijpen, je relaties te verbeteren en een diepere verbinding met jezelf en anderen te creëren.


Meer weten?

Wil je meer weten over de Familieopstellingenkaartset en andere producten van Vertellis? Ga dan naar onze shop en ontdek hoe je kunt beginnen aan je reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei.

Familieopstellingenkaartset van Vertellis


Een krachtige tool voor heling en verbinding

Bij een familieopstelling wordt er gekeken naar de dynamiek binnen een familie of systeem. Het doel is om inzicht te krijgen in de onderliggende patronen en verstoringen die invloed kunnen hebben op ons dagelijks leven. Dit kan variëren van familiepatronen tot werkgerelateerde problemen.

Een belangrijk aspect van familieopstellingen is het creëren van een fysieke representatie van het systeem. Dit kan gebeuren door middel van het plaatsen van representanten, die de verschillende familieleden of elementen van het systeem vertegenwoordigen. Door de representanten op een specifieke manier te positioneren, wordt de dynamiek binnen het systeem zichtbaar.

Het proces van een familieopstelling kan emotioneel en intens zijn. Het kan ons helpen om dieper inzicht te krijgen in onze eigen gevoelens en gedragingen, en hoe deze verband houden met onze familiegeschiedenis. Familieopstellingen kunnen ons ook in staat stellen om onverwerkte emoties en trauma's te herkennen en te helen.

Een belangrijk aspect van familieopstellingen is het concept van systemisch geweten. Dit verwijst naar de krachtige invloed die het familiesysteem heeft op ons leven. Onbewust kunnen we patronen en dynamieken overnemen van onze voorouders, zelfs als we ons daar niet bewust van zijn. Door deze patronen te erkennen en te onderzoeken, kunnen we bewustere keuzes maken en ons losmaken van belemmerende patronen.


Impact op genezing en verbinding

Familieopstellingen kunnen ook helpen bij het herstellen van verstoorde relaties binnen het systeem. Door de dynamiek zichtbaar te maken, kunnen conflicten en disfunctionele patronen worden blootgelegd. Dit opent de deur naar genezing en het herstellen van de verbinding binnen de familie.

Het is belangrijk op te merken dat familieopstellingen geen vervanging zijn voor professionele therapie. Het kan echter een waardevolle aanvulling zijn op bestaande therapieën en een diepgaande en holistische benadering bieden van persoonlijke groei en genezing.Een krachtig hulpmiddel voor inzicht, groei en verandering

Familieopstellingen zijn een krachtig hulpmiddel dat kan leiden tot diepe inzichten, het oplossen van blokkades en het versterken van familiebanden.

Voordelen van familieopstellingen:

 • Inzicht in verborgen dynamiek binnen familie, werk en relaties

 • Identificeren van onderliggende patronen en dynamieken

 • Loslaten van oude blokkades en belemmeringen

 • Oplossen van emotionele bagage

 • Versterken van familiebanden

Met behulp van familieopstellingen kunnen we de onzichtbare interacties binnen onze familie ontdekken en waardevolle inzichten verkrijgen die toegepast kunnen worden in ons persoonlijke en professionele leven.

Inzicht in verborgen dynamiek
Door de opstelling kunnen we de onderliggende patronen en dynamieken identificeren die ons gedrag en onze relaties beïnvloeden. Dit inzicht kan ons helpen om oude blokkades en belemmeringen los te laten en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Oplossen van blokkades
Familieopstellingen kunnen helpen bij het identificeren en loslaten van blokkades die ons belemmeren om volledig te leven en te genieten van onze relaties. We kunnen oude pijn en emotionele wonden helen en ruimte creëren voor groei en verandering.

Versterken van familiebanden
Familieopstellingen kunnen een dieper begrip en respect ontwikkelen voor onze familieleden. We kunnen de onderlinge verbondenheid voelen en waarderen en ons bewust worden van de rol die we spelen binnen het grotere systeem van onze familie. Dit kan leiden tot meer harmonie en liefde binnen de familie en een gevoel van gezamenlijke steun en acceptatie.

Of je nu worstelt met persoonlijke problemen, vastzit in bepaalde gedragspatronen of gewoon meer inzicht wilt krijgen in jezelf en je relaties, familieopstellingen kunnen een waardevol hulpmiddel zijn om je te helpen groeien en veranderen.

Wil je meer weten over familieopstellingen en hoe je ze kunt gebruiken om je eigen leven en relaties te verbeteren? Bekijk dan onze Familieopstellingenkaartset. Met behulp van deze kaartenset kun je de principes van familieopstellingen ervaren en toepassen in je eigen omgeving.Toepassingen van familieopstellingen

Familieopstellingen kunnen op verschillende manieren worden toegepast om persoonlijke relaties te verbeteren, familieconflicten op te lossen en individuele groei te bevorderen. Het is een krachtige tool die kan helpen om diepgaande inzichten te verkrijgen en emotionele blokkades te doorbreken.


Verbeteren van persoonlijke relaties

Door een opstelling te doen, krijg je de mogelijkheid om de dynamiek en interacties binnen je familie of relatie te onderzoeken. Het kan bijvoorbeeld helpen om dieper inzicht te krijgen in de oorzaken van conflicten en spanningen binnen de familie en om patronen van gedrag en communicatie te doorbreken. Door bewust te worden van deze patronen en dynamieken, kun je werken aan het creëren van gezondere en meer bevredigende relaties.


Oplossen van familieconflicten

Familieruzies kunnen diepe wonden achterlaten en langdurige spanningen veroorzaken. Met behulp van een familieopstelling kun je de onderliggende oorzaken van deze conflicten identificeren en begrijpen. Het kan helpen om de perspectieven van alle betrokkenen te begrijpen en empathie te ontwikkelen voor elkaars standpunten. Door deze inzichten kun je stappen zetten naar verzoening en heling binnen de familie.


Individuele groei en persoonlijke ontwikkeling

Door een opstelling te doen, krijg je de mogelijkheid om naar jezelf te kijken vanuit een breder perspectief. Het kan helpen om je eigen gedrag, overtuigingen en patronen beter te begrijpen en te onderzoeken hoe deze zijn gevormd door je familieachtergrond. Door bewust te worden van deze invloeden kun je werken aan het loslaten van belemmerende patronen en het ontwikkelen van een gezonder zelfbeeld en positieve eigenschappen.


Andere toepassingsgebieden

Familieopstellingen kunnen ook waardevol zijn bij het verkennen van andere gebieden van het leven, zoals werk en persoonlijke ontwikkeling. Door een opstelling te doen, kun je inzicht krijgen in de onderliggende dynamieken die van invloed zijn op je carrière en persoonlijke groei. Het kan je helpen om blokkades te identificeren en stappen te zetten naar meer voldoening en succes op deze gebieden.

Kortom, familieopstellingen bieden diverse toepassingen die kunnen bijdragen aan het verbeteren van persoonlijke relaties, het oplossen van familieconflicten en het bevorderen van individuele groei. Het is een krachtige tool die diepgaande inzichten en heling kan bieden. Of je nu op zoek bent naar meer harmonie in je familie, het oplossen van conflicten of het ontdekken van je eigen potentieel, familieopstellingen kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling.Hoe kun je Familieopstellingen ervaren?

Familieopstellingen zijn een krachtige tool voor heling en verbinding. Er zijn verschillende manieren waarop je familieopstellingen kunt ervaren, zodat je kunt ontdekken hoe deze methode jou kan helpen bij persoonlijke groei en ontwikkeling. Hieronder bespreken we enkele van de mogelijkheden: workshops, individuele sessies en online opties.


Workshops

Workshops zijn een populaire manier om familieopstellingen te ervaren. Tijdens een workshop kom je samen met andere deelnemers en word je begeleid door een ervaren facilitator. Samen vorm je een groep en creëer je een veilige omgeving waarin je kunt werken aan je persoonlijke thema's. Tijdens de workshop kunnen verschillende opstellingen plaatsvinden, waarbij deelnemers representanten worden voor familieleden of andere belangrijke personen in het systeem. Door fysiek in de opstelling te staan en de energie van anderen te voelen, kun je diepgaande inzichten verkrijgen en blokkades in je familiedynamiek identificeren.


Individuele sessies

Individuele sessies zijn een andere optie om familieopstellingen te ervaren. Tijdens een individuele sessie werk je één-op-één met een familieopsteller. Dit kan voordelen hebben, omdat de aandacht volledig op jou gericht is en de opsteller zich volledig kan afstemmen op jouw specifieke situatie. In een individuele sessie kunnen complexe familiedynamieken worden onderzocht en kunnen diepere lagen van bewustzijn worden aangeboord. Deze sessies kunnen intens en emotioneel zijn, maar bieden ook de mogelijkheid voor diepgaande heling en transformatie.


Online opties

Naast workshops en individuele sessies zijn er ook online opties beschikbaar om familieopstellingen te ervaren. Dit kan handig zijn als je niet in de gelegenheid bent om fysiek bij een workshop of sessie aanwezig te zijn. Online familieopstellingen worden meestal gehouden via videoconferentieplatforms, waarbij de facilitator de opstelling begeleidt en deelnemers virtueel in de opstelling worden geplaatst. Hoewel het misschien anders aanvoelt dan een fysieke opstelling, kunnen online sessies nog steeds diepe inzichten en heling bieden.

Het ervaren van familieopstellingen kan een transformerende ervaring zijn. Het stelt je in staat om dieper inzicht te krijgen in je familiedynamiek, verborgen patronen te ontdekken en blokkades in je leven op te lossen. Of je nu kiest voor een workshop, individuele sessie of online optie, het belangrijkste is dat je een methode kiest die bij jou past en waarbij je je comfortabel voelt. Familieopstellingen kunnen een krachtige tool zijn om heling en verbinding te ervaren, en kunnen je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf en je relaties.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met familieopstellingen. Heb je al eens deelgenomen aan een workshop of individuele sessie? Of overweeg je om het online te proberen? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Wil je meer weten over familieopstellingen en hoe je deze methode zelf kunt ervaren? Neem dan een kijkje op onze website voor meer informatie over de Familieopstellingenkaartset. Met behulp van de kaartset kun je de vaak onzichtbare interacties binnen je familie, werk of relaties onthullen en waardevolle inzichten verkrijgen die je kunt toepassen in zowel je persoonlijke als professionele leven. De kaartset is geschikt voor individueel gebruik, maar kan ook door coaches en therapeuten worden gebruikt als hulpmiddel. Bestel de Familieopstellingenkaartset vandaag nog en ervaar zelf de kracht van familieopstellingen!De Familieopstellingenkaartset

De Familieopstellingenkaartset is een krachtige tool voor zelfontdekking, persoonlijke groei en ontwikkeling. Deze kaartset is dus ontwikkeld in samenwerking met de bekende familieopsteller Hylke Bonnema en biedt waardevolle inzichten die kunnen worden toegepast in zowel persoonlijk als professioneel leven.

Met behulp van de kaartenset kun je de vaak onzichtbare interacties binnen jouw familie, werk of relaties onthullen en hier waardevolle inzichten uit halen. Deze inzichten kunnen worden toegepast op verschillende aspecten van jouw leven, zoals familiedynamiek, werk en persoonlijke ontwikkeling.

De Familieopstellingenkaartset is niet alleen geschikt voor individueel gebruik, maar kan ook worden ingezet door coaches en therapeuten als een waardevol instrument. Het biedt een stapsgewijs proces voor het uitvoeren van een familieopstelling, inclusief:

 • Het bepalen van de deelnemers

 • Het creëren van de juiste mindset en omgeving

 • Het definiëren van de vraag of het probleem voor de opstelling

 • Het uitvoeren van de opstelling

 • Het toepassen van inzichten uit het verleden op het heden

 • Het afsluiten van de ceremonie

Bij de kaartset wordt een instructieboekje geleverd en heb je toegang tot een instructievideo waarin het hele proces in detail wordt uitgelegd. Dit maakt het gemakkelijk om de kaartenset te gebruiken, zelfs als je geen ervaring hebt met familieopstellingen.

De Familieopstellingenkaartset is flexibel en intuïtief ontworpen, zodat je deze kunt aanpassen aan jouw individuele behoeften en interesses. Het kan worden geïntegreerd in coaching- of therapiesessies als aanvulling op bestaande methoden of als een op zichzelf staand instrument.

Deze kaartenset is niet zomaar een spel, maar een waardevol instrument voor persoonlijke groei en inzicht. Het is een doordacht en betekenisvol cadeau voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfontwikkeling en dieper inzicht wil krijgen in de dynamiek van hun familie.

Kortom, de Familieopstellingenkaartset is een krachtig instrument voor zelfontdekking, persoonlijke groei en inzicht. Of je nu jouw familiedynamiek wilt verkennen, jouw familierelaties wilt verdiepen, of inzichten wilt krijgen in andere aspecten van jouw leven, deze kaartenset biedt de mogelijkheid om op een nieuwe en intuïtieve manier te reflecteren en te groeien.

Familieopstellingenkaartset Hylke Bonnema X Vertellis
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 629 reviews
82%
(514)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.