Het gebruik van kernwaarden in het dagelijkse leven: Hoe het Kernwaarden Spel kan helpen bij het ontdekken van je ware drijfveren
Home > All > Het gebruik van kernwaarden in het dagelijkse leven: Hoe het Kernwaarden Spel kan helpen bij het ontdekken van je ware drijfveren
Gerelateerde artikelen
6 mindful cadeautips voor IEDEREEN!Familieopstellingen: ontdek de kracht van familiesystemen en versterk jouw relatiesDe kracht van reflectie: 5 redenen om de Vertellis Vrijdag Vragen te proberen
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg

Kernwaarden vormen de essentie van wie we zijn en hoe we ons gedragen. In het dagelijkse leven spelen ze een belangrijke rol bij het nemen van beslissingen en het bepalen van onze prioriteiten. Het Kernwaarden Spel biedt een unieke en interactieve manier om je diepste drijfveren te ontdekken en te begrijpen. Het kan helpen om helderheid te krijgen over wat echt belangrijk voor je is en om meer in lijn te leven met je waarden. Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, professionele ontwikkeling of gewoon een beter begrip van jezelf, het Kernwaarden Spel is een waardevol hulpmiddel. Ontdek hoe het verkennen en omarmen van je kernwaarden je kan leiden naar een vervullender en authentieker leven.

Het gebruik van kernwaarden in het dagelijks leven


Het belang van kernwaarden

Het ontdekken van je kernwaarden is een cruciale stap richting zelfinzicht en persoonlijke groei. Kernwaarden vormen de basis van je overtuigingen en laten zien wat echt belangrijk voor je is in het leven. Door je bewust te zijn van deze waarden, kun je je keuzes en gedrag beter sturen, wat leidt tot een dieper gevoel van tevredenheid en vervulling.

Zelfkennis en inzicht

Zelfkennis is hierbij onmisbaar. Het helpt je om inzicht te krijgen in je eigen behoeften, verlangens en drijfveren. Met dit inzicht kun je beslissingen nemen die echt bij je passen en bijdragen aan je persoonlijke doelen.

Externe perspectieven

Vrienden en familie kunnen een waardevolle rol spelen bij het verduidelijken van je kernwaarden. Ze kennen je goed en kunnen hun inzichten delen over welke waarden ze in jou zien. Door openhartige gesprekken met hen te voeren, of het Kernwaarden Spel te spelen, krijg je een beter begrip van je eigen kernwaarden en hoe deze zich uiten in je gedrag en keuzes. 

Persoonlijke groei

Door actief bezig te zijn met het ontdekken en definiëren van je kernwaarden leg je een stevig fundament voor persoonlijke groei en het vormgeven van een leven dat echt bij je past. Het is een continu proces van zelfreflectie en bewustwording dat je kan helpen om meer verbondenheid, voldoening en authenticiteit in je leven te ervaren. Het is een investering in jezelf die op lange termijn waardevolle vruchten zal afwerpen.


Het Kernwaarden Spel

Het Kernwaarden Spel is een boeiend en inspirerend kaartspel dat je helpt om jouw kernwaarden en die van anderen beter te begrijpen. Dit spel combineert plezier met diepgang, waardoor je op een interactieve manier kunt ontdekken wat jou echt motiveert en drijft. Het spel is ontworpen om je te helpen jouw innerlijke kompas te verkennen, zodat je bewuster keuzes kunt maken die echt bij je passen.

Tijdens het spelen van het spel, ervaar je een diepe verbinding met jezelf en anderen. Het biedt een veilige omgeving waarin je je kwetsbaar kunt opstellen en kunt groeien. De inzichten en lessen die je tijdens het spel opdoet, kun je gemakkelijk toepassen in je dagelijks leven. Door regelmatig het Kernwaarden Spel te spelen, vergroot je je zelfbewustzijn en krijg je een beter begrip van wat jou gelukkig en vervuld maakt.

Het Kernwaarden Spel is dus niet alleen leuk, maar ook een waardevolle gids op jouw reis naar zelfontplooiing en persoonlijke groei.

Het Kernwaarden Spel van Vertellis


De evolutie van kernwaarden in verschillende levensfasen

Onze kernwaarden veranderen voortdurend naarmate we verschillende levensfasen doorlopen. Deze veranderingen geven inzicht in de complexiteit van menselijke groei en ontwikkeling. Onze kernwaarden, die dienen als ons innerlijke kompas, worden beïnvloed door persoonlijke ervaringen, culturele achtergrond en maatschappelijke invloeden.

Vroege levensjaren

In onze vroege jaren worden kernwaarden vaak gevormd door onze directe omgeving, zoals familie en school. Deze waarden richten zich meestal op speelsheid, ontdekking en onbezorgdheid, waarbij het verkennen van de wereld en het vormen van onze identiteit centraal staan. Naarmate we ouder worden, verschuiven deze waarden naar volwassen concepten zoals verantwoordelijkheid, integriteit en zelfreflectie.

Impact op persoonlijke groei

Onze kernwaarden hebben een grote invloed op onze persoonlijke groei. Door bewust te zijn van onze diepste overtuigingen, kunnen we keuzes maken die echt bij ons passen. Dit proces van zelfbewustzijn en zelfontplooiing verrijkt ons leven en geeft ons een dieper begrip van onze doelen en verlangens. Daarnaast beïnvloeden onze waarden de relaties die we aangaan. Een gemeenschappelijke set waarden kan de basis vormen voor diepe verbindingen en wederzijds begrip, terwijl tegenstrijdige waarden kunnen leiden tot conflicten en misverstanden.

Dynamisch en veranderlijk

Het is belangrijk te beseffen dat kernwaarden niet vaststaan, maar dynamisch en veranderlijk zijn. Door open te staan voor groei en nieuwe ervaringen, kunnen we onze waarden blijven verfijnen en aanpassen. Dit voortdurende proces van evolutie draagt bij aan onze veerkracht en ons aanpassingsvermogen in een steeds veranderende wereld. De evolutie van kernwaarden nodigt ons uit om dieper na te denken over wie we zijn en wie we willen worden.


Kernwaarden in een bedrijfscultuur

Kernwaarden zijn de fundering van een bedrijfscultuur en cruciaal in elke professionele omgeving. Ze weerspiegelen de diepgewortelde overtuigingen die de koers van een organisatie bepalen en het gedrag van medewerkers sturen. Het belang van kernwaarden in een bedrijf kan niet genoeg benadrukt worden. Ze dienen niet alleen als richtlijn voor ethisch handelen en besluitvorming, maar bevorderen ook een hechte en productieve werkomgeving. Het is essentieel dat kernwaarden niet alleen op papier staan, maar ook echt worden nageleefd door iedereen in de organisatie. Door een cultuur te creëren waarin kernwaarden worden omarmd en uitgedragen, kan een bedrijf een sterke identiteit opbouwen en het vertrouwen van zowel medewerkers als klanten versterken.

Voorbeelden van kernwaarden in verschillende sectoren

Kernwaarden kunnen sterk variëren per sector en geven inzicht in de diversiteit ervan. In de technologische sector zijn waarden zoals innovatie, samenwerking en flexibiliteit vaak belangrijk. In de financiële sector staan integriteit, professionaliteit en risicobeheersing centraal. Organisaties in de milieubeschermingssector hechten waarde aan duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en ecologisch bewustzijn. Het zorgvuldig kiezen en actief uitdragen van kernwaarden is essentieel om een consistente bedrijfscultuur te bevorderen die aansluit bij de doelen en waarden van de organisatie. Dit is een continu proces van reflectie, communicatie en actie dat de kern van een organisatie versterkt en haar veerkracht vergroot.

Ontdek wat jou drijft in het leven


Het belang van kernwaarden in ons dagelijks leven

Onze kernwaarden zijn de fundamentele principes en overtuigingen die ons leven richting geven. Maar alleen weten wat onze kernwaarden zijn, is niet genoeg. We moeten ze actief in ons dagelijkse leven integreren. Dit begint met het identificeren van wat echt belangrijk voor ons is. Vervolgens vertalen we deze waarden naar concrete acties en gedragingen.

Toepassen van kernwaarden in onze dagelijkse routines

Om onze kernwaarden echt te leven, moeten we ze verankeren in onze dagelijkse routines. Stel dat eerlijkheid een van jouw kernwaarden is. Daag jezelf dan uit om altijd de waarheid te spreken, zelfs als het moeilijk is. Zo worden kernwaarden meer dan abstracte begrippen; ze worden leidende principes die ons gedrag sturen.

Zelfreflectie en groei

Zelfreflectie is een belangrijke stap in dit proces. Neem regelmatig de tijd om na te denken over je acties en beslissingen. Voldoen ze aan je kernwaarden? Dit bewustzijn helpt je om je keuzes te verbeteren en als persoon te groeien. Zelfreflectie laat je ook zien welke situaties of relaties misschien niet passen bij je kernwaarden, zodat je actie kunt ondernemen om deze te veranderen of te vermijden.

Innerlijke rust en tevredenheid

Door onze kernwaarden consequent toe te passen, kunnen we een leven leiden dat echt bij ons past. Dit geeft ons een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid. Wanneer onze acties en beslissingen in lijn zijn met wat we echt belangrijk vinden, ervaren we minder innerlijke conflicten en meer harmonie. Dit verbetert ook onze relaties, omdat we authentiek en consistent handelen.

Kortom, het integreren van kernwaarden in ons dagelijks leven vraagt bewuste inspanning en toewijding. Maar de beloning is groot: een leven in overeenstemming met onze diepste overtuigingen en waarden. Dit leidt tot innerlijke rust, tevredenheid en betere relaties. Investeer dus tijd en energie in het actief toepassen van je kernwaarden. Het resultaat is een vervuld en zinvol leven.

Ontdek je kernwaarden met het Kernwaarden Spel


Ontdek Vertellis vandaag nog

Het toepassen van kernwaarden in je dagelijks leven kan je helpen om beter te begrijpen wat je echt drijft en om beslissingen te nemen die bij je passen. Het Kernwaarden Spel is een geweldig hulpmiddel om deze ontdekkingsreis te beginnen. Maar als je op zoek bent naar meer interactie en diepgaande gesprekken, dan is het Vertellis Vrijdag Vragen Spel echt iets voor jou! Dit kaartspel bevat 52 reflectievragen die zijn ontworpen om betekenisvolle gesprekken te stimuleren en momenten van introspectie te creëren. Of je nu alleen speelt of met anderen, dit spel biedt waardevolle inzichten en helpt je om positiever te denken. Wil je meer weten of het spel bestellen? Bezoek dan onze shop

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 628 reviews
82%
(513)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.