Hoe ouders en kinderen samen aan mindfulness en zingeving kunnen werken
Home > All > Hoe ouders en kinderen samen aan mindfulness en zingeving kunnen werken
Gerelateerde artikelen
Hoe het Kernwaarden Spel je kan helpen je ware drijfveren te ontdekkenHoe het Vertellis Vrijdag Vragen Spel kan helpen bij zelfreflectieOntdek je passie en doel met het Purpose kaartspel van Vertellis
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Lars Blokdijk - 25/04/2024

Mindfulness en zingeving zijn essentieel voor het geluk en welzijn van ouders en kinderen. In onze drukke maatschappij is het creëren van bewuste momenten van verbinding binnen het gezin belangrijker dan ooit. Een leuke tool die hierbij kan helpen, is Vertellis KIDS – een speels en educatief vragenboek voor kinderen van 6 tot 12 jaar dat mindfulness en zingeving stimuleert. Dit boek helpt kinderen gelukkiger en bewuster te leven en versterkt de band tussen ouders en kinderen.

Lees verder voor bruikbare tips om samen aan mindfulness en zingeving te werken. 

Hoe ouders en kinderen samen kunnen werken aan mindfulness en zingeving


Wat is mindfulness en zingeving?

Mindfulness en zingeving zijn twee belangrijke concepten die een grote invloed hebben op het welzijn van zowel ouders als kinderen. Mindfulness betekent met volle aandacht in het heden leven, vrij van oordelen en afleidingen van verleden of toekomst. Zingeving daarentegen draait om het ontdekken van wat echt belangrijk is in ons leven, en het nastreven van activiteiten die ons vervullen.

Deze twee concepten verbeteren samen het dagelijks leven van gezinnen. Mindfulness helpt bij het versterken van concentratie, het effectief hanteren van stress en het intenser beleven van dagelijkse momenten. Zingeving geeft een gevoel van verbondenheid en tevredenheid, wat leidt tot meer geluk.

Ouders en kinderen die samen werken aan mindfulness en zingeving, bouwen aan een stevige basis voor een gezond en zinvol leven. Verderop bespreken we hoe je samen met Vertellis KIDS hieraan kunt werken.


Waarom hebben ouders en kinderen mindfulness en zingeving nodig?

Mindfulness en zingeving zijn belangrijk voor het welzijn van zowel ouders als kinderen, en bieden voordelen voor een gelukkiger, meer gebalanceerd leven. Laten we enkele voordelen bekijken:

Verminderen van afleiding: onze wereld zit vol digitale prikkels. Mindfulness helpt zowel ouders als kinderen zich te focussen op het moment zelf, wat hen minder gevoelig maakt voor afleidingen en meer laat concentreren op wat echt telt.

Omgaan met stress: iedereen ervaart stress, ouders en kinderen niet uitgezonderd. Mindfulness leert hen om kalm en veerkrachtig met stress om te gaan, wat stressgerelateerde gezondheidsproblemen helpt voorkomen.

Bevorderen van geluk: mindfulness stimuleert geluk en kalmte. Door zich bewust te zijn van hun gevoelens en gedachten, leren zowel ouders als kinderen negatieve emoties los te laten en zich te richten op positieve momenten, wat bijdraagt aan hun algemeen welzijn.

Het samen beoefenen van mindfulness en zingeving versterkt de gezinsdynamiek. Het biedt vaardigheden die zorgen voor verbinding, veerkracht en tevredenheid in het dagelijkse leven.

Een fijn ouder-kindmoment met Vertellis KIDS


Tips voor het samen aan mindfulness en zingeving werken

Betrek kinderen op een speelse en leerzame manier bij mindfulness met Vertellis KIDS. Hier volgen enkele tips om je op weg te helpen:

  1. Gebruik mindfulness om emoties te beheren: leer je kinderen hoe mindfulness helpt bij het omgaan met complexe gevoelens. Vertellis KIDS biedt inspirerende verhalen en leuke vragen die kinderen aanzetten tot nadenken over hun dag en het ontwikkelen van dankbaarheid en positieve gewoontes.

  2. Combineer beweging met mindfulness in de natuur: verbind lichamelijke oefeningen met mindfulness. Ga samen wandelen en moedig je kind aan om de geluiden, geuren en wat ze voelen in de natuur te ervaren.

  3. Geef het goede voorbeeld: kinderen leren door na te doen. Laat zien hoe je zelf mindfulness integreert in je dagelijks leven. Dit moedigt hen aan om mindfulness en zingeving zelf toe te passen.

Door samen met Vertellis KIDS aan mindfulness te werken, bouwen ouders en kinderen aan een sterke relatie en een bewuster leven.

Leren over emoties met Vertellis KIDS


Meditatie voor kinderen

Meditatie is erg goed voor kinderen; het helpt ze ontspannen, focussen en hun gedachten kalmeren. Er zijn diverse kindvriendelijke meditatietechnieken, zoals ademhalingsmeditatie, geleide visualisatie en dankbaarheidsmeditatie.

Vertellis KIDS is ideaal om kinderen met meditatie te laten kennismaken. Dit boek staat vol leuke vragen en inspirerende verhalen die kinderen stimuleren na te denken over hun dag en dankbaarheid te tonen.

Beginnen kan simpel, met enkele minuten samen ademhalen om de basis van meditatie te leren. Geleide visualisaties, waarbij kinderen zich een veilige plek voorstellen, zijn ook geweldig om rust te brengen. Een dagelijks dankbaarheidsmomentje, waarin je samen drie fijne dingen van de dag bespreekt, bevordert positiviteit en dankbaarheid.

Met Vertellis KIDS kunnen ouders samen met hun kinderen een stevige basis leggen voor een leven vol mindfulness, zingeving en emotioneel welzijn.

Voorbeeldpagina Vertellis KIDS


Het gebruik van Vertellis KIDS om mindfulness en zingeving te bevorderen

Vertellis KIDS is een leuk en leerzaam vragenboek voor kinderen van 6 tot 12 jaar dat mindfulness en zingeving stimuleert. Dit boek biedt ouders en kinderen een mooie kans om samen aan hun emotionele gezondheid en verbondenheid te werken.

In het vragenboek vind je inspirerende verhalen en leuke vragen die kinderen uitnodigen om over hun dag na te denken, dankbaarheid te tonen en positieve gewoontes te vormen. Het is samen met gezinnen en kinderpsychologen ontwikkeld, wat zorgt voor een doeltreffende manier om mindfulness toe te passen.

Het aantrekkelijke en functionele design van het boek omvat 68 dagen vol activiteiten, stickers en twee mooie kaarten. Deze extra’s maken het boek extra leuk voor kinderen en bevorderen een positieve houding ten opzichte van mindfulness.

Hoewel Vertellis KIDS vooral bedoeld is voor kinderen van 6-12 jaar, kunnen ook jongere kinderen ervan genieten. Het boek helpt kinderen hun emoties te begrijpen en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ouders en kinderen kunnen de vragen samen doornemen, bijvoorbeeld voor het slapengaan, om de dag zinvol af te sluiten.

Vertellis KIDS maakt het voor gezinnen makkelijk en leuk om samen aan mindfulness te werken, wat bijdraagt aan een gelukkiger en bewuster gezinsleven.

Mindfulness en plezier in een boek


Tot slot

In deze blog hebben we benadrukt hoe belangrijk het is voor ouders en kinderen om samen mindfulness en zingeving te beoefenen. Dit kan stress verminderen, geluk vergroten en de familieband versterken.

Vertellis KIDS is een ideaal hulpmiddel hierbij. Dit speelse vragenboek maakt kinderen bewuster en gelukkiger door mindfulness en positieve routines. Het versterkt ook de band tussen ouder en kind door samen tijd door te brengen zonder digitale afleiding.

Probeer Vertellis KIDS en verrijk je gezinsleven met mindfulness. Het helpt jullie samen stress en emoties beter te managen en zorgt voor meer geluk en balans thuis.

Wil je meer informatie over Vertellis KIDS of bestellen? Klik dan hier

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 628 reviews
82%
(513)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.