Elkaar beter leren kennen: leuke vragen om te stellen
Home > All > Elkaar beter leren kennen: leuke vragen om te stellen
Gerelateerde artikelen
Mindfulness-oefeningen die helpen bij het omgaan met angst en stressHet gebruik van kernwaarden in het dagelijkse leven: Hoe het Kernwaarden Spel kan helpen bij het ontdekken van je ware drijfverenMindful ouderschap: het belang van aandacht en communicatie in de opvoeding
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Anique Bleumink - 29/05/2020

Leuke vragen om te stellen, waardoor je elkaar beter leert kennen

Wat zijn leuke vragen om te stellen, om elkaar beter te leren kennen? “Heb je hobby’s?” Spoiler alert: daar kom je niet ver mee. Wil jij echt weten hoe iemand in elkaar zit? Gebruik dan deze vragenlijst! Het zijn echt goede, grappige en leuke vragen om elkaar te leren kennen. Dit zijn dé 20 leukste vragen om te stellen, om iemand beter te leren kennen.

Elkaar beter leren kennen? Lijst met leuke vragen om te stellen

Hieronder vind je 20 leuke vragen om te stellen, waarmee je iemand beter leert kennen. 

 1. Welke dag of welk moment uit je leven zou je willen herbeleven?
 2. Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd? 
 3. Wat is het spannendste wat je hebt gedaan of meegemaakt? 
 4. Wat is de mooiste herinnering aan je ouder(s)? 
 5. Waar ben jij het meest dankbaar voor?
 6. Over welk onderwerp praat je het liefst? 
 7. Wanneer heb je keihard moeten lachen?
 8. Op welke eigen prestatie ben je het meest trots?
 9. Welke goede eigenschap of welk talent heb jij de afgelopen tijd te weinig benut?
 10. Wat is jouw favoriete moment van de dag?
 11. Waar kan jij wakker van liggen?
 12. Wat is het mooiste compliment dat je hebt gekregen?
 13. Waar zou je nog eens naartoe op vakantie willen?
 14. Waar ga jij jezelf over een jaar mee feliciteren? 
 15. Wat zou je het komende jaar doen als geld geen rol speelde?
 16. Als jij vijftien seconden lang de aandacht zou hebben van de hele wereld, wat zou jij dan doen of zeggen? 
 17. Je hebt een half jaar zonder de gewone verplichtingen (zoals werk, zorgtaken en sociale verplichtingen), daarna kan je terugkeren naar je 'oude leven'. Hoe zou je deze periode invullen? 
 18. Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto's, wat staat er zeker op? 
 19. Waar zie je het komende jaar tegenop? 
 20. Wat ga je dit jaar doen dat niemand van je verwacht? 
leuke vragen om elkaar te leren kennen

Hoe kun je iemand met vragen echt goed leren kennen?

Deze vragenlijst om te stellen zorgt dat je iemand echt beter leert kennen, doordat deze zich richt op alle aspecten van iemands leven. Bijvoorbeeld door leuke vragen te stellen over elkaars verleden: jullie opvoeding, herinneringen en de belangrijkste gebeurtenissen. Maar ook door het te hebben over het heden: wat jullie nu graag doen, gewoontes en prestaties. En natuurlijk door jullie toekomstvisie te delen: wat zijn jullie dromen, wensen en plannen? In bovenstaande vragen komen al deze aspecten terug. Zo leer je elkaar dus echt beter kennen!

Stel de vragen via een vragenspel!

Natuurlijk kan je samen aan tafel gaan zitten en een vragenlijst doornemen om elkaar beter te leren kennen. Maar ook al stel je de juiste vragen, waarschijnlijk kom je toch niet tot een goed gesprek. Zeg nou zelf, een vragenlijst invullen om iemand te leren kennen voelt niet echt persoonlijk, toch? Ons advies: pak wat hapjes uit de kast, trek een fles wijn open of schenk iets anders lekkers in en stel leuke vragen via een vragenspel om elkaar beter te leren kennen.

💖Lees ook onze blog over 25 vragen voor je vriend!

Waarom leuke vragen stellen belangrijk is

Als je iemand wilt leren kennen, zijn er heel veel leuke vragen die je kan stellen. Vaak blijven deze nogal op de oppervlakte. ‘Waar woon je? Wat doe je voor werk? Heb je huisdieren?’ Of, nog erger; ‘Wat zijn je hobby’s?’ Daar kom je niet ver mee. Je gesprekspartner kan door zulke vragen zelfs het idee krijgen dat je niet echt in hem of haar geïnteresseerd bent! Als je iemand beter wilt leren kennen dan zijn of haar cv of NAW-gegevens, dan moet je de juiste vragen stellen. Bij Vertellis zijn we ons al lang bewust van de kracht van goede vragen. Daarmee maak je pas echt verbinding, met jezelf én elkaar. Dus wij bedachten de ultieme vragenlijst om elkaar beter te leren kennen, die niet alleen de juiste vragen stelt, maar ook de leukste of grappigste. En op de leukste manier!

De leukste vragen om elkaar beter te leren kennen

Met het Vertellis vragenspel heb je in no-time een goed gesprek. Wil je er geen hele happening van maken, maar gewoon af en toe een goede vraag stellen? Ga ervoor! Deze verrassende gesprekken zijn gegarandeerd de highlight van jullie dag. We hopen dat jullie elkaar beter leren kennen met deze leuke vragen!

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 628 reviews
82%
(513)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.