Leuke vragen om te stellen aan je familie
Home > All > Leuke vragen om te stellen aan je familie
Gerelateerde artikelen
Familieopstellingen: ontdek de kracht van familiesystemen en versterk jouw relatiesDe kracht van reflectie: 5 redenen om de Vertellis Vrijdag Vragen te proberenAlles is familie: 5 tips om betere banden op te bouwen met je dierbaren
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Anique Bleumink - 17/06/2020

Leuke vragen om te stellen aan je familie

Een avondje leuke vragen stellen aan je vader, moeder, broer of zus en écht in gesprek gaan met elkaar. Kan dat voor meer verbinding tussen jullie zorgen? Jazeker! Juist deze mooie momenten met je geliefden herinner je je later het best. Daarom dagen we jullie uit om deze leuke vragenlijst eens samen te proberen. Wat zijn goede vragen om te stellen? Wij zetten 10 leuke vragen om te stellen aan je familie op een rij!

10 Leuke vragen die je kan stellen

Bekijk hieronder een paar leuke vragen voor een goed gesprek met je familie!

 1. Wat maakt jullie gezin speciaal? 
 2. Welke goede gewoontes hebben jullie als gezin? 
 3. Als je een nieuwe traditie voor jullie gezin zou mogen bedenken, wat zou dit dan zijn? 
 4. Wat zou er (nog) beter kunnen in jullie gezin? 
 5. Wat vind je of lijkt jou leuk aan opvoeden? En wat lastig? 
 6. Welk gezinslid wil je ergens voor bedanken? 
 7. Hoe gedraag jij je als je iets spannend vindt? 
 8. Welk stripfiguur, boek- of filmpersonage zou je graag een dag willen zijn? 
 9. Als je in een ander land dan Nederland zou moeten wonen, welk land zou je dan kiezen? 
 10. Wat waardeer(de) je aan je ouder(s)? 

leuke vragen

Zo relaxt mogelijk leuke vragen stellen!

Voor een doorsnee avondje bankhangen met je familie trek je waarschijnlijk het liefst een casual outfit aan. De borrelnootjes en popcorn komen op tafel en jullie hangen lekker languit op de bank. Hier komt tip 2: doe dat ook als jullie elkaar leuke vragen gaan stellen! Je houdt immers geen sollicitatiegesprekken voor een nieuwe functie binnen het gezin. Dus, laat de boel de boel, plof met z’n allen op de bank, trek een flesje wijn open en zet wat lekkers op tafel. Zo creëer je de perfecte sfeer voor een avondje leuke vragen stellen! 

💡 Bekijk ook onze blog: 20 leuke vragen om elkaar beter te leren kennen 

Stel een leuke vragenlijst op

‘Hoe was je dag?’ Hoe gaat het met die en die? Of: ‘wat wil je vanavond eten?’ Waarschijnlijk zijn dat de vragen die jullie het meest aan elkaar stellen. Maar leer je elkaar door het stellen van die vragen écht kennen? Tijd dus voor een nieuwe set vragen!

Onze derde tip: stel van tevoren een vragenlijst op. Zo weet je precies wat je elkaar wil gaan vragen tijdens jullie avondje samen. Zet op die vragenlijst vragen als ‘hoe ziet jouw perfecte zondag eruit?’ Of: ‘welk gezinsuitje vond je heel bijzonder?’ Zorg vooral dat je niet te zware vragen bedenkt. Voor je het weet haal je oude familievetes op of klappen je gespreksgenoten dicht. Dus, de key is: houd het luchtig!  

leuke vragen om te stellen

Wat zijn nog meer goede vragen om te stellen? 

Gelukkig hoef je bij het bedenken van vragen niet zelf het wiel uit te vinden: laat je door anderen inspireren! Vertellis Gezinseditie staat boordevol (lees: 52!) vragen die je een hele avond diepgang, plezier en verbinding geven. 

💡Nog niet uitgekletst? Lees ook onze blog: 50 vragen voor je partner

Als een avond vragen stellen niet bij jullie past: een bonustip

Vinden jullie het toch wat te heftig, zo’n avond vragen stellen? Dan kun je ook afspreken dat je elkaar een keer per dag of week een vraag van jullie vragenlijst stelt. Bijvoorbeeld tijdens het ontbijt of tijdens het avondeten. Dat zijn dé ideale momenten om met elkaar te verbinden. Heb je liever een vragenlijst die je niet zelf hoeft samen te stellen? De Vertellis Gezinseditie helpt je aan alle verrassende vragen die je nodig hebt om een bijzondere avond met je gezin door te brengen. Genoeg leuke vragen!

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 628 reviews
82%
(513)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.