Leuke vragen om te stellen aan je familie
Home > All > Leuke vragen om te stellen aan je familie
Gerelateerde artikelen
Gebruik deze Mindfulness oefeningen voor meer rust en focusZelfontplooiing mogelijk maken? Dat kan zo!Verwachtingen positief inzetten of juist loslaten
Categorieën
COVID-19De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Anique Bleumink - 17/06/2020

Leuke vragen om te stellen aan je familie

Een avondje leuke vragen stellen aan je vader, moeder, broer of zus en écht in gesprek gaan met elkaar. Kan dat voor meer verbinding tussen jullie zorgen? Jazeker! Juist deze mooie momenten met je geliefden herinner je je later het best. Daarom dagen we jullie uit om deze leuke vragenlijst eens samen te proberen. Wat zijn goede vragen om te stellen? Wij zetten 10 leuke vragen om te stellen aan je familie op een rij!

10 Leuke vragen die je kan stellen

Bekijk hieronder een paar leuke vragen voor een goed gesprek met je familie!

 1. Wat maakt jullie gezin speciaal? 
 2. Welke goede gewoontes hebben jullie als gezin? 
 3. Als je een nieuwe traditie voor jullie gezin zou mogen bedenken, wat zou dit dan zijn? 
 4. Wat zou er (nog) beter kunnen in jullie gezin? 
 5. Wat vind je of lijkt jou leuk aan opvoeden? En wat lastig? 
 6. Welk gezinslid wil je ergens voor bedanken? 
 7. Hoe gedraag jij je als je iets spannend vindt? 
 8. Welk stripfiguur, boek- of filmpersonage zou je graag een dag willen zijn? 
 9. Als je in een ander land dan Nederland zou moeten wonen, welk land zou je dan kiezen? 
 10. Wat waardeer(de) je aan je ouder(s)? 

leuke vragen

Zo relaxt mogelijk leuke vragen stellen!

Voor een doorsnee avondje bankhangen met je familie trek je waarschijnlijk het liefst een casual outfit aan. De borrelnootjes en popcorn komen op tafel en jullie hangen lekker languit op de bank. Hier komt tip 2: doe dat ook als jullie elkaar leuke vragen gaan stellen! Je houdt immers geen sollicitatiegesprekken voor een nieuwe functie binnen het gezin. Dus, laat de boel de boel, plof met z’n allen op de bank, trek een flesje wijn open en zet wat lekkers op tafel. Zo creëer je de perfecte sfeer voor een avondje leuke vragen stellen! 

💡 Bekijk ook onze blog: 20 leuke vragen om elkaar beter te leren kennen 

Stel een leuke vragenlijst op

‘Hoe was je dag?’ Hoe gaat het met die en die? Of: ‘wat wil je vanavond eten?’ Waarschijnlijk zijn dat de vragen die jullie het meest aan elkaar stellen. Maar leer je elkaar door het stellen van die vragen écht kennen? Tijd dus voor een nieuwe set vragen!

Onze derde tip: stel van tevoren een vragenlijst op. Zo weet je precies wat je elkaar wil gaan vragen tijdens jullie avondje samen. Zet op die vragenlijst vragen als ‘hoe ziet jouw perfecte zondag eruit?’ Of: ‘welk gezinsuitje vond je heel bijzonder?’ Zorg vooral dat je niet te zware vragen bedenkt. Voor je het weet haal je oude familievetes op of klappen je gespreksgenoten dicht. Dus, de key is: houd het luchtig!  

leuke vragen om te stellen

Wat zijn nog meer goede vragen om te stellen? 

Gelukkig hoef je bij het bedenken van vragen niet zelf het wiel uit te vinden: laat je door anderen inspireren! Vertellis Gezinseditie staat boordevol (lees: 52!) vragen die je een hele avond diepgang, plezier en verbinding geven. 

💡Nog niet uitgekletst? Lees ook onze blog: 50 vragen voor je partner

Als een avond vragen stellen niet bij jullie past: een bonustip

Vinden jullie het toch wat te heftig, zo’n avond vragen stellen? Dan kun je ook afspreken dat je elkaar een keer per dag of week een vraag van jullie vragenlijst stelt. Bijvoorbeeld tijdens het ontbijt of tijdens het avondeten. Dat zijn dé ideale momenten om met elkaar te verbinden. Heb je liever een vragenlijst die je niet zelf hoeft samen te stellen? De Vertellis Gezinseditie helpt je aan alle verrassende vragen die je nodig hebt om een bijzondere avond met je gezin door te brengen. Genoeg leuke vragen!

Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
27,00 30,00

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter

Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

Customer Reviews

Based on 585 reviews
82%
(479)
13%
(78)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
E
Elroy T.
Rustmoment je om de dag te overdenken.

Ik schrijf iedere dag in chapters , heb vandaag het eerste boekje uitgeschreven. En ga alweer begonnen in een tweede , zo fijn om ff een reflectie van de dag momentje te hebben. Het geeft mij rust , had ik al veel eerder mee moeten beginnen.
Elroy

Hoi Elroy,
Prachtig om te lezen! We zijn ontzettend blij dat Chapters ook zo ontspannend werkt voor je. Geniet van je tweede Chapters. Groeten van het Vertellis Team

B
Brecht B.
Vertellis charter dankbaarheidsboekje

Dit mooie boekje doet me zomaar even stilstaan bij wie ik ben of wil zijn. Gouden momenten van dankbaar zijn,want die zijn er genoeg.

Hoi Brecht,
Dat is helemaal wat we willen bereiken en fijn dat dit ook gelukt is! Hartstikke bedankt voor je review.
Groeten van het Team

Ö
Özlem S.B.
Super super super

Ik ben zo tevreden met het journaal het deed mij zo goed dat ik het aan 2 familieleden cadeau heb gedaan. Het familie spel is leuk je hoort iedere keer wat anders van je kind dat je normaal nooit zal horen.

Hey Özlem!
Toch fantastisch je kinderen en andere familie zo nog beter te leren kennen!
Super bedankt voor je super review!! Het Vertellis Team