Originele vragen voor een succesvolle eerste date
Home > All > Originele vragen voor een succesvolle eerste date
Gerelateerde artikelen
Hoe word je succesvol?Gebruik deze Mindfulness oefeningen voor meer rust en focusZelfontplooiing mogelijk maken? Dat kan zo!
Categorieën
COVID-19De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Aemilius Dost - 27/09/2020

10 originele vragen om te stellen op je eerste date!

Natuurlijk wil je originele vragen stellen op een eerste date! Maar, daar zitten jullie. Tegenover elkaar in een restaurant of cafeetje. Een drankje voor jullie neus. Zachte muziek op de achtergrond. En dan? Nu wil je origineel zijn, leuker, spannender en aardiger dan andere dates. Maar, hoe doe je dat? Welke originele vragen stel je? Wij hebben de ultieme tips voor je!

Gebruik deze originele vragen om te stellen aan je date 

Bekijk hieronder de 10 originele vragen voor een zinderende eerste date. 


 1. Welke dag of welk moment zou je willen herbeleven?
 2. Wanneer heb je keihard moeten lachen?
 3. Wat is een van de mooiste plekken waar je bent geweest?
 4. Wat is het spannendste wat je hebt gedaan of meegemaakt? 
 5. Wat was je beste beslissing? 
 6. Wat ga je doen dat niemand van je verwacht? 
 7. Wat is je grootste wens? 
 8. Waar is de tijd rijp voor? 
 9. Waar zou je minder tijd aan willen besteden? 
 10. Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto's, wat staat er zeker op? 
Originele vragen

De meest originele vragen voor vrijgezellen, waarom zou je die stellen? 

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Een supertoffe eerste date, chemie over en weer en een leuk gesprek. Op het eerste gezicht voelt het supergoed. Maar dan? Hoe weet je of iemand echt de ware voor je is? En kan het stellen van vragen daaraan bijdragen? Absoluut! Door het stellen van bovenstaande vragen zorg je ervoor dat je vragen stelt die net even dieper gaan dan de standaardvragen. Daardoor worden je gesprekken met je date betekenisvoller en zorgen ze voor meer connectie en diepgang tussen jullie. Ideaal voor tijdens een eerste afspraakje. Want juist dan wil je erachter komen of die goede eerste indruk ook betekent dat jullie aan elkaar gewaagd zijn. 

Is originele vragen stellen tijdens een date awkward? Nee joh!

Originele vragen stellen tijdens een date voelt misschien nu nog als een ver-van-je-bedshow.  Misschien moet je er niet aan denken om dit soort vragen te stellen aan iemand die je nog niet kent. We raden je natuurlijk ook niet aan om je date met een vragenlijst te ontvangen. En stel ook absoluut geen vragen die echt niet bij je passen. Onze tip: zoek 2 of 3 originele vragen uit die écht inspelen op jouw nieuwsgierigheid naar de ander en stel die gedurende de date. Luister oprecht naar je gesprekspartner en kijk of deze vragen bijzondere antwoorden opleveren. Wij voorspellen dat je heel wat meer te weten zult komen!


Vragen stellen op een date: houd het simpel

Jullie kennen elkaar pas net. Dus het aftasten is begonnen. Ga er daarom ook niet met gestrekt been in! Deze 10 originele vragen zijn niet heel erg geschikt als allereerste vraag als iemand net binnen komt lopen. Zorg dat jullie comfortabel zitten en een lekker drankje of hapje voor jullie hebben staan. Stel dan eerst de standaardvragen: waar kom je vandaan? Wat doe je voor werk? Kon je het makkelijk vinden? Brand pas daarna los met bovenstaande vragen. Onthoud: je wil indruk maken op je nieuwe crush, je wil hem of haar niet volledig crushen!

Originele vragen date

De smaak te pakken? Hier vind je meer originele vragen

Merk je na je eerste date dat het stellen van deze originele vragen je bevalt? Staat de tweede of derde date met je nieuwe vlam op de planning en wil je ook dan gespreksstof hebben? Ga op zoek naar meer vragen die je zou willen stellen! Wij denken dat je goede vragen kunt halen uit deze vragen voor je vriendin of haal je inspiratie uit ons spel.

Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
27,00 30,00

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter

Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

Customer Reviews

Based on 585 reviews
82%
(479)
13%
(78)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
E
Elroy T.
Rustmoment je om de dag te overdenken.

Ik schrijf iedere dag in chapters , heb vandaag het eerste boekje uitgeschreven. En ga alweer begonnen in een tweede , zo fijn om ff een reflectie van de dag momentje te hebben. Het geeft mij rust , had ik al veel eerder mee moeten beginnen.
Elroy

Hoi Elroy,
Prachtig om te lezen! We zijn ontzettend blij dat Chapters ook zo ontspannend werkt voor je. Geniet van je tweede Chapters. Groeten van het Vertellis Team

B
Brecht B.
Vertellis charter dankbaarheidsboekje

Dit mooie boekje doet me zomaar even stilstaan bij wie ik ben of wil zijn. Gouden momenten van dankbaar zijn,want die zijn er genoeg.

Hoi Brecht,
Dat is helemaal wat we willen bereiken en fijn dat dit ook gelukt is! Hartstikke bedankt voor je review.
Groeten van het Team

Ö
Özlem S.B.
Super super super

Ik ben zo tevreden met het journaal het deed mij zo goed dat ik het aan 2 familieleden cadeau heb gedaan. Het familie spel is leuk je hoort iedere keer wat anders van je kind dat je normaal nooit zal horen.

Hey Özlem!
Toch fantastisch je kinderen en andere familie zo nog beter te leren kennen!
Super bedankt voor je super review!! Het Vertellis Team