Winkelmandje
icon_04 Created with Sketch.

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

icon_02 Created with Sketch.

Alle bestellingen met Track & Trace

Alle bestellingen met Track & Trace

8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu

Bart Kloosterhuis

8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu

Pakketten die voor een groot deel uit lucht bestaan, het overmatig gebruik van wegwerpplastic en gehaaide trucs die je aan je scherm gekluisterd houden: daar heeft Vertellis maar een broertje dood aan. Welzijn, milieu en duurzaamheid zijn voor ons belangrijker dan knaken maken. Met andere woorden: planet over profit. Dit brengen we in de praktijk op de volgende 8 manieren:

1. Doelmatig en praktisch

Veel producten worden verpakt in veel te grote dozen vol met lucht en vulmateriaal. Niet alleen onnodig, maar ook gewoon onpraktisch. Wij houden het graag simpel. Al onze producten zijn mooi vormgegeven, doelmatig verpakt en handig om mee te nemen.

2. Lokaal en gecertificeerd

Al onze producten worden ontworpen in Nederland. De productie vindt plaats in verschillende landen, waar we zoveel mogelijk samenwerken met lokale producenten. Het meeste papier dat we gebruiken is FSC-gecertificeerd. Al het hout dat we gebruiken is ofwel gerecycled ofwel afkomstig van een vertrouwde partner-boerderij uit Scandinavië.  

3. Kedekedeng

Voor het verschepen van onze producten kiezen we zoveel mogelijk voor de trein als transportmiddel. Dit duurt misschien wat langer dan met luchtvracht, maar zo stoten we wel 25% minder uit. Vinden we toch iets belangrijker.

 

4. CO2-neutraal

Vertellis is hard op weg om CO2-neutraal te worden. Zo doneren we aan de organisatie Trees4All en zijn we met diverse partijen in gesprek — waaronder justdiggit.org — om te kijken op welke manieren we nog meer kunnen bijdragen aan een gezondere planeet.

5. Plastic ain’t fantastic

Plastic afval is een groot probleem, daarom gebruikt Vertellis het zo min mogelijk. Wanneer we dat wel doen, is het gerecycled plastic. Doordat we geen gebruikmaken van plastic verpakkingen, kan het voorkomen dat je product bij ontvangst een klein krasje bevat. Indien je verpakking aanzienlijk beschadigd is, kun je ons mailen en lossen we het graag voor je op. Want zoals we al eerder aangaven: planet over profit.

6. Son of a batch

We laten onze producten in grote batches produceren. Het nadeel hiervan is dat sommige van onze producten tijdelijk uitverkocht kunnen zijn. Het voordeel is dat we op deze manier de kosten en verspilling tot een minimum beperken. Ook scheelt het een hoop tijd en energie — zowel voor ons als voor onze producenten.

 

7. Mindful digital

Meerdere van onze producten bevatten aanvullende online content. Zo verminderen we het papiergebruik, en kun jij altijd en overal gebruikmaken van je aankoop. Het is ons doel om de digitale content altijd zo natuurlijk en mindful mogelijk te integreren, zonder gebruik te maken van gamification of andere manieren die verslaving aanwakkeren.

8. Working from home before it was cool

Wij werken al jaren in onze pyjama vanuit huis, of zoals we het zelf noemen: distributed work. Tijdens de oprichting van Vertellis in 2015 hebben we besloten om geen gebruik te maken van onnodige kantoorpanden, en het heen-en-weer gereis zoveel mogelijk te beperken. Goed voor human, goed voor nature.

 

Dat waren de 8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu. Ik zou graag af willen sluiten met een tip. Grote kans dat je ‘m al hebt gezien, maar zo niet: Life on Our Planet van David Attenborough is echt een aanrader! Gewoon op Netflix te vinden, dus ga dat zien.

 

Vind je het tof wat we doen en heb je ideeën hoe we dingen nog beter kunnen maken? Let me know! Je kunt me mailen op bart@vertellis.nl. 

 

Veel liefs, 

 

Bart

Co-founder van Vertellis

 


0 reacties


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst

Leuk dat je onze pagina bekijkt!

Bedankt voor je interesse in Vertellis. Ons doel is mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Hopelijk hebben we ook jou kunnen inspireren met onze initiatieven en verhalen. We zijn onwijs dankbaar dat er in een korte tijd zo veel mensen fan van Vertellis en onze visie & missie zijn geworden. Graag komen we ook met jou in contact!