8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu
Home > All > 8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu
Gerelateerde artikelen
Originele vragen voor een succesvolle eerste date8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieuDeze voorbeelden van persoonlijke ontwikkeling helpen je op weg!
Categorieën
COVID-19De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkelingproduct-vertellis-gezinseditieproduct-vertellis-relatie-editie
Bart Kloosterhuis - 21/10/2020

8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu

Pakketten die voor een groot deel uit lucht bestaan, het overmatig gebruik van wegwerpplastic en gehaaide trucs die je aan je scherm gekluisterd houden: daar heeft Vertellis maar een broertje dood aan. Welzijn, milieu en duurzaamheid zijn voor ons belangrijker dan knaken maken. Met andere woorden: planet over profit. Dit brengen we in de praktijk op de volgende 8 manieren:

1. Doelmatig en praktisch

Veel producten worden verpakt in veel te grote dozen vol met lucht en vulmateriaal. Niet alleen onnodig, maar ook gewoon onpraktisch. Wij houden het graag simpel. Al onze producten zijn mooi vormgegeven, doelmatig verpakt en handig om mee te nemen.

2. Lokaal en gecertificeerd

Al onze producten worden ontworpen in Nederland. De productie vindt plaats in verschillende landen, waar we zoveel mogelijk samenwerken met lokale producenten. Het meeste papier dat we gebruiken is FSC-gecertificeerd. Al het hout dat we gebruiken is ofwel gerecycled ofwel afkomstig van een vertrouwde partner-boerderij uit Scandinavië.  

3. Kedekedeng

Voor het verschepen van onze producten kiezen we zoveel mogelijk voor de trein als transportmiddel. Dit duurt misschien wat langer dan met luchtvracht, maar zo stoten we wel 25% minder uit. Vinden we toch iets belangrijker.

 

4. CO2-neutraal

Vertellis is hard op weg om CO2-neutraal te worden. Zo doneren we aan de organisatie Trees4All en zijn we met diverse partijen in gesprek — waaronder justdiggit.org — om te kijken op welke manieren we nog meer kunnen bijdragen aan een gezondere planeet.

5. Plastic ain’t fantastic

Plastic afval is een groot probleem, daarom gebruikt Vertellis het zo min mogelijk. Wanneer we dat wel doen, is het gerecycled plastic. Doordat we geen gebruikmaken van plastic verpakkingen, kan het voorkomen dat je product bij ontvangst een klein krasje bevat. Indien je verpakking aanzienlijk beschadigd is, kun je ons mailen en lossen we het graag voor je op. Want zoals we al eerder aangaven: planet over profit.

6. Son of a batch

We laten onze producten in grote batches produceren. Het nadeel hiervan is dat sommige van onze producten tijdelijk uitverkocht kunnen zijn. Het voordeel is dat we op deze manier de kosten en verspilling tot een minimum beperken. Ook scheelt het een hoop tijd en energie — zowel voor ons als voor onze producenten.

 

7. Mindful digital

Meerdere van onze producten bevatten aanvullende online content. Zo verminderen we het papiergebruik, en kun jij altijd en overal gebruikmaken van je aankoop. Het is ons doel om de digitale content altijd zo natuurlijk en mindful mogelijk te integreren, zonder gebruik te maken van gamification of andere manieren die verslaving aanwakkeren.

8. Working from home before it was cool

Wij werken al jaren in onze pyjama vanuit huis, of zoals we het zelf noemen: distributed work. Tijdens de oprichting van Vertellis in 2015 hebben we besloten om geen gebruik te maken van onnodige kantoorpanden, en het heen-en-weer gereis zoveel mogelijk te beperken. Goed voor human, goed voor nature.

 

Dat waren de 8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu. Ik zou graag af willen sluiten met een tip. Grote kans dat je ‘m al hebt gezien, maar zo niet: Life on Our Planet van David Attenborough is echt een aanrader! Gewoon op Netflix te vinden, dus ga dat zien.

 

Vind je het tof wat we doen en heb je ideeën hoe we dingen nog beter kunnen maken? Let me know! Je kunt me mailen op bart@vertellis.nl. 

 

Veel liefs, 

 

Bart

Co-founder van Vertellis

 

Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
27,00 30,00

Vertellis Chapters is het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland! 

Dag in dag uit staan we AAN... We nemen maar zelden tijd om even te pauzeren en reflecteren. 

Met Chapters breng je hier verandering in! Deze 'personal coach' in de vorm van een dankbaarheidsdagboek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan. 

De krachtige vragen leren je om dankbaar te zijn en te focussen op de dingen die er werkelijk toe doen.

Een waardevol offline zelfreflectie-moment om meer uit je dagen te halen, stress te verminderen en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

 • Jouw moment van rust in alle ‘drukte’
 • Voel je dankbaar...
 •  … en word een betere versie van jezelf.

Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

  Product bekijken

  Customer Reviews

  Based on 499 reviews
  86%
  (429)
  13%
  (66)
  1%
  (4)
  0%
  (0)
  0%
  (0)
  J
  José v.M.
  Dankbaarheidsdagboek

  Wat fijn je gedachtes op te kunnen schrijven. Ik ga door een lastige tijd heen maar dit boek geeft me houvast en de inspirerende teksten geven af en toe een andere kijk op bepaalde dingen. Eigenlijk kan ik het iedereen aanraden. Dank je wel mensen van Vertellis!

  Y
  Ytsje H.
  Zeer de moeite waard

  Praktisch in het gebruiken

  S
  Sylvia v.d.V.
  Dankbaarheidsdagboek

  Prima

  Alle opmerkingen worden eerst beoordeeld.