8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu
Home > All > 8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu
Gerelateerde artikelen
Het gebruik van kernwaarden in het dagelijkse leven: Hoe het Kernwaarden Spel kan helpen bij het ontdekken van je ware drijfverenMindful ouderschap: het belang van aandacht en communicatie in de opvoeding10 manieren voor persoonlijke groei en zingeving
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Bart Kloosterhuis - 21/10/2020

8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu

Pakketten die voor een groot deel uit lucht bestaan, het overmatig gebruik van wegwerpplastic en gehaaide trucs die je aan je scherm gekluisterd houden: daar heeft Vertellis maar een broertje dood aan. Welzijn, milieu en duurzaamheid zijn voor ons belangrijker dan knaken maken. Met andere woorden: planet over profit. Dit brengen we in de praktijk op de volgende 8 manieren:

1. Doelmatig en praktisch

Veel producten worden verpakt in veel te grote dozen vol met lucht en vulmateriaal. Niet alleen onnodig, maar ook gewoon onpraktisch. Wij houden het graag simpel. Al onze producten zijn mooi vormgegeven, doelmatig verpakt en handig om mee te nemen.

2. Lokaal en gecertificeerd

Al onze producten worden ontworpen in Nederland. De productie vindt plaats in verschillende landen, waar we zoveel mogelijk samenwerken met lokale producenten. Het meeste papier dat we gebruiken is FSC-gecertificeerd. Al het hout dat we gebruiken is ofwel gerecycled ofwel afkomstig van een vertrouwde partner-boerderij uit Scandinavië.  

3. Kedekedeng

Voor het verschepen van onze producten kiezen we zoveel mogelijk voor de trein als transportmiddel. Dit duurt misschien wat langer dan met luchtvracht, maar zo stoten we wel 25% minder uit. Vinden we toch iets belangrijker.

 

4. CO2-neutraal

Vertellis is hard op weg om CO2-neutraal te worden. Zo doneren we aan de organisatie Trees4All en zijn we met diverse partijen in gesprek — waaronder justdiggit.org — om te kijken op welke manieren we nog meer kunnen bijdragen aan een gezondere planeet.

5. Plastic ain’t fantastic

Plastic afval is een groot probleem, daarom gebruikt Vertellis het zo min mogelijk. Wanneer we dat wel doen, is het gerecycled plastic. Doordat we geen gebruikmaken van plastic verpakkingen, kan het voorkomen dat je product bij ontvangst een klein krasje bevat. Indien je verpakking aanzienlijk beschadigd is, kun je ons mailen en lossen we het graag voor je op. Want zoals we al eerder aangaven: planet over profit.

6. Son of a batch

We laten onze producten in grote batches produceren. Het nadeel hiervan is dat sommige van onze producten tijdelijk uitverkocht kunnen zijn. Het voordeel is dat we op deze manier de kosten en verspilling tot een minimum beperken. Ook scheelt het een hoop tijd en energie — zowel voor ons als voor onze producenten.

 

7. Mindful digital

Meerdere van onze producten bevatten aanvullende online content. Zo verminderen we het papiergebruik, en kun jij altijd en overal gebruikmaken van je aankoop. Het is ons doel om de digitale content altijd zo natuurlijk en mindful mogelijk te integreren, zonder gebruik te maken van gamification of andere manieren die verslaving aanwakkeren.

8. Working from home before it was cool

Wij werken al jaren in onze pyjama vanuit huis, of zoals we het zelf noemen: distributed work. Tijdens de oprichting van Vertellis in 2015 hebben we besloten om geen gebruik te maken van onnodige kantoorpanden, en het heen-en-weer gereis zoveel mogelijk te beperken. Goed voor human, goed voor nature.

 

Dat waren de 8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieu. Ik zou graag af willen sluiten met een tip. Grote kans dat je ‘m al hebt gezien, maar zo niet: Life on Our Planet van David Attenborough is echt een aanrader! Gewoon op Netflix te vinden, dus ga dat zien.

 

Vind je het tof wat we doen en heb je ideeën hoe we dingen nog beter kunnen maken? Let me know! Je kunt me mailen op bart@vertellis.nl. 

 

Veel liefs, 

 

Bart

Co-founder van Vertellis

 

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 629 reviews
82%
(514)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.