Vertellis’ favoriete boektitels waarmee je je hersenen fris houdt deze zomer!
Home > All > Vertellis’ favoriete boektitels waarmee je je hersenen fris houdt deze zomer!
Gerelateerde artikelen
5 tips voor persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectieFamilieopstellingen: een krachtige tool voor heling en verbindingDit zijn de meest betekenisvolle moederdagcadeaus die je je moeder kunt geven
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Anique Bleumink - 31/07/2019

De eerste warme zomerdagen breken aan en dus trek je enthousiast een aantal boeken van je stapel nog-te-lezen-boeken. 'Ahh, hier was ik aan toe!' en 'daar ga ik eens lekker voor zitten' gaat er ongetwijfeld door je hoofd. Heb ik gelijk? Mooi! 


Bij Vertellis zijn we dol op lezen, dus ik kan je verzekeren dat we een aantal verfrissende boektitels voor je hebben die jouw inspiratie-level deze zomer een boost zullen geven! 

Een leuke manier om erachter te komen wat de favoriete titels van onze Nederlandse Vertellis-teamleden zijn.

Bart:

Man's search for meaning - Viktor Frankl
Dit boek gaat over een psycholoog die de concentratiekampen heeft overleefd. Hij heeft deze periode weten om te draaien tot een van de meest betekenisvolle ervaringen van z'n leven. Inspirerend. 

Homo Sapiens - Yuval Noah Hararri
Geschiedenis in een super simpel en concreet boek waarin je niet alleen inzicht krijgt in hoe de wereldgeschiedenis is verlopen, maar meer in waarom wij - de mens - zijn zoals we zijn. Een must read voor iedereen die met mensen werkt.

Homo Deus - Yuval Noah Harrari
Deel twee van de drie boeken die Harrari uitgebracht heeft (tot 2019). Deze gaat meer over toekomstscenario's. Motiverend: willen we als mensheid de juiste keuzes maken en de goede kant op gaan, dan moeten we ons écht gaan inzetten voor een goede toekomst. 

Aangezien wij met Vertellis ook een positieve verandering willen bewerkstelligen in de wereld, is dit boek een aanrader voor iedereen met dezelfde mindset.

Liz:
De moed van imperfectie / De kracht van kwetsbaarheid / Sterker dan ooit - Brené Brown
Brené is onder het grote publiek bekend geworden door haar TED Talk video’s. Heb je haar video’s nog niet gezien? Klik dan hier om ze te bekijken.

Bovengenoemde boeken hebben mij in laten zien dat het juist sterk is om je kwetsbaarheid te laten zien; zonder kwetsbaarheid kan je niet optimaal liefhebben.

Door Brené besloot ik om minder perfectionistisch te zijn. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad! Het laatste boek Sterker dan ooit gaat erover dat als je je kwetsbaar opstelt en moedig bent, je geheid 'op je bek' gaat. Brené vertelt je hoe je hier mee om kunt gaan. 

Anna:

Een nieuwe aarde - Eckhart Tolle
Dit boek heeft mij enorm geïnspireerd! Wat ik voornamelijk heb geleerd is dat je baas kunt zijn over je eigen gedachten. Als je verwikkeld raakt in de gedachten die je hebt, dan kan dat veel energie kosten. Allemaal onnodig verspilde energie als je het mij vraagt, want deze gedachten gaan vaak over het verleden of over de toekomst. Iets wat we niet meer kunnen veranderen en waar we weinig invloed op hebben. Jij bent niet je gedachten en emoties. Die komen en gaan. Als je in staat bent om jezelf niet meer te identificeren met je gedachten, dan hoef je ook niet meer te weten wie je bent. Dat geeft mij een heel vrij gevoel, en dat vind ik heerlijk! 

De acht bergen - Paolo Cognetti
Dit boek bracht mij direct terug naar de eindeloze zomers in de Alpen, wat het decor is van dit verhaal. Een verhaal over vriendschap tussen twee jongens waarin heel mooi hun onzekerheden, familierelaties, moeilijke en mooie momenten worden beschreven. Ik voelde weer even de warmte van het hooi en het frisse gletsjerwater uit de beekjes. Heerlijk om me weer te wanen in deze rustgevende omgeving waar tijd niet bestaat. 

Anique:

Doe en denk als een kat - Stéphane Garnier
Als mega katten-fan moést ik dit boek gewoon lezen. En ik kan je verklappen: ik vond ‘m top!

Het is een inspirerend en vlot geschreven boekje waarin de auteur en zijn kat Ziggy laten zien hoe je je de kwaliteiten van een kat eigen kunt maken. Neem bijvoorbeeld het hoofdstuk: Een kat durft (altijd!) te vragen. Hierin wordt uitgelegd dat de kat duidelijk aangeeft dat ze aandacht wil of dat ze honger heeft. Zelfs ‘s nachts, als jij op één oor ligt. Een kat geneert zich er niet voor om te vragen, zodat je in haar directe behoefte kunt voorzien. Wat we hierin kunnen leren van een kat? Om hulp vragen als we die nodig hebben! 

Ik heb veel herkenning gevonden in de verhalen, omdat het de realiteit van alledag raakt. Ook als niet-katteneigenaar zul je geïnspireerd worden door de verhalen, metaforen en quotes.

Al met al is het een leuk boekje met overdenkingen die je er zo nu en dan bij pakt.

Vaarwel spullen - Fumio Sasaki
Boeken die gaan over minimalisme, ontspullen of opruimen… ik kan er geen genoeg van krijgen! En ik heb er dan ook al zeker een drietal gelezen.

Ik voel me onmiddellijk energiek, gemotiveerd en licht als ik de persoonlijke verhalen van Fumio Sasaki, een Japanse minimalist (hoe kan het ook anders) lees. Ik herken veel in de situaties die hij schetst en in zijn gevoelens. Het boek laat me nadenken over mijn eigen mate van consumeren en ‘de waarom’. Want waarom wil ik telkens iets nieuws? En waarom blijft dat gevoel van geluk meestal niet hangen als het eenmaal in mijn huis staat of in mijn kast hangt? Dit en meer vragen heb ik mijzelf gesteld tijdens het lezen van dit boek. Ben ik inmiddels een die-hard minimalist? Zeker niet. Heb ik stappen gezet waar ik mijzelf dankbaar voor ben? Absoluut! Zo ben ik minder gevoelig geworden voor kortingen, koop ik gewoonweg minder, geniet ik meer van de dingen die ik wél koop en heb ik minder spullen in huis. Vooral dit laatste geeft mij rust. 

Geloof mij: als je net zoals ik veel vanuit huis werkt, dan is onrustig of gefrustreerd raken van de veelheid aan spullen om je heen écht niet wat je wil. Het leidt je af van datgene dat belangrijk voor je is: je gezin, je familie, je vrienden, sport en ontspanning. 

Doe er je voordeel mee! 

Heb jij ook inspirerende, spannende, leerzame of vermakelijke boektitels? We horen graag wat jouw favorieten zijn! 😎

Voor nu: veel leesplezier en een fijne zomer! 

Liefs,

Anique
Team Vertellis

​PS Ontvang je de Vertellis Vrijdag Vraag al? Meld je hier gratis aan voor jouw wekelijkse dosis inspiratie & reflectie!

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 629 reviews
82%
(514)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.