Winkelmandje
icon_04 Created with Sketch.

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

icon_02 Created with Sketch.

Alle bestellingen met Track & Trace

Alle bestellingen met Track & Trace

Een dagboek voor volwassenen is zinvol!

Bart Kloosterhuis

Lief dagboek… Daarom is een dagboek voor volwassenen zinvol!

Wist je dat het schrijven in een dagboek voor volwassenen heel fijn en handig kan zijn? Het geeft je inzicht in jezelf, maakt je bewuster en kan zelfs voor meer dankbaarheid zorgen. Nee, een dagboek is  echt niet alleen iets wat je vroeger had toen je op school zat en elke week op iemand anders verliefd was. Ook als volwassene kun je er veel aan hebben om regelmatig je gedachten op papier te zetten.

 

dagboek volwassenen

Schrijven als moment van zelfreflectie

Het schrijven in een dagboek voor volwassenen helpt om jezelf beter te leren kennen. Dat doet het meteen als je bezig bent omdat je dingen soms beter snapt als je ze op papier zet. Maar het helpt je ook bij zelfreflectie op de lange termijn. Wanneer je een stukje terugleest, zul je zien hoe jijzelf, je gevoelens, andere mensen en situaties ontwikkelen. En dat puur door te schrijven en lezen. Wil je zelfreflectie snel en simpel maken, overweeg dan dus een dagboek te kopen voor volwassenen.

Een dagboek helpt je lekker slapen

Na een drukke dag plof je in bed. Je bent moe en klaar om te slapen. Je zou denken dat je meteen in een diepe slaap valt, maar in plaats daarvan begint je hoofd overuren te draaien. Herkenbaar? Dat betekent dat je de dag waarschijnlijk nog niet goed hebt afgesloten en je hoofd nog vol losse eindjes zit. Neem je aan het einde van de dag even de tijd om alles van je af te schrijven, dan breng je al die gedachten van je hoofd naar het papier. Sluit je vervolgens je dagboek, dan sluit je ook de dag af. Slaap lekker!

Word dankbaar en positief

Ook als je doel is om positiever en dankbaarder in het leven te staan, is een dagboek voor volwassenen een goed idee. Als je schrijft, kun je je plotseling bewust worden van alles dat vandaag goed is gegaan. Een invuldagboek voor volwassenen heeft soms zelfs speciaal ruimte om iets op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. De Vertellis Chapters laat je op die manier bewust nadenken over de positieve dingen in het leven. 

Een dagboek voor volwassenen zorgt voor meer bewustzijn

Voor meer bewustzijn kun je mindfulness oefeningen doen. Schrijven in een dagboek is ook zo’n oefening. Als je schrijft, neem je de tijd om over gebeurtenissen na te denken. Dit helpt je niet alleen om ze te verwerken, maar ook belangrijke inzichten te krijgen. Soms wist je misschien helemaal niet waar je gevoel vandaan kwam tot je er nog eens goed over nadacht en erover in je dagboek schreef.

 

Dagboek voor volwassenen

0 reacties


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst

Leuk dat je onze pagina bekijkt!

Bedankt voor je interesse in Vertellis. Ons doel is mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Hopelijk hebben we ook jou kunnen inspireren met onze initiatieven en verhalen. We zijn onwijs dankbaar dat er in een korte tijd zo veel mensen fan van Vertellis en onze visie & missie zijn geworden. Graag komen we ook met jou in contact!