Gebruik jij al een dagboek voor volwassenen? | Vertellis Nederland
Home > All > Gebruik jij al een dagboek voor volwassenen? | Vertellis Nederland
Gerelateerde artikelen
Jezelf terugvinden? Blijf bij jezelf met deze tips | Vertellis NederlandNegatieve Gedachten loslaten voor het slapen - Vertellis NederlandTips om te ontspannen! 31 ontspanningstips - Vertellis Nederland
Categorieën
COVID-19De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Bart Kloosterhuis - 07/07/2021

Hierom is een dagboek voor volwassenen zinvol!

Wist je dat het schrijven in een dagboek voor volwassenen heel fijn en handig kan zijn? Het geeft inzicht in jezelf, maakt je bewuster en kan zelfs voor meer dankbaarheid zorgen. Nee, een dagboek is echt niet alleen iets wat je vroeger had toen je op school zat en elke week op iemand anders verliefd was. Ook nu kun je er veel aan hebben om regelmatig je gedachten op papier te zetten in een dagboek voor volwassenen.

Het dagboek voor volwassenen: een moment van zelfreflectie

Het schrijven in een dagboek voor volwassenen kan helpen om jezelf beter te leren kennen. Wanneer je dingen op papier zet, snap je ze vaak gelijk beter. Als je dan een stukje terugleest, ga je zien hoe jij en jouw gevoelens zich ontwikkelen. Ook zie je dan sneller de ontwikkeling van andere mensen en situaties. En dit alleen door te schrijven en lezen. Door als volwassene een dagboek te kopen, maak je zelfreflectie een stuk makkelijker. 

Het dagboek voor volwassenen: een moment van zelfreflectie

Word dankbaar en positief

Ook als je doel is om positiever en dankbaarder in het leven te staan, is een dagboek voor volwassenen een goed idee. Als je schrijft, kun je je plotseling bewust worden van alles dat vandaag goed is gegaan. Sommige invuldagboeken voor volwassenen hebben zelfs speciaal ruimte om iets op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. De Vertellis Chapters laat je op die manier bewust nadenken over de positieve dingen in het leven. 

Schrijven, dagboek op slot doen, heerlijk slapen

Na een drukke dag plof je op bed, je bent moe en klaar om te slapen. Je zou denken dat je meteen in een diepe slaap valt, maar in plaats daarvan begint je hoofd overuren te draaien. Veel volwassenen gebruiken een dagboek om dit probleem op te lossen. Je hebt de dag waarschijnlijk nog niet goed afgesloten en je hoofd zit nog vol losse eindjes. Wanneer je aan het eind van de dag even de tijd neemt om alles van je af te schrijven, dan breng je alle gedachten van je hoofd naar het papier. Doe vervolgens je dagboek op slot, dan sluit je ook de dag af. Slaap lekker!

Meer bewustzijn voor volwassen mensen

Voor meer bewustzijn kun je mindfulness oefeningen doen. Schrijven in een dagboek is ook zo’n oefening die geschikt is voor volwassenen. Als je schrijft, neem je de tijd om over gebeurtenissen na te denken. Dit helpt je niet alleen om ze te verwerken, maar ook belangrijke inzichten te krijgen. Soms wist je misschien helemaal niet waar je gevoel vandaan kwam, tot je er nog eens goed over nadacht en erover in je dagboek voor volwassenen schreef.

Een dagboek voor volwassenen: goed idee?

Ben jij volwassen en schrijf je wel eens in een dagboek? Laat het ons vooral weten. Wij vinden het leuk om te horen wat jij aan deze blog hebt gehad. Heb jij nog andere tips om jezelf rust te geven? Laat een reactie achter en vertel het ons. We zijn ook heel benieuwd wat jij vindt van een dagboek voor volwassenen!

 

Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
27,00 30,00

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter

Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

Customer Reviews

Based on 585 reviews
82%
(479)
13%
(78)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
E
Elroy T.
Rustmoment je om de dag te overdenken.

Ik schrijf iedere dag in chapters , heb vandaag het eerste boekje uitgeschreven. En ga alweer begonnen in een tweede , zo fijn om ff een reflectie van de dag momentje te hebben. Het geeft mij rust , had ik al veel eerder mee moeten beginnen.
Elroy

Hoi Elroy,
Prachtig om te lezen! We zijn ontzettend blij dat Chapters ook zo ontspannend werkt voor je. Geniet van je tweede Chapters. Groeten van het Vertellis Team

B
Brecht B.
Vertellis charter dankbaarheidsboekje

Dit mooie boekje doet me zomaar even stilstaan bij wie ik ben of wil zijn. Gouden momenten van dankbaar zijn,want die zijn er genoeg.

Hoi Brecht,
Dat is helemaal wat we willen bereiken en fijn dat dit ook gelukt is! Hartstikke bedankt voor je review.
Groeten van het Team

Ö
Özlem S.B.
Super super super

Ik ben zo tevreden met het journaal het deed mij zo goed dat ik het aan 2 familieleden cadeau heb gedaan. Het familie spel is leuk je hoort iedere keer wat anders van je kind dat je normaal nooit zal horen.

Hey Özlem!
Toch fantastisch je kinderen en andere familie zo nog beter te leren kennen!
Super bedankt voor je super review!! Het Vertellis Team