Winkelmandje
icon_04 Created with Sketch.

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

icon_02 Created with Sketch.

Alle bestellingen met Track & Trace

Alle bestellingen met Track & Trace

Gebruik jij al een dagboek voor volwassenen? | Vertellis Nederland

Bart Kloosterhuis

Lief dagboek… Hierom is een dagboek voor volwassenen zinvol!

Wist je dat het schrijven in een dagboek voor volwassenen heel fijn en handig kan zijn? Het geeft inzicht in jezelf, maakt je bewuster en kan zelfs voor meer dankbaarheid zorgen. Nee, een dagboek is echt niet alleen iets wat je vroeger had toen je op school zat en elke week op iemand anders verliefd was. Ook nu kun je er veel aan hebben om regelmatig je gedachten op papier te zetten in een dagboek voor volwassenen.

Het dagboek voor volwassenen: een moment van zelfreflectie

Het schrijven in een dagboek voor volwassenen kan helpen om jezelf beter te leren kennen. Wanneer je dingen op papier zet, snap je ze vaak gelijk beter. Als je dan een stukje terugleest, ga je zien hoe jij en jouw gevoelens zich ontwikkelen. Ook zie je dan sneller de ontwikkeling van andere mensen en situaties. En dit alleen door te schrijven en lezen. Door als volwassene een dagboek te kopen, maak je zelfreflectie een stuk makkelijker. 

Het dagboek voor volwassenen: een moment van zelfreflectie

Word dankbaar en positief

Ook als je doel is om positiever en dankbaarder in het leven te staan, is een dagboek voor volwassenen een goed idee. Als je schrijft, kun je je plotseling bewust worden van alles dat vandaag goed is gegaan. Sommige invuldagboeken voor volwassenen hebben zelfs speciaal ruimte om iets op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. De Vertellis Chapters laat je op die manier bewust nadenken over de positieve dingen in het leven. 

Schrijven, dagboek op slot doen, heerlijk slapen

Na een drukke dag plof je op bed, je bent moe en klaar om te slapen. Je zou denken dat je meteen in een diepe slaap valt, maar in plaats daarvan begint je hoofd overuren te draaien. Veel volwassenen gebruiken een dagboek om dit probleem op te lossen. Je hebt de dag waarschijnlijk nog niet goed afgesloten en je hoofd zit nog vol losse eindjes. Wanneer je aan het eind van de dag even de tijd neemt om alles van je af te schrijven, dan breng je alle gedachten van je hoofd naar het papier. Doe vervolgens je dagboek op slot, dan sluit je ook de dag af. Slaap lekker!

Meer bewustzijn voor volwassen mensen

Voor meer bewustzijn kun je mindfulness oefeningen doen. Schrijven in een dagboek is ook zo’n oefening die geschikt is voor volwassenen. Als je schrijft, neem je de tijd om over gebeurtenissen na te denken. Dit helpt je niet alleen om ze te verwerken, maar ook belangrijke inzichten te krijgen. Soms wist je misschien helemaal niet waar je gevoel vandaan kwam, tot je er nog eens goed over nadacht en erover in je dagboek voor volwassenen schreef.

Een dagboek voor volwassenen: goed idee?

Ben jij volwassen en schrijf je wel eens in een dagboek? Laat het ons vooral weten. Wij vinden het leuk om te horen wat jij aan deze blog hebt gehad. Heb jij nog andere tips om jezelf rust te geven? Laat een reactie achter en vertel het ons. We zijn ook heel benieuwd wat jij vindt van een dagboek voor volwassenen!

 


0 reacties


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst

Leuk dat je onze pagina bekijkt!

Bedankt voor je interesse in Vertellis. Ons doel is mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Hopelijk hebben we ook jou kunnen inspireren met onze initiatieven en verhalen. We zijn onwijs dankbaar dat er in een korte tijd zo veel mensen fan van Vertellis en onze visie & missie zijn geworden. Graag komen we ook met jou in contact!