Gebruik jij al een dagboek voor volwassenen?
Home > All > Gebruik jij al een dagboek voor volwassenen?
Gerelateerde artikelen
Familieopstellingen: ontdek de kracht van familiesystemen en versterk jouw relatiesDe kracht van reflectie: 5 redenen om de Vertellis Vrijdag Vragen te proberenAlles is familie: 5 tips om betere banden op te bouwen met je dierbaren
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Bart Kloosterhuis - 07/07/2021

Hierom is een dagboek voor volwassenen zinvol!

Wist je dat het schrijven in een dagboek voor volwassenen heel fijn en handig kan zijn? Het geeft inzicht in jezelf, maakt je bewuster en kan zelfs voor meer dankbaarheid zorgen. Nee, een dagboek is echt niet alleen iets wat je vroeger had toen je op school zat en elke week op iemand anders verliefd was. Ook nu kun je er veel aan hebben om regelmatig je gedachten op papier te zetten in een dagboek voor volwassenen.

Het dagboek voor volwassenen: een moment van zelfreflectie

Het schrijven in een dagboek voor volwassenen kan helpen om jezelf beter te leren kennen. Wanneer je dingen op papier zet, snap je ze vaak gelijk beter. Als je dan een stukje terugleest, ga je zien hoe jij en jouw gevoelens zich ontwikkelen. Ook zie je dan sneller de ontwikkeling van andere mensen en situaties. En dit alleen door te schrijven en lezen. Door als volwassene een dagboek te kopen, maak je zelfreflectie een stuk makkelijker. 

Het dagboek voor volwassenen: een moment van zelfreflectie

Word dankbaar en positief

Ook als je doel is om positiever en dankbaarder in het leven te staan, is een dagboek voor volwassenen een goed idee. Als je schrijft, kun je je plotseling bewust worden van alles dat vandaag goed is gegaan. Sommige invuldagboeken voor volwassenen hebben zelfs speciaal ruimte om iets op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. De Vertellis Chapters laat je op die manier bewust nadenken over de positieve dingen in het leven. 

Schrijven, dagboek op slot doen, heerlijk slapen

Na een drukke dag plof je op bed, je bent moe en klaar om te slapen. Je zou denken dat je meteen in een diepe slaap valt, maar in plaats daarvan begint je hoofd overuren te draaien. Veel volwassenen gebruiken een dagboek om dit probleem op te lossen. Je hebt de dag waarschijnlijk nog niet goed afgesloten en je hoofd zit nog vol losse eindjes. Wanneer je aan het eind van de dag even de tijd neemt om alles van je af te schrijven, dan breng je alle gedachten van je hoofd naar het papier. Doe vervolgens je dagboek op slot, dan sluit je ook de dag af. Slaap lekker!

Meer bewustzijn voor volwassen mensen

Voor meer bewustzijn kun je mindfulness oefeningen doen. Schrijven in een dagboek is ook zo’n oefening die geschikt is voor volwassenen. Als je schrijft, neem je de tijd om over gebeurtenissen na te denken. Dit helpt je niet alleen om ze te verwerken, maar ook belangrijke inzichten te krijgen. Soms wist je misschien helemaal niet waar je gevoel vandaan kwam, tot je er nog eens goed over nadacht en erover in je dagboek voor volwassenen schreef.

Een dagboek voor volwassenen: goed idee?

Ben jij volwassen en schrijf je wel eens in een dagboek? Laat het ons vooral weten. Wij vinden het leuk om te horen wat jij aan deze blog hebt gehad. Heb jij nog andere tips om jezelf rust te geven? Laat een reactie achter en vertel het ons. We zijn ook heel benieuwd wat jij vindt van een dagboek voor volwassenen!

 

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 628 reviews
82%
(513)
14%
(87)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.