Winkelmandje
icon_04 Created with Sketch.

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

icon_02 Created with Sketch.

Alle bestellingen met Track & Trace

Alle bestellingen met Track & Trace

Ik voel me eenzaam! Wat kan ik doen? | Vertellis Nederland

Bart Kloosterhuis

Ik voel me eenzaam – wat kan ik doen?

Ik voel me eenzaam: een gedachte die we liever niet hebben. En toch kan ‘ie daar ineens zijn. Natuurlijk is contact zoeken met mensen een van meest logische oplossingen. Dit is alleen niet het enige wat je kan doen. Wij geven je handige tips om af te rekenen met een gevoel van eenzaamheid. Zo kan je beter omgaan met toekomstige momenten waarop jij je eenzaam voelt.

Ik voel me eenzaam – waar komt dit gevoel vandaan? 

Misschien vraag je je af: ik voel me eenzaam en alleen, maar waarom? Eenzaamheid heeft niet per se te maken met de hoeveelheid mensen die je om je heen hebt. Het kan ook best voorkomen dat je je eenzaam voelt, terwijl je op een druk feestje met veel vrienden staat. Vaak komt het door de ervaring van je contacten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een diepere connectie met hen mist of het idee hebt dat ze je niet steunen. 

Loop je binnenkort weer tegen een moment aan waarop de je denkt: “ik voel me eenzaam”? Zorg dan dat je jezelf afvraagt waar dit gevoel vandaan komt. Als je de oorzaken herkent kan je er makkelijker wat aan doen.

Ik voel me eenzaam – waar komt dit gevoel vandaan?

Pak het gevoel van eenzaamheid zelf aan

Als je denkt “ik voel me leeg en eenzaam”, is dit is meestal een gevoel en geen feit. Dit betekent dat je er iets aan kunt doen en dat is goed nieuws. Je kunt eens proberen om het uit te spreken. Tegen iemand anders zeggen “ik voel me eenzaam” is niet makkelijk, maar wel heel belangrijk. Je kunt dan misschien gelijk eens voorstellen weer eens samen iets te doen of elkaar te bellen. Ben je bang voor de reactie? Denk er dan eens aan hoe je zelf zou reageren... Precies!

Geef om waardevolle connecties en deel

Soms is het goed om niet alleen te denken aan wat je zelf wilt. Denk eens aan de behoeftes van anderen, juist als je denkt “ik ben eenzaam en alleen”. Waar zou je iemand blij mee kunnen maken? Dat hoeft niet direct een cadeautje te zijn, maar geven kan ‘m ook zitten in ervaringen delen tijdens een goed gesprek en iemand jouw tijd schenken terwijl je luistert. Weet je niet goed hoe je zo’n gesprek begint? De Vertellis feestdagen editie zorgt op een luchtige manier voor betekenisvolle gesprekken met diepgang. 

Ben ik eenzaam als ik alleen tijd doorbreng?

Hoe comfortabel voel jij je als je alleen bent? Bij de gedachte “ik voel me eenzaam” is het logisch dat je meteen mensen om je heen wilt verzamelen. Alleen is het ook belangrijk dat jij jezelf leuk gezelschap vindt. Zorg daarom dat je ook tijd alleen doorbrengt en waardeer dit. Doe iets waar je gelukkig van wordt of wat je verder brengt in je persoonlijke ontwikkeling. Neem stappen om antwoord op de vraag “Hoe kom ik erachter wat ik wil in mijn leven?” te krijgen. Zo ga je positiever over jezelf denken en ervaar je tijd alleen doorbrengen niet per se als eenzaam zijn.

Nooit meer “ik voel me eenzaam”?

Heb jij nog tips om je niet meer eenzaam en alleen te voelen? Dit horen wij graag van je! Wat zijn jouw favoriete manieren om je minder eenzaam te voelen? Wij vinden het ook leuk om te lezen wat je hebt gehad aan deze blog. Laat vooral een reactie achter en vertel het ons! Weg met “ik voel me eenzaam”!


0 reacties


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst

Leuk dat je onze pagina bekijkt!

Bedankt voor je interesse in Vertellis. Ons doel is mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Hopelijk hebben we ook jou kunnen inspireren met onze initiatieven en verhalen. We zijn onwijs dankbaar dat er in een korte tijd zo veel mensen fan van Vertellis en onze visie & missie zijn geworden. Graag komen we ook met jou in contact!