Winkelmandje
icon_04 Created with Sketch.

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

icon_02 Created with Sketch.

Alle bestellingen met Track & Trace

Alle bestellingen met Track & Trace

Ik voel me eenzaam – wat kan ik doen?

Bart Kloosterhuis

Ik voel me eenzaam – wat kan ik doen?

Ik voel me eenzaam: een gedachte die we liever niet hebben. En toch kan ‘ie daar opeens zijn. Contact zoeken met mensen ligt dan voor de hand, maar er zijn meer dingen die je kunt doen om je minder eenzaam te voelen.

 

Ik voel mij eenzaam

Ontdek waar de eenzaamheid vandaan komt

Misschien vraag je je af: Waarom voel ik me zo eenzaam? Eenzaamheid heeft niet per se maken met de hoeveelheid mensen die je om je heen hebt. Je kan je ook eenzaam voelen terwijl je op een druk feestje met veel vrienden staat. Vaak komt het door de ervaring van je contacten, bijvoorbeeld als je een diepere connectie met hen mist of het idee hebt dat ze je niet steunen. De volgende keer dat de gedachte “ik voel mij eenzaam” bovenkomt, vraag je dan af waarom je dit nu voelt. Als je dat weet, wordt het makkelijker om iets aan je eenzaamheid te doen. 

Ik voel me leeg en eenzaam – pak het gevoel zelf aan

Het goede nieuws is: eenzaamheid is meestal een gevoel en geen feit. Je kunt er dus iets aan doen. Spreek het bijvoorbeeld eens uit. Tegen iemand anders zeggen “ik voel me zo eenzaam” is niet makkelijk, maar wel belangrijk. Misschien kun je meteen vragen om weer eens samen iets te doen of elkaar te bellen. Ben je bang voor de reactie? Denk er dan eens aan hoe je zelf zou reageren. Precies!

Ik voel me leeg en eenzaam

Deel en geef voor waardevolle connecties

Soms helpt het als je stopt met denken wat jij wilt en juist aan de behoeftes van anderen denkt. Waar kun je iemand blij mee maken? Dat hoeft niet per een cadeautje te zijn. Geven kan ‘m ook zitten in ervaringen delen tijdens een goed gesprek en iemand jouw tijd schenken terwijl je luistert. Weet je niet goed hoe je zo’n gesprek begint? De Vertellis feestdagen editie zorgt op een luchtige manier voor betekenisvolle gesprekken met diepgang. 

Leer ook je eigen gezelschap waarderen

Hoe comfortabel voel jij je als je alleen bent? Bij de gedachte “ik voel me eenzaam” is het logisch dat je meteen mensen om je heen wilt verzamelen. Alleen is het ook belangrijk dat je jezelf leuk gezelschap vindt. Breng daarom ook tijd alleen door en waardeer dit. Doe iets waar je gelukkig van wordt of wat je verder brengt in je persoonlijke ontwikkeling. Neem stappen om antwoord op de vraag ‘Hoe kom ik erachter wat ik wil in mijn leven? te krijgen. Zo ga je positiever over jezelf denken en ervaar je tijd alleen niet per se als eenzaam. 


0 reacties


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst

Leuk dat je onze pagina bekijkt!

Bedankt voor je interesse in Vertellis. Ons doel is mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Hopelijk hebben we ook jou kunnen inspireren met onze initiatieven en verhalen. We zijn onwijs dankbaar dat er in een korte tijd zo veel mensen fan van Vertellis en onze visie & missie zijn geworden. Graag komen we ook met jou in contact!