Ik voel me eenzaam! Wat kan ik doen? | Vertellis Nederland
Home > All > Ik voel me eenzaam! Wat kan ik doen? | Vertellis Nederland
Gerelateerde artikelen
Reflecteren met de STARR-methode, gebruik deze tips! - Vertellis Nederland8 manieren waarop we rekening houden met jou en het milieuDeze voorbeelden van persoonlijke ontwikkeling helpen je op weg!
Thema's
De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Bart Kloosterhuis - 07/07/2021

Ik voel me eenzaam – wat kan ik doen?

Ik voel me eenzaam: een gedachte die we liever niet hebben. En toch kan ‘ie daar ineens zijn. Natuurlijk is contact zoeken met mensen een van meest logische oplossingen. Dit is alleen niet het enige wat je kan doen. Wij geven je handige tips om af te rekenen met een gevoel van eenzaamheid. Zo kan je beter omgaan met toekomstige momenten waarop jij je eenzaam voelt.

Ik voel me eenzaam – waar komt dit gevoel vandaan? 

Misschien vraag je je af: ik voel me eenzaam en alleen, maar waarom? Eenzaamheid heeft niet per se te maken met de hoeveelheid mensen die je om je heen hebt. Het kan ook best voorkomen dat je je eenzaam voelt, terwijl je op een druk feestje met veel vrienden staat. Vaak komt het door de ervaring van je contacten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een diepere connectie met hen mist of het idee hebt dat ze je niet steunen. 

Loop je binnenkort weer tegen een moment aan waarop de je denkt: “ik voel me eenzaam”? Zorg dan dat je jezelf afvraagt waar dit gevoel vandaan komt. Als je de oorzaken herkent kan je er makkelijker wat aan doen.

Ik voel me eenzaam – waar komt dit gevoel vandaan?

Pak het gevoel van eenzaamheid zelf aan

Als je denkt “ik voel me leeg en eenzaam”, is dit is meestal een gevoel en geen feit. Dit betekent dat je er iets aan kunt doen en dat is goed nieuws. Je kunt eens proberen om het uit te spreken. Tegen iemand anders zeggen “ik voel me eenzaam” is niet makkelijk, maar wel heel belangrijk. Je kunt dan misschien gelijk eens voorstellen weer eens samen iets te doen of elkaar te bellen. Ben je bang voor de reactie? Denk er dan eens aan hoe je zelf zou reageren... Precies!

Geef om waardevolle connecties en deel

Soms is het goed om niet alleen te denken aan wat je zelf wilt. Denk eens aan de behoeftes van anderen, juist als je denkt “ik ben eenzaam en alleen”. Waar zou je iemand blij mee kunnen maken? Dat hoeft niet direct een cadeautje te zijn, maar geven kan ‘m ook zitten in ervaringen delen tijdens een goed gesprek en iemand jouw tijd schenken terwijl je luistert. Weet je niet goed hoe je zo’n gesprek begint? De Vertellis feestdagen editie zorgt op een luchtige manier voor betekenisvolle gesprekken met diepgang. 

Ben ik eenzaam als ik alleen tijd doorbreng?

Hoe comfortabel voel jij je als je alleen bent? Bij de gedachte “ik voel me eenzaam” is het logisch dat je meteen mensen om je heen wilt verzamelen. Alleen is het ook belangrijk dat jij jezelf leuk gezelschap vindt. Zorg daarom dat je ook tijd alleen doorbrengt en waardeer dit. Doe iets waar je gelukkig van wordt of wat je verder brengt in je persoonlijke ontwikkeling. Neem stappen om antwoord op de vraag “Hoe kom ik erachter wat ik wil in mijn leven?” te krijgen. Zo ga je positiever over jezelf denken en ervaar je tijd alleen doorbrengen niet per se als eenzaam zijn.

Nooit meer “ik voel me eenzaam”?

Heb jij nog tips om je niet meer eenzaam en alleen te voelen? Dit horen wij graag van je! Wat zijn jouw favoriete manieren om je minder eenzaam te voelen? Wij vinden het ook leuk om te lezen wat je hebt gehad aan deze blog. Laat vooral een reactie achter en vertel het ons! Weg met “ik voel me eenzaam”!

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
29.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter

Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

Product bekijken

Customer Reviews

Based on 602 reviews
81%
(490)
14%
(84)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

S
S.Sotelo
Een hele goeie koop♡

Dichterbij jezelf komen en vooral in deze tijd gun ik een ieder. Selflove, in jezelf investeren om sterker en bewuster in het leven te staan. Life is beautiful wees lief voor elkaar ♡ bless ya'll

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!