5 tips om je eigen ontwikkeling te stimuleren!
Home > All > 5 tips om je eigen ontwikkeling te stimuleren!
Gerelateerde artikelen
Wat zijn affirmaties? 36 Positieve affirmaties voor meer energie50 vragen om aan je partner te stellen voor een diepere connectieInnerlijke rust: wat is het en hoe vind je het?
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindfulnessMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Bart Kloosterhuis - 19/11/2020

5 tips om je eigen ontwikkeling te stimuleren!

Wil je werken aan je eigen ontwikkeling, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Met deze vijf praktische tips helpen we je op weg. Voor je het weet, vink jij al je doelen af!

1. Zorg voor een goede gezondheid

Wie lekker in z’n vel zit, zal het makkelijker vinden om aan zijn eigen ontwikkeling te werken. Een gezond lichaam is misschien geen doel op zich, maar wel een factor die persoonlijke ontwikkeling soepeler laat verlopen. Als je gezond bent, heb je meer energie om op je doelen te focussen en zul je ze sneller bereiken

Eigen ontwikkeling

 

2. Vergroot je discipline 

Heb je je persoonlijk ontwikkelingsplan al weken klaarliggen, maar ben je nog steeds niet begonnen? Tijd voor een dosis discipline! Kom van die bank af, stop met uitstellen en ga aan de slag. Je kan alleen een verandering doormaken, als je ook daadwerkelijk iets doet. Zodra de eerste stap is gezet, is de volgende een beetje makkelijker. 

3. Maak de doelen voor je eigen ontwikkeling realistisch en haalbaar

Weinig is frustrerender dan je doelen keer op keer niet halen. Kijk eens kritisch naar je doelstellingen. Zijn ze wel realistisch? Is dit écht wat je wil bereiken? Is het wel duidelijk wanneer je ze behaald hebt? Als je vooraf duidelijke doelen opstelt, werk je efficiënter aan je zelfontwikkeling. Door in de Vertellis Chapters te schrijven, kun je erachter komen wat je belangrijk vindt en welke doelen hierbij passen.

Eigen ontwikkeling doelen

4.Steek tijd in waardevolle relaties

Ontwikkelen doe je niet in je eentje. De mensen om je heen bepalen voor een deel hoe jij je voelt en hoe snel je je doelen behaalt. Met de juiste mensen in je omgeving is het makkelijker om een positieve ontwikkeling door te maken. Hier heb je gedeeltelijk zelf invloed op, bijvoorbeeld door bewust te kiezen met wie je omgaat, in welke vriendschappen en relaties je investeert en aan wie je advies vraagt.

5.Wees leergierig en stel vragen

Met een leergierige houding kun je tot nieuwe inzichten komen die je helpen bij je eigen ontwikkeling. Hiervoor is het belangrijk jezelf open te stellen. Neem niet zomaar aan dat je dingen helemaal snapt, maar blijf kritisch en probeer tot de essentie te komen. Dit kan gaan om iets, bijvoorbeeld een nieuwsitem dat je op televisie ziet, maar net zo goed om iemand.  Doorvragen en nieuwsgierig zijn helpt je erbij om elke dag iets te leren. En dat kan je weer verder brengen in je persoonlijke ontwikkeling.

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 630 reviews
82%
(514)
14%
(88)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.