Stel vragen om je innerlijke groei te prikkelen
Home > All > Stel vragen om je innerlijke groei te prikkelen
Gerelateerde artikelen
Realiseer je dromen en doelen met affirmaties - Vertellis Nederland50 vragen om aan je partner te stellen voor een diepere connectieInnerlijke rust: wat is het en hoe vind je het? – Vertellis Nederland
Thema's
De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Bart Kloosterhuis - 24/11/2020

Stel vragen om je innerlijke groei te prikkelen

Bij innerlijke groei gaat het erom je gevoelswereld beter te leren kennen waardoor je meer te weten komt over jezelf en het leven. Die kennis zorgt ervoor dat je stappen kunt zetten om je dromen waar te maken. Maar waar begin je? Nou, bijvoorbeeld door jezelf deze vragen te stellen.  


Waar sta ik nu en waar wil ik heen?

Meestal is het handig om eerst de balans van de huidige situatie op te maken voordat je over de toekomst na gaat denken. Kijk eens heel aandachtig naar jezelf. Wie ben je nu? Wat voel je? Zulke vragen helpen je erachter te komen met welke dingen je tevreden of juist minder tevreden bent. Daarna stel je jezelf vragen zoals: Waar wil ik heen? Hoe wil ik zijn? Ook de vragen in de Vertellis Chapters kunnen je helpen om hierover bewust na te denken. 

Stel vragen om je innerlijke groei te prikkelen

Wat wil of moet ik ontwikkelen?

Als je weet welk verschil je tussen nu en de ideale toekomst te overbruggen hebt, is het tijd om je af te vragen hoe je die groei kunt doormaken. Heb je bepaalde kennis nodig? Is er een ervaring die je nog moet verwerken? Een eigenschap die je kunt versterken? Vraag je ook af wie jou bij je innerlijke groei kan helpen. Omring je met mensen die je persoonlijke groei stimuleren en vraag hulp als je niet meer verder komt, bijvoorbeeld aan een goede vriend of een coach.

Wat houdt mijn innerlijke groei tegen?

Om verder te komen, is het goed om af en toe ook kritisch te zijn. Zijn er emoties die je tegenhouden om te groeien? Welke gevoelens haal je liever niet naar boven? Als je probeert grip te krijgen op wat je voelt en waarom, zul je ook de minder aangename emoties tegenkomen. We zijn geneigd pijn en emoties zoals verdriet te onderdrukken, maar dat kost veel energie. Hiermee om leren gaan kan niet alleen opluchten, maar je ook verder brengen.

Wat houdt mijn innerlijke groei tegen?

Hoe zou een film over mijn leven eruitzien?

Soms kan het helpen om als een buitenstaander met een afstandje naar je eigen leven te kijken. Doe eens net alsof je een boek of film over jouw leven gaat maken. Probeer te bedenken wat jij als 80-jarige op zou schrijven. Hoe ziet dus eigenlijk je toekomst eruit als je doorgaat zoals je nu doet? Of hoe zou die er juist uitzien als je nu, op dit moment in je leven, een andere richting opgaat?

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
30,00

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beterProduct bekijken

Customer Reviews

Based on 600 reviews
82%
(490)
14%
(82)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

S
S.Sotelo
Een hele goeie koop♡

Dichterbij jezelf komen en vooral in deze tijd gun ik een ieder. Selflove, in jezelf investeren om sterker en bewuster in het leven te staan. Life is beautiful wees lief voor elkaar ♡ bless ya'll

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!