Winkelmandje
icon_04 Created with Sketch.

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

icon_02 Created with Sketch.

Alle bestellingen met Track & Trace

Alle bestellingen met Track & Trace

Wat te doen met je vriend: 9 originele ideeën

Willem Jagtman

Wat te doen met je vriend: 9 originele ideeën

Jullie hebben beide een vrije dag en je zoekt ideeën om wat te doen met je vriend? Je denkt dat jullie alles al een keer samen hebben gedaan? Dat kunnen we ons niet voorstellen. Wedden dat je minstens een ding van deze lijst met originele ideeën samen voor het eerst gaat doen!

Wat te doen met je vriend

1. Kamperen in je eigen tuin… of woonkamer

Vakantie doet je relatie altijd goed. Wil je iets leuks doen met je vriend, dan kun je natuurlijk een reisje boeken of… op vakantie in je eigen huis gaan. Of je nu even krap bij kas zit of geen vakantiedagen meer over hebt, er zijn genoeg redenen waarom een tripje er nu even niet in zit. Haal dan een tentje uit de kast (of die van je ouders) en zet ‘m op in de tuin. Geen tuin? Op het balkon of in de woonkamer kan ook. Ga badmintonnen, kook op een gasbrandertje, rooster marshmallows en doe alles wat je normaal ook op een camping zou doen. Het grote voordeel? Als je luchtmatras nu lek is, is je eigen bed lekker dichtbij.

2. Als verrassing iets leuks doen met je vriend

Vertel je vriend een dag vrij te houden, maar vertel hem niet wat jullie gaan doen. Plan vervolgens een leuke verrassing voor die dag. Kies iets uit wat je vriend écht leuk vindt. Zeg je elke keer nee als hij je vraagt om mee te gaan naar de klimhal? Of voel jij er normaal niet zoveel voor om naar een museum te gaan? Doe dat dan nu juist een keer wel en maak er gelijk een romantisch dagje weg van door bijvoorbeeld een picknick mee te nemen of ergens een tafeltje voor twee te reserveren.

3. Stel elkaar goede, spannende en grappige vragen

Wat is leuk om te doen met je vriend als het buiten gewoon te grijs, koud en nat is om het huis te verlaten? Hoe lang jullie ook al samen zijn, er zijn altijd dingen die je niet van elkaar weet. Tijd om daar achter te komen! Zoek een knus hoekje in huis, zorg voor een hapje en drankje, zet jullie favoriete muziek op en ga er eens goed voor zitten. Dit is het moment om die ene vraag te stellen die al heel lang op je lippen brandt! Ontbreekt het jullie aan inspiratie? De Vertellis relatie-editie zit boordevol vragen en opdrachten die gegarandeerd leiden tot een goed gesprek.

4. Laat de adrenaline stromen

Een flinke dosis adrenaline doet het altijd goed om je relatie een boost te geven. De makkelijkste manier is om samen flink hard te gaan sporten, maar misschien is sporten niet per se jouw idee van een romantische date. Gelukkig zijn er zijn genoeg andere leuke dingen om te doen met je vriend. Ga voor een adrenaline-kick bijvoorbeeld naar een pretpark met veel achtbanen, volg samen een leerzame, maar spannende slipcursus in de auto of fiets een gave mountainbike-route.

5. Speel toerist in eigen stad (of dorp)

Wat kun je doen met je vriend als jullie van reizen houden, maar nu niet op vakantie kunnen? Ga op avontuur in je eigen omgeving. In of vlak bij je woonplaats is vast iets leuks te doen met je vriend. Wandel eens door jouw dorp of stad met de ogen van een toerist. Wat zou iemand die hier nog nooit is geweest gaan doen? Waarvan zou hij een foto maken? Dit kan je echt overal doen, ook als je in een heel klein dorp woont. Weten jullie het echt niet meer? Speel dan een beetje vals en neem de fiets of bus naar een bos, stad of bezienswaardigheid in de buurt. 

6. Samen iets nieuws leren

Er zijn vast dingen die jij en je vriend altijd al wilden kunnen. Is het jullie droom om samen muziek te maken, maar is het er nooit van gekomen om een instrument te leren bespelen? Of willen jullie wel vrienden voor een etentje uitnodigen, maar zijn jullie kookkunsten ver te zoeken? Dit is het moment om daar verandering in te brengen! Samen iets nieuws leren iets niet alleen nuttig, maar ook gezellig. En omdat je de meeste skills niet van vandaag op morgen leert, heb je de komende tijd altijd wat te doen met je vriend.  

7. Bekijk de zonsopkomst

Dat het romantisch is om samen de zonsondergang te bekijken, had je waarschijnlijk al bedacht. Maar wist je dat de zonsopkomst minstens zo mooi kan zijn? Maak thuis een thermosfles koffie of thee, pak jullie ontbijt in en kleed je warm aan. Ga vlak voordat het licht wordt op pad en zoek een mooi plekje, zoals een heidegebied, aan een rivier of op een heuvel met uitzicht in oostelijke richting. Wil je de ervaring nog bijzonderder maken? Ga dan kanoën of suppen bij zonsopkomst! Als je de dag zo begint, kan die echt niet meer stuk.

8. Deel jullie hobby’s van vroeger

Je hobby’s zijn vermoedelijk veranderd in de loop van de tijd. Was je als 12-jarige ervan overtuigd dat je de nieuwe Picasso zou worden? Of ging je na school altijd meteen naar buiten om hutten te bouwen? Kon je niet wachten tot het zaterdag was zodat je koekjes kon gaan bakken? Kies allebei een hobby van vroeger en ga die weer eens doen, maar dan nu samen. Dit is meteen een goed moment om elkaar nog beter te leren kennen want hierdoor komen vast weer herinneringen boven die jullie nog niet met elkaar hadden gedeeld. En nu je toch bezig bent: misschien is het tijd om onze 25 vragen voor je vriend aan hem te stellen?  Of geef hem juist onze lijst met vragen voor je vriendin.

Leuke dingen om te doen met je vriend

9. Maak samen een bucket list en heb altijd wat te doen met je vriend

Ben jij steeds weer op zoek naar leuke dingen om te doen met je vriend? Maak dan samen een bucket list. Schrijf alles wat jullie samen nog willen meemaken op een groot vel en hang dat aan de muur. De volgende keer dat jullie beide een dagje vrij hebben, heb je in ieder geval genoeg ideeën om wat te doen met je vriend! 


0 reacties


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst

Leuk dat je onze pagina bekijkt!

Bedankt voor je interesse in Vertellis. Ons doel is mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Hopelijk hebben we ook jou kunnen inspireren met onze initiatieven en verhalen. We zijn onwijs dankbaar dat er in een korte tijd zo veel mensen fan van Vertellis en onze visie & missie zijn geworden. Graag komen we ook met jou in contact!