Hoe word je succesvol?
Home > All > Hoe word je succesvol?
Gerelateerde artikelen
Leren mediteren, hoe doe je dat?Bewust levenTijd voor jezelf nemen
Thema's
affirmatiesburn-outcadeausFamilie & VriendenfamilieopstellingenfeestdagenKinderen & OnderwijsLiefde & RelatiesMindsetontdek je passieOver Vertellispersoonlijke groeiPersoonlijke ontwikkelingreflecterenwerkzelfreflectieZelfzorg
Bart Kloosterhuis - 21/12/2020

Hoe word je succesvol? Nou, bijvoorbeeld zo!

Hoe word je succesvol? Het is een vraag waarop zoveel verschillende antwoorden zijn. Wat succes is, hangt namelijk van jou af. En hoe je het behaalt ook. Je zult het dus vooral zelf moeten gaan doen, maar we geven je graag en paar tips en ideeën die aan jouw succes kunnen bijdragen. 

Hoe word ik succesvol? Het antwoord begint bij jezelf!

Voordat je jezelf de vraag ‘Hoe word ik succesvol?’ stelt, moet je eigenlijk met een andere vraag beginnen: ‘Wat betekent succes voor mij?’ Succesvol zijn is namelijk het behalen van doelen die jij jezelf hebt gesteld en is dus afhankelijk van jouw eigen wensen en dromen. Waar de een zichzelf succesvol vindt als ‘ie een ton per jaar verdient, betekent succes voor de ander dat hij elke week minimaal een keer gaat sporten. 

Definieer dus eerst je succes door middel van een persoonlijke visie. Bedenk dat er resultaten zijn die in jouw zitten, zoals het gevoel hebben dat je een zinvolle bijdrage levert of gelukkig bent, en resultaten die deels bepaald worden door andere mensen, zoals reputatie en geld. Beide soorten resultaten kunnen waardevol zijn, maar op de eerste soort heb je zelf meer invloed. Daarom is het belangrijk om een mooie balans te vinden. Bedenk vooral wat jíj wilt want het behalen van doelen die je zelf gesteld hebt en waar je dus echt achter staat, zorgt vaak voor de grootste voldoening. De vragen en opdrachten in onze Vertellis Chapters kunnen je helpen te ontdekken waar jij je op wil focussen.

 

Hoe word ik succesvol?

De juiste focus helpt je succesvol te zijn

Hoe word je succesvol als je steeds afgeleid wordt? Niet zo makkelijk. Houd daarom je focus vast en geef niet op. Als je aan iets nieuws begint, maak je in het begin grote sprongen vooruit. Een lekker gevoel toch? Stap niet in de valkuil van steeds weer opnieuw beginnen. Natuurlijk kom je na een tijdje obstakels tegen, maar de kunst is die te overwinnen. Je wilt namelijk op de lange termijn succesvol zijn en niet steeds een korte dosis succes krijgen en dan weer stilstaan. Daarom is het belangrijk dat je je niet laat afleiden door nieuwe ideeën en dingen die je eigenlijk niet verder brengen. Focus op een of twee doelen en steek daar écht tijd en energie in om ze met succes te behalen. Durf ook nee te zeggen tegen dingen die je niet helpen succesvol te worden. Je hoeft echt niet al het andere in je leven aan de kant te zetten, maar zorg wel dat je weet wat je wilt bereiken en hoe je daar naartoe werkt. Schrijf het desnoods op een vel papier, hang het aan de muur en kijk hier elke keer naar dat je iets wilt gaan ondernemen. Helpt dit je echt om verder te komen of is het alleen een leuke afleiding voor nu?

Word echt goed in wat je kan

Om succesvol te worden, is het belangrijk om toegevoegde waarde te kunnen bieden. Stel dat je een sportschool hebt en er in dezelfde stad nog twee andere zijn. Waarom zouden mensen zich dan bij jou aanmelden? Omdat jij net even dat beetje extra biedt. Jij helpt bijvoorbeeld elke nieuwe klant met een persoonlijk trainingsschema of biedt een groepsles aan die ze nergens anders hebben. Kom er eerst achter waarin jouw beetje extra ligt en wat je mensen te bieden hebt. Heb jij een vaardigheid die bijna niemand heeft? Is er iets wat mensen altijd erg aan jou waarderen? Ontwikkel je kwaliteiten en aanbod zo dat mensen er niet omheen kunnen en graag met jou werken. Neem daarom regelmatig de tijd om bewust aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Blijf leren, volg workshops, verdiep je in onderwerpen door erover te lezen en wissel kennis uit met mensen van wie je iets kunt opsteken. En laat anderen ook zien wat je kunt, zodat ze je weten te vinden als dat nodig is. 

Succesvol worden door je succesvol te gedragen 

Ken je de wet van de aantrekkingskracht? Heel kort samengevat gaat het erom dat je de realiteit kunt vormen met je eigen gedachten. Zo zou je door je gedachten te beïnvloeden dingen kunnen aantrekken die je wilt bereiken. Oftewel, je zou succes kunnen aantrekken door in je hoofd succesvol te zijn. Daarom moet je jezelf nu al gaan zien als succesvol persoon, ook als je nog lang niet je dromen hebt verwezenlijkt. Probeer het echt te voelen. Vier je successen, hoe klein ze ook zijn, zodat de aandacht uitgaat naar wat er goed gaat. Bepaal hoe jouw succes eruit ziet, gedraag je hiernaar en zet concrete stappen om je doelen te bereiken. De eerste stap kost misschien nog veel moeite, maar het zal steeds makkelijker gaan omdat je in de flow komt. Breng ook tijd door met mensen die je succesvol vindt, ontdek waarom jij ze zo ziet en laat je hierdoor inspireren. Hoe word je succesvol? Onder meer als jij in jezelf gelooft. Dan zullen anderen dat ook gaan doen en trek je steeds meer succes aan.

 

succesvol worden

Hoe word je succesvol? Durf groot te denken!

Succesvol worden doe je ook door groot te durven denken. Maak je natuurfoto’s en zet je hiervoor een webshop op met het idee daar een beetje geld mee te verdienen? Een prima doel natuurlijk, maar op de lange termijn daag je jezelf zo niet uit. Vraag jezelf af wat je moet doen als natuurfotograaf zodat je genoeg verdient om ervan te kunnen leven? Of hoe word je succesvol als de beste natuurfotograaf van de omgeving? Er zijn momenten om realistisch te zijn en momenten om te dromen. Als je droomt, zou je gedachten zoals ‘dat lukt toch nooit’ niet toe moeten laten. Hoe word je succesvol? Nou, door af en toe ook even alle valkuilen en bezwaren te vergeten en te dromen over wat je écht graag zou willen bereiken? Prikkel je gedachten! Natuurlijk zul je nog een persoonlijke groei door moeten maken voordat je je doel behaalt, maar halfslachtig ambitieuze plannen helpen je zeker niet om je dromen te verwezenlijken. Durf groot te denken en op jouw manier succes te bereiken!

Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
Vertellis Chapters - Dagboek voor dankbaarheid en zelfreflectie
19.99 29.99

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland!

Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 💪 Elke. Dag. Weer.

  • Creëer een positievere mindset
  • Voel je elke dag dankbaar
  • Verminder stress
  • Slaap beter
Product bekijken

Customer Reviews

Based on 616 reviews
81%
(502)
14%
(86)
2%
(14)
1%
(4)
2%
(10)
A
Akkelien S.
Zitten leuke opdrachten bij!

Helaas ben ik mijzelf gigantisch tegengekomen afgelopen tijd, burn out, angst/ paniekaanvallen....
Ik kwam dit dankbaarheidsdagboek tegen en dacht ik bestel het gewoon!
Je kan elke dag van je afschrijven, aan de slag met de opdrachten die er in staan, super leuk en doet veel met je eigen 'ik'.

Dankjewel voor je lieve reactie! We kunnen allemaal wel wat aanmoediging gebruiken om op de positieve dingen te letten, vooral als je je niet goed voelt. We zijn dankbaar dat Chapters hierbij kan helpen.Warme groeten van het Vertellis Team

B
Brenda D.
Dankbaar

Ik heb dit boek cadeau gekregen van mijn man.
Dit boek sluit perfect aan bij mijn recent gestarte opleiding orthopedagogie.
Ik ben zelfs van plan deze morgen mee te nemen naar de les reflectie en veerkracht om iedereen even enthousiast te maken!
Super tevreden en kan niet wachten tot er een nieuwe dag aankomt!

H
Hanne V.B.
Fijn schrijfboek

Prettig om met regelmaat je gedachten in op te schrijven. Aan de hand van wat vragen wordt je een beetje op weg geholpen. Soms ook in een richting geduwd. Ik vind het prettig om dit met een kritische blik te lijf te gaan. Daar komen mooie, persoonlijke stellingen gedachten, opvattingen, vragen uit voort. Het geeft rust, fijne activiteit op de dag of in de avond. Zo prettig om ouderwets te schrijven. Prikkelt de creativiteit en het brein veel actiever dan al dat gescroll !

Hey Hanne,
Wat een mooie omschrijving van hoe je het dagboek ervaart! Wie schrijft die blijft! Super bedankt namens het hele team.