Winkelmandje
icon_04 Created with Sketch.

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

Gratis verstuurd vanaf 2+ producten

icon_02 Created with Sketch.

Alle bestellingen met Track & Trace

Alle bestellingen met Track & Trace

Bewust Leven - Vertellis Nederland

Bart Kloosterhuis

Inspiratie voor een bewust leven

Als er een handleiding voor een bewust leven was, zouden we die graag met je delen. Meer aandacht voor het moment kan je namelijk helpen meer uit het leven te halen. Die handleiding hebben we niet, maar wel een paar ideeën die je inspireren om aandachtig te leven en bewuste keuzes te maken. 

Wat is bewust leven?

Mindfulness en bewust leven zijn begrippen die we de afgelopen jaren steeds vaker horen. Maar wat betekenen ze nu eigenlijk? Bij een bewust leven horen keuzes die je met aandacht en niet op de automatische piloot hebt gemaakt. Ze zijn daardoor meer in lijn met wie je bent of wilt zijn en kunnen een bijdrage leveren aan je doelen. Het gaat daarbij vaak verder dan nadenken over je eigen acties: het is ook belangrijk om je bewust te worden van de gevolgen ervan. 

Wat is bewust leven

Breng je aandacht naar het nu

Bekruipt je soms het gevoel dat de tijd vliegt? Haal je aandacht terug naar het nu. We brengen veel tijd door met piekeren over het verleden of plannen maken voor de toekomst. Daardoor laten we soms kostbare momenten liggen. Geef jezelf daarom af en toe de tijd om op te gaan in het moment en er echt van te genieten. Dit maakt je bewust van de dingen die je gelukkig maken. Als je dat duidelijk voor ogen hebt, kun je bewust de keuze maken hier meer van je in je leven te brengen. 

Reflecteer voor een bewust leven

Denk eens na over je routines, je dagelijkse bezigheden, je relaties en je werk. Waarom doe je deze dingen? Hoe voel je je daarbij? Passen ze bij het leven dat je wilt leven? Door te reflecteren op de dingen die je dagelijks bezig houden, ontdek je hoe je hiermee wilt omgaan. Je kunt je reflectie meer structuur geven met de Vertellis Chapters, zodat je uit je reflectiemoment nog meer voor je persoonlijke ontwikkeling haalt. 

Wacht even voordat je reageert

Je kunt geen bewuste keuzes maken als je gedachteloos handelt. Als je direct op de situatie of prikkel reageert, heb je namelijk geen tijd om na te denken. Probeer jezelf die tijd wel te gunnen. Soms is het daarvoor nodig dat je vooruit denkt, zodat je niet op het moment zelf hoeft te beslissen. Een klein voorbeeld: wat doe jij als ’s ochtends je wekker gaat? Pak je meteen je telefoon om mails te lezen? Als je je dag liever rustiger zou beginnen, kun je hier beter de avond vooraf over nadenken, zodat je dat vroeg op de ochtend niet meer hoeft te doen. Zelfs zulke kleine beslissingen zorgen voor een bewust leven.


0 reacties


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst

Leuk dat je onze pagina bekijkt!

Bedankt voor je interesse in Vertellis. Ons doel is mensen dichter bij zichzelf en elkaar te brengen. Hopelijk hebben we ook jou kunnen inspireren met onze initiatieven en verhalen. We zijn onwijs dankbaar dat er in een korte tijd zo veel mensen fan van Vertellis en onze visie & missie zijn geworden. Graag komen we ook met jou in contact!