Bewust Leven - Vertellis Nederland
Home > All > Bewust Leven - Vertellis Nederland
Gerelateerde artikelen
Gelukkig Zijn | Met 5 Tips Gelukkiger Worden - Vertellis NederlandMediteren voor beginners met deze tips! - Vertellis NederlandLeren Mediteren, hoe doe je dat? - Vertellis
Categorieën
COVID-19De FeestdagenFamilie & VriendenGezondheidKinderen & OnderwijsLeren ReflecterenLiefde & RelatiesMindsetOnderzoekOver VertellisPersoonlijke ontwikkeling
Bart Kloosterhuis - 24/03/2021

Inspiratie voor een bewust leven

Als er een handleiding voor een bewust leven was, zouden we die graag met je delen. Meer aandacht voor het moment kan je namelijk helpen meer uit het leven te halen. Die handleiding hebben we niet, maar wel een paar ideeën die je inspireren om aandachtige keuzes te maken voor een bewust leven. 

Wat is bewust leven?

Mindfulness en bewust leven zijn begrippen die we de afgelopen jaren steeds vaker horen. Maar wat betekenen ze nu eigenlijk? Bij dit leven horen keuzes die je bewust, met aandacht en niet op de automatische piloot hebt gemaakt. Deze keuzes zijn daardoor meer in lijn met wie je bent of wilt zijn en kunnen een bijdrage leveren aan je doelen. Het gaat daarbij vaak verder dan nadenken over je eigen acties. Het is ook belangrijk om na te denken over de gevolgen ervan. Deze manier van bewust leven zal je ook verder helpen met jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wat is bewust leven

Breng bewust je aandacht naar het nu

Bekruipt je soms het gevoel dat de tijd vliegt? Haal je aandacht terug naar het nu en leef bewust. We brengen veel tijd door met piekeren over het verleden of plannen maken voor de toekomst. Daardoor laten we soms kostbare momenten liggen. Geef jezelf daarom af en toe de tijd om op te gaan in het moment en er echt van te genieten. Dit maakt je bewust van de dingen in het leven die je gelukkig maken. Als je dat duidelijk voor ogen hebt, kun je bewust de keuze maken hiervan meer in je leven te brengen. 

Reflecteer voor een bewuster leven

Denk eens na over je routines, je dagelijkse bezigheden, je relaties en je werk. Waarom doe je deze dingen? Hoe voel je je daarbij? Passen ze bij het bewuste leven dat je wilt leven? Door te reflecteren op de dingen die je dagelijks bezig houden, ontdek je hoe je hiermee wilt omgaan. Je kunt je reflectie meer structuur geven met de Vertellis Chapters, zodat je uit je reflectiemoment nog meer voor je persoonlijke ontwikkeling haalt. 

Wacht even voordat je reageert

Je kunt geen bewuste keuzes maken als je gedachteloos handelt. Als je direct op de situatie of prikkel reageert, heb je namelijk geen tijd om na te denken. Probeer jezelf die tijd wel te gunnen. Soms is het daarvoor nodig dat je vooruit denkt, zodat je niet op het moment zelf hoeft te beslissen.

Een klein voorbeeld: wat doe jij als ’s ochtends je wekker gaat? Pak je meteen je telefoon om mails te lezen? Als je je dag liever rustiger zou beginnen, kun je hier beter de avond vooraf over nadenken, zodat je dat vroeg op de ochtend niet meer hoeft te doen. Zelfs zulke kleine beslissingen zorgen voor een bewust leven.

Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
Vertellis Chapters - Dankbaarheidsdagboek
27,00 30,00

Start nu jouw nieuwe zelfreflectie-ritueel met het populairste dankbaarheidsdagboek van Nederland! Deze personal coach in de vorm van een boek helpt je om in het nieuwe jaar bewuster en positiever in het leven te staan en zorgt voor een doorbraak in je relaties, mentale gezondheid en gevoel van verbondenheid met de wereld om je heen.

Wat maakt Chapters zo speciaal?
Het boek zit boordevol krachtige vragen, quotes, inspirerende verhalen en opdrachten die je helpen om in 2022 te focussen op de dingen die er voor jou werkelijk toe doen. 

 • Creëer een positievere mindset
 • Voel je elke dag dankbaar
 • Verminder stress
 • Slaap beter

  Bestel daarom snel jouw dankbaarheidsdagboek!

   Product bekijken

   Customer Reviews

   Based on 513 reviews
   87%
   (446)
   13%
   (66)
   0%
   (1)
   0%
   (0)
   0%
   (0)
   I
   Ingrid P.
   Mooi!

   Een prachtig boek wat mij gaat helpen met inzicht in mijzelf te krijgen. Blij mee!

   J
   Jolanda n.

   Wat een leuke berichten versturen jullie in afwachting van een bestelling. Dit zorgt voor een glimlach en een positief gevoel. Goede service en een goed product.

   H
   H B.
   Chapters is leuk!

   Dit dagboekje is echt een aanrader. Fijne lay-out, niet te groot, leuke teksten en mooie omslag. Ik ben er blij mee.